Maskinfører

Bliv certificeret maskinfører

Drømmer du om et arbejde, hvor du får lov at styre store maskiner, og have massere af ansvar? Så kan det være du skal uddanne dig til maskinfører. Du vil have mulighed for at arbejde i brancher så som landbrug, gartneri, skovbrug osv. 
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Bliv certifieret maskinfører

Som maskinfører har du mange forskellige jobmuligheder. Du kan bl.a. arbejde inden for landbrug, gartneri og skovbrug eller i stenbrud, entrepenørfirmaer og grusgrave. 

Som certificeret maskinfører er der altså rig mulighed for at få et arbejde, i mange forskellige brancher. Du vil skulle betjene store, avanceret og højst sandsynligt dyre maskiner, derfor er det vigtigt, at du har helt styr på hvordan disse behandles. 

Du vil med stor sandsynlighed også opleve en varierende arbejdsdag, og at du kommer rundt i mange forskellige områder af Danmark. Afhængig af hvilken branche du vælger at søge arbejde indenfor, vil du også have smuk natur i din arbejdsdag. 

Du vil i gennem uddannelsen opnå stor viden om det tekniske bag de maskiner, du vil skulle benytte i din daglig dag. På de fleste arbejdspladser vil der forventes af dig, at du sørger for at maskinerne står klar til brug, og at du kan udbedre mindre fejl der måtte opstå på disse. 

Du vil blive uddannet til at kunne betjene mange forskellige maskiner, dog vælger de fleste at specialisere sig inden for et bestemt felt. Her er noget af hvad du kan vente i de forskellige brancher: 


Landbrug

Som maskinfører i landbrug vil du skulle arbejde med alle de maskiner der bruges indenfor landbrug. Hovedsageligt er der tale om markarbejde hvor der bruges maskiner så som traktorer med forskellige vedhæng så som mejetærsker. Du vil også skulle fører maskiner der sår, gøder, fjerner ukrudt og meget andet. 

Entrepenørfirmaer

I entrpenørfirmaer vil du opleve at arbejde med store industrielle maskiner så som bulldozer, der oftest bruges til jordflytning, at tromle jorden flad eller nedrivning. Herudover kan du opleve at skulle arbejde med gravkoer, der oftest bruges til at flytte tungt materiale. 

Gartneri

I gartner-branchen vil du skulle arbejde med mange af de samme slags maskiner, der også bruges i almindelig landbrug. Særligt som kommunal gartner, med ansvar for store områder, hvor der skal trimmes og plantes, vil du som maskinmester arbejde med brug og vedligeholdelse af store maskiner. 

Som maskinfører står du også får vedligeholdelse af de mange maskiner, samtidig vil du også skulle sørge for, at maskinerne altid er klar til brug og indstillet korrekt. De fleste virksomheder forventer også, at du står for mindre reperationer af maskinerne, det kræver altså stor viden at blive maskinfører, som du vil opnå som et led i uddannelsen. 

Maskinfører - en mangelvarer på det danske arbejdsmarkede

Da der bruges tunge maskiner i mange forskellige brancher i Danmark, medfører det også at der er stor efterspørgelse efter dygtige certificerede maskinførere. Vil du være med til at gro den mad der sælges til danskerne i supermarkederne? Vil du være med til at bygge de veje og broer, der får hele den danske infrastruktur til at hænge sammen? Vil du bygge de boliger danskerne starter og opfostrer deres familier i? Så kan du finde en uddannelse som certificeret maskinfører på denne side. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen