Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Fremtidens økonomistyring: Design og udvikling af kommunens økonomiske styringsmodel

Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
8 dage
Dansk
Kursus
Kolding
31.750 DKK ekskl. moms

Hvorfor vælge Komponent – Kommunernes Udviklingscenter?

For medarbejdere og ledere i den offentlige sektor

Praksisnær viden og kompetenceudvikling

Kompetente undervisere, der kender din praksis

Kursusbeskrivelse

Fremtidens økonomistyring: Design og udvikling af kommunens økonomiske styringsmodel

Knappe ressourcer har skabt behovet for at skabe mest mulig nytte af de offentlige aktiviteter både på kort og lang sigt, og herudover har komplicerede samspil mellem mange aktørers indsats på f.eks. sundheds- og socialområderne introduceret nye styringsmekanismer og styringsbehov. Du vil på Fremtidens økonomistyring lære, hvordan økonomisk og effektbaseret styring går hånd i hånd.

Dit udbytte af kursusforløbet Fremtidens økonomistyring

Det er afgørende, at forstå forudsætningerne for, hvordan de konkrete teknikker kan skabe sammenhæng og være udgangspunkt for god ledelse samt hvordan nye principper tilpasses i den enkelte kommune. Det lærer du på kursusforløbet Fremtidens økonomistyring, der giver dig en dybdegående viden om de økonomiske styringsmodeller og -redskaber, herunder hvordan de fungerer og spiller sammen.

Fremtidens økonomistyring skaber rammerne for en integreret økonomisk styring med fokus på effekt og resultater. Kravene til den kommunale service er stigende og økonomien begrænset. Det kræver, at alle spiller på samme hold og at økonomistyringen er medspiller fremfor modspiller i det faglige arbejde.

Indhold på kurset

Med dette kursus lægger Komponent og Økonomidirektørforeningen (ØDF) fundamentet for udviklingen af fremtidens økonomistyring til nutidens ledelsesbehov i kommunerne. Kurset giver dig et indgående kendskab til, hvordan de økonomiske styringsmodeller og -redskaber fungerer, og hvordan de spiller sammen.

Fokus er at skabe en ny og effektiv styring, så ambitiøse faglige mål kan nås samtidig med, at budgetterne overholdes ved anvendelse af effektbaseret styring.

Forløb baseret på den nyeste viden


Forløbet er baseret på den nyeste state-of-the-art viden om økonomistyring og knivskarpe erfaringer med, hvordan nye økonomistyringsteknikker fungerer, tilpasses og anvendes med fokus på en effekt- og resultatbaseret styringsmodel.

Alle deltagerne får et eksemplar af bogen Strategi og Styring med effekt: Danske Erfaringer, som Per Nikolaj Bukh har udgivet i foråret 2018 (DJØF Forlag). Flere af indlæggene på kurset Fremtidens økonomistyring er baseret på bogens kapitler, og du får et unikt indblik i de nyeste og mest spændende erfaringer, ikke blot fra danske kommuner, men også fra andre dele af den offentlige sektor.

Målgruppe

Kurset er relevant for alle, der beskæftiger sig med økonomistyring, samt ledende medarbejdere i kommunernes økonomi- og planlægningsafdelinger mv.

Kurset er også for faglige ledere, der vil deltage i udviklingen af en ny styringsmodel, der skaber decentrale frihedsgrader og nye rammer for fremtidens kommune.

Ligeledes giver kurset specialister med fokus på strategi, udvikling, styring, kvalitet og evaluering kompetencer til at deltage i udviklingen af økonomisk styring.

Pris

Prisen for dette kursusforløb er  31.750 kr.

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning, samt to internatophold på Hotel Koldingfjord på session 1 og 3. Evt. overnatninger på de øvrige sessioner (2 og 4) er for egen regning, og kan købes til 895 kr. pr. overnatning inkl. moms ved at kontakte Hotel Koldingfjord.

Om udbyderen

Komponent - Kommunernes Udviklingscenter

Komponent - Kommunernes Udviklingscenter skaber tilbud, der udvikler lokaldemokratiet og gør kommunernes kompetente til at forny velfærden. Vi leverer rådgivning, analyser, kompetenceudvikling og efteruddannelse, og vi understøtter ledelsesudviklingen i kommunerne.  Komponent er dannet ved en sammenlægning af COK (Center for...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Fremtidens økonomistyring: Design og udvikling af kommunens økonomiske styringsmodel
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5
8200 århus n

Telefon: 87 79 63 00


Få information

Udfyld formularen for mere information om Fremtidens økonomistyring: Design og udvikling af kommunens økonomiske styringsmodel

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.