Viser 1-20 af 31
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 31
1
2

Hold dig opdateret med et personalejura kursus

På HR-området findes der en lang række kurser og uddannelser, der kan opdatere din viden inden for forskellige områder. Love, regler og krav på arbejdsmarkedet er et af de områder, og især her er det vigtigt, at du holder dig opdateret og er på forkant med udviklingen. Vi har her på siden samlet en række kurser inden for personalejura og HR-jura. Uanset om du leder efter et kort og intensivt personalejura kursus, eller du søger et længere forløb på området, kan du finde det her!

Et personalejura kursus holder dig på forkant med udviklingen på arbejdsmarkedet

På et personalejura kursus får du typisk undervisning i love, overenskomster, regler og andre juridiske aspekter, der hører med, når der er tale om jura i forbindelse med virksomhedens medarbejderstab. Kurserne kan være specialiserede inden for et afgrænset område, f.eks. en ændring i en eksisterende lovgivning eller en helt ny lovgivning. Alternativt kan du finde personalejura kurser, der giver dig en generel viden og opdatering på området - fra den første dag medarbejderen møder op på jobbet til denne igen forlader virksomheden.

Klassiske emner på et personalejura kursus er f.eks:

  • Regler om barsel, sygdom, ferie etc.
  • Funktionærloven
  • Overenskomster
  • Arbejdsret
  • Personalehåndbøger
  • Ligebehandling
  • Ansættelse og afskedigelse
  • Fratrædelsesaftaler

Fælles for alle er, at det er vigtigt for dig, der arbejder med personalejura, at du er opdateret med den nyeste viden på området. Leder du efter kurser, der omhandler andet end personalejura, kan du se vores oversigt over alle HR-kurser og uddannelser her.

Hvem bør tage et personalejura kursus?

De typiske deltagere på et kursus i personalejura er ansatte, der arbejder i en virksomheds HR-afdeling. Arbejder du på anden vis med HR-relaterede emner, f.eks. som understøttende funktion til HR-afdelingen, eller er du leder, kan et personalejura kursus også være relevant for dig.

Det er vigtigt, at du inden din deltagelse på kurset gør op med dig selv, hvilke juridiske aspekter på personaleområdet, du ønsker at lære at håndtere. Der findes netop et væld af love, vilkår og regler på området, og jo mere du ved, om dine udfordringer i dagligdagen, jo mere får du ud af dit personalejura kursus.

Generelt om kurser i arbejdsret

Arbejdsret er et overordnet område inden for personalejura og derfor centralt for dig, der arbejder med personalejura til dagligt. På kurser i arbejdsret får du basal information om, hvad du som leder eller HR-ansat bør vide om den lovgivning, som styrer forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Et par af de mest relevante love, du skal have styr på, når du arbejder personalejura er funktionærloven, ferieloven og dagpengeloven. Det kan være en god idé at tage et kursus i arbejdsret, hvis du ikke er inde i specifikke love eller trænger til en generel opfriskning af din viden.

Kurser i arbejdsret typisk målrettet HR-ansvarlige og ledere med personaleansvar samt andre medarbejdere, der håndterer arbejdsretslige spørgsmål, f.eks. den administrerende direktør, personalechefer samt personaleassistenter.

Ansættelsesret - et andet vigtigt område

Et andet felt, der er essentielt at vide noget om på området for personalejura er ansættelsesret. Et kursus i ansættelsesret giver dig en komplet gennemgang af de arbejdsretslige værktøjer og sætter dig i stand til at håndtere forhandlinger, nyansættelser, omplaceringer samt opsigelser.

Reglerne inden for ansættelsesret bliver ofte opdateret, så det er vigtigt at være opdateret med den nyeste viden. Det kan derfor være relevant at tage et kursus, når regeringen har ændret lovgivningen. Kurserne kan omfatte ændringer i lovgivningen inden for orlov, sygedagpenge, ligeløn, arbejdsmiljø eller løntilskud.

Indsigt i ansættelsesret er en stor fordel for virksomheden, og som HR-ansat er det væsentligt, at du kender de seneste love og regler om bl.a. ansættelses- og afskedigelsesvilkår samt de andre fagområder, som personaleansvarlige dagligt stilles overfor.

Inspiration til dit kommende kursus

Er du på jagt efter et personalejura kursus, så klik dig rundt blandt de mange tilbud ovenfor. Søger du yderligere inspiration til din kompetenceudvikling, så tag et kig i vores guide til uddannelser og kurser, der kan booste din HR-karriere.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier