Viser 1-20 af 61
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 61
1
2
3
4

Hvad er psykisk arbejdsmiljø?

Psykisk arbejdsmiljø handler bl.a. om, hvordan arbejdet er organiseret, forholdet til kollegaerne samt balancen mellem mellem job og privatliv. Desuden kan psykisk arbejdsmiljø inddeles i krav og ressourcer. Kravene er det, medarbejderne bliver udsat for i arbejdet. Ressourcerne er de forudsætninger, den enkelte medarbejder har for at overkomme kravene.

Vi samler markedet for kurser i psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø påvirker måden, arbejdspladsen fungerer på. Det er derfor vigtigt for livskvaliteten hos hver enkelt medarbejder, at der er en passende balance mellem de krav, der stilles til medarbejderen og de ressourcer, den enkelte har adgang til.

Psykisk arbejdsmiljø kan defineres som:

  • Jobusikkerhed og forudsigelighed
  • Krav i arbejdet
  • Ledelse og organisation
  • Mobning, chikane og vold
  • Motivation i arbejdet
  • Samarbejde og konflikter
  • Stress
  • Generende støj

De danske virksomheder har de sidste år fået øjnene op for vigtigheden af et sundt psykisk arbejdsmiljø. Uden fokus på trivsel er det svært at fastholde de kompetente medarbejdere, og samtidig kan manglende arbejdsglæde ramme virksomheden direkte på bundlinjen.

Det er derfor vigtigt, at stille skarpt på det psykiske arbejdsmiljø, uanset hvilken branche man befinder sig i, og hvilke problemstillinger, man står overfor. Her kan et psykisk arbejdsmiljø kursus være en stor hjælp for den enkelte såvel for hele virksomheden.

Tegn på et dårligt psykisk arbejdsmiljø

Der findes en lang række situationer, der kan indikere, om en virksomhed bør styrke det psykiske arbejdsmiljø gennem f.eks. et psykisk arbejdsmiljø kursus.

Eksempler på tegn på et dårligt psykisk arbejdsmiljø er:

  • Stor udskiftning af medarbejdere
  • Manglende støtte fra ledelse eller kolleger
  • Manglende anerkendelse af medarbejderens indsats
  • For mange arbejdsopgaver og for få ressourcer
  • Manglende udfordringer i hverdagen
  • Højt sygefravær

Et dårligt psykisk arbejdsmiljø stopper ikke, når det er fyraften. Trives medarbejderen ikke på sin arbejdsplads, påvirker dette typisk også privatlivet f.eks. ved, at man er i dårligt humør, mangler overskud til familien eller sover dårligt. Det er her, at den enkelte er i farezonen for at gå ned med stress eller blive udbrændt, og det har hverken medarbejder eller virksomhed gavn af - tværtimod.

Sådan vælger du det rette psykisk arbejdsmiljø kursus

Der findes mange kurser, der omhandler psykisk arbejdmiljø, både hvis du vil styrke din egen arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladsen ─ eller hvis du f.eks. er leder og vil være en del af virksomhedens samlede indsats for et sundt psykisk arbejdsmiljø.

Du har også mulighed for at tage et psykisk arbejdsmiljø kursus, der klæder dig på til at hjælpe andre med at nedbringe stress og sygefravær i virksomheden eller skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv på det helt personlige plan.

Det kan du gøre med f.eks. en uddannelse til coach eller rådgiver. Der er ingen tvivl om, at der er stor efterspørgsel efter kompetente personer, der kan hjælpe til øget trivsel - både i forhold til den enkeltes ve og vel, men også i forhold til virksomhedernes resultater og vækst.

Se også: Kurser i arbejdsglæde

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen