Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Elnaz Noras, pædagogisk leder

Nu hjælper jeg folk med at hjælpe dem selv

Hvorfor valgte du at tage coachuddannelsen i Mindjuice?

Der skulle ske noget nyt, som førte til reel forandring. Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker. Men jeg følte mig udbrændt som pædagog. Jeg syntes, at det var tidligt kun fem år efter endt uddannelse.

Så jeg tog til et foredrag med Pernille, som hun holdt i Mindjuice i Aarhus. (Pernille W. Lauritsen, Grundlægger af Mindjuice). De ord, hun brugte, talte lige til mig. ”Bevidsthed” kontra ”At falde i søvn” og ”Være nærværende”. Det var første gang, jeg hørte ordene på den måde, og det passede lige til mit liv. 

Hvad lærte du på coachuddannelsen?

Jeg lærte først og fremmest visdommen i at tage iltmasken til mig selv først. Begynde med mig selv. Trække vejret selv. Jeg lærte at være mere ærlig over for mig selv.

Når jeg kom ind ad døren på mit arbejde, kom alle børn hen til mig. Jeg var to minutter et sted og to minutter et andet sted. Med det resultat, at jeg ikke var nogle af stederne. Så begyndte jeg at sætte rammer for mig selv: Jeg sagde til et barn ’NU hjælper jeg dig, og bagefter kommer jeg hen til dig’. Så holdt de op med at stå i kø.

Jeg lærte at sige: ”Jeg skal lige tænke over det”. Før sagde jeg JA til ting – og så fandt jeg tiden. 

Hvordan bruger du coachuddannelsen i dag?

“Jeg bruger den overalt. I alle mine relationer. Men et eksempel er, at jeg her på mit arbejde i Oslo, hvor jeg begyndte at fortælle min leder om, hvad jeg lagde mærke til omkring vores kommunikation. Jeg sagde også, at jeg lagde mærke til at vores samarbejdet ikke fungerede optimalt. Jeg kan altså komme med den slags feedback uden at folk bliver stødte, men i stedet nysgerrige. Hun begyndte at spørge meget ind til mine observationer.

Oplæg i ledergruppen

Da hun fandt ud af, at jeg har uddannelsen fra Mindjuice, bad hun mig holde et oplæg i ledergruppen. Så begyndte jeg at få hjertebanken igen. Men på en god måde. Det er er fedt at mærke frygt på den måde: Jeg er i live.

Jeg bad dem finde en situation, der ikke fungerede. Og så analyserede jeg den ud fra den begrænsende kommunikation, jeg lærte om på coachuddannelsen. Bagefter gik vi igennem, hvad de kunne gøre stedet. Jeg havde fået en halv time til et oplæg. De blev til tre timer i stedet. Fx at blive på sin egen banehalvdel. Det er de ord, de går rundt og bruger nu. Én kom hen en dag og sagde, at nu gjorde hun det også derhjemme, og at det virkede.

Hjælper folk med at hjælpe dem selv

Det er altså en helt anden måde at hjælpe andre på. Jeg er nærværende. Jeg stresser ikke. De føltes, som om alle ville have en bid før. Nu hjælper jeg folk med at hjælpe dem selv.

Jeg har også lært at kende forskellen på anerkendelse og ros. Børn kommer tit hen og siger: ”Se hvad jeg kan”. Men i virkeligheden beder de om at blive set. I stedet for at sige ”Du er dygtig til at sjippe”, så siger jeg fx i stede ”Godt gået, du har lært at koncentrere dig om at sjippe”. Jeg ser deres indsats fremfor deres performance. 
Læs mere om Mindjuice Coachuddannelse - ACTP certificeret (hverdag)

Bestil information


Udfyld dine kontaktdetaljer hvis du vil i kontakt med Mindjuice Academy og høre mere om deres uddannelser.