Vis finduddannelse.dk som: Mobile
2 dage
Dansk
Sidste ansøgningsfrist: 26-04-2021
Kursus
Odense
Startdato: 01-06-2021 09:30 - Odense
8.195 DKK ekskl. moms

Hvorfor vælge Komponent – Kommunernes Udviklingscenter?

For medarbejdere og ledere i den offentlige sektor

Praksisnær viden og kompetenceudvikling

Kompetente undervisere, der kender din praksis

Kursusbeskrivelse

Elevvejleder - uddannelsen for dig, som er ansvarlig for oplæring af elever

På dette to dages kursus lærer du alt det, du skal vide for at skabe de bedste rammer for kontorelevernes udvikling, læring og progression i elevforløbet: Jura, roller, rammer, dialog og de elektroniske elevplaner.

Kommunens kontorelever er nye kollegaer, som glæder sig til at lære kommunen at kende, tage arbejdsopgaverne på sig og bidrage til et godt arbejdsmiljø. Og de fortjener den bedste start!

Dit udbytte af uddannelsen til Elevvejleder

Vi har et grundkursus til dig, der er ansvarlig for kommunens elever. Her arbejder vi med din rolle som uddannelses- og oplæringsansvarlig, elektroniske elevplaner, lovgrundlaget, elevpolitik og dialog- og konfliktforståelse, så du får redskaberne til at skabe et godt uddannelsesforløb.

Kurset varer to dage, og her får du både ny viden og lejlighed til at diskutere tilgange med elev- og oplæringsansvarlige fra andre kommuner, når vi gennemgår et spændende og relevant program, der går helt tæt på din rolle som elevansvarlig:

 • Praktikforløbets juridiske grundlag
  Reglerne for elevpladser og praktikforløb er beskrevet i erhvervsuddannelsesloven og bekendtgørelse om kontoruddannelsen med specialer.

 • Din rolle som uddannelses- og oplæringsansvarlig
  Kravene til det administrative personale har ændret sig. Det har betydning for både elever og kommunen som praktiksted. Vi gennemgår områdets udvikling og sætter fokus på de udfordringer og faldgruber, du som uddannelses- og oplæringsansvarlig skal være opmærksom på.

 • Skab de bedste rammer
  Som uddannelses- og oplæringsansvarlig er du medansvarlig for, at eleven får et spændende og lærerigt elevforløb. Du lærer, hvordan du udvælger de gode elevopgaver, sikrer progression i læringen, sikrer sammenhæng mellem planer og den konkrete oplæring og sikrer et godt samspil med alle de parter, der er involveret i elevens uddannelse.

 • Dialog- og konfliktforståelse
  Du har bl.a. til opgave at påvirke elevens opgaveløsning og adfærd, og du kan risikere at ende i en konflikt. En konflikt, som heldigvis både kan afværges og udvikles til noget positivt, hvis du kender konfliktens anatomi. Vi gennemgår konfliktens udvikling og afvikling, og du får værktøjer til at opnå en god dialog.

 • Elektroniske elevplaner
  Den elektroniske elevplan fungerer som kommunikationsmiddel mellem praktiksted, elev og skole. Du lærer at anvende den elektroniske elevplan på en ordentlig måde, så den både styrker kommunikationen og letter administrationen af praktikforløbet.

Målgruppe

Kurset henvender sig til uddannelses- og oplæringsansvarlige i kommuner og regioner, som vejleder elever på kontoruddannelsen Offentlig administration. Du kan sagtens deltage på forløbet, selvom dine elever allerede er startet.

Pris

Prisen for denne uddannelse er 8.195 kr.

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning og overnatning i enkeltværelse.

Om udbyderen

COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling

COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling er en forening ejet af de danske kommuner. Som læringspartner understøtter vi kommunal udvikling og de aktuelle velfærdsreformer gennem praksisnær kompetenceudvikling for alle kommunale politikere, ledere og medarbejdere. COK sætter mennesker og processer i...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5
8200 århus n

Telefon: 87 79 63 00


Få information

Udfyld formularen for mere information om Elevvejleder

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Du vil måske også være interesseret i: