Viser 1-11 af 11
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-11 af 11

Derfor er det vigtigt med et kursus i offentlig ret, miljø og udbud

Man kan overordnet beskrive offentlig ret som området for den jura, der dels bestemmer, hvordan en stat juridisk er organiseret og dels afgør, hvordan konflikter mellem staten og en af statens borgere skal løses. Gennem offentlig ret kan staten f.eks. sagsøge personer eller virksomheder for ulovlige handlinger, og ligeledes kan disse sagsøge staten for brud på egne regler, ulovlig forvaltning, inkompetence eller lignende.

Er du på udkig efter et kursus i offentlig ret, miljø og udbud? Se oversigten over kurser her!

Offentlig ret kan i grove træk opdeles i følgende kategorier:

  • Forvaltningsretten
  • Forfatningsretten
  • Strafferetten

Den offentlige ret omfatter dog en række andre retsområder, som ikke direkte kan placeres i de ovennævnte kategorier. Her er der tale om, de retsområder, der vedrører styring og regulering af erhvervslivet og samfundet såsom miljøret, telelovgivning og konkurrenceret. 

Der findes en lang række kurser på området for offentlig ret. Fokus varierer fra kursus til kursus, så det er vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvilke emner, du har behov for at vide mere om, inden du vælger dit kommende offentlig ret kursus.

Stigende fokus på miljøret

Retsområdet inden for miljø er af stigende vigtighed, både i den offentlige sektor og det private erhvervsliv. Dette skyldes den voksende internationale erkendelse af klimaforandringer, som har sat miljøet på den globale dagsorden.

Internationale beslutninger vil i stigende grad blive omsat til lokale gennem skærpede krav til miljømæssige forhold og regulerende administration. Det kan derfor siges med sikkerhed, at miljøret og dens betydning og kompleksitet for både myndigheder og virksomheder vil intensiveres i de kommende år. Med et kursus i miljøret bliver du klædt på til at håndtere disse krav og forhold, der løbende udvikles og skærpes.

Offentligt udbud

Ved et offentligt udbud kan en hver med interesse rekvirere udbudsmaterialet og afgive tilbud på baggrund af materialet. Som ved alle udbudsformer skal udbyder her bedømme, om de enkelte tilbudsgivere er økonomisk og teknisk egnede til at varetage det offentlige udbud. Når udbyder har fundet de egnede tilbudsgivere, laver man en vurdering i henhold til det, der er angivet i udbudsbekendtgørelsen.

Fordelen ved et offentligt udbud er, at det åbner op for en bred konkurrence, da alle potentielle tilbudsgivere har mulighed for at byde på opgaven. Dog kræver udbudsformen mange ressourcer, da udbyder ofte skal vurdere mange tilbud.

Hvis man anvender offentligt udbud, må udbyder ikke forhandle med tilbudsgiverne om forholdene i tilbuddene, f.eks. om priser, prisniveauer eller rabatstørrelser. Ændrer man på de forhold, risikerer man nemlig at fordreje konkurrencen.

Vil du blive klogere på offentligt udbud samt, hvordan du håndterer disse i dagligdagen, så er et kursus på området en rigtig god idé.

Er området inden for offentlig ret noget for dig?

Du kan her finde vores udbud af kurser i offentlig ret, miljø og udbud. Med efteruddannelse på dette område bliver du klædt på til at arbejde inden for en eller flere af de mange forskellige områder som offentlig ret, miljø og udbud dækker over. Klik på det jura kursus, du finder interessant og læs mere. Du kan også vælge at bestille uddybende information direkte fra den enkelte kursusudbyder.

Finder du ikke det, du søger? Find inspiration i vores samlede oversigt over kurser på juraområdet.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen