Introduktion til Lean

Kompetenceforum ApS
2 timer
Kursus
Online
Startdato: Start i dag - Online
249 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

Introduktion til Lean

Lean principper har været det bærende i Toyotas succes. Lær om disse og historien bag. Forudsætning for at arbejde med Lean. Personligt certifikat.

Lean

På billedet ovenfor er Sakichi Toyoda. Han var søn af grundlæggeren  af TOYODA og en frontkæmper for udvikling af TPS – Toyota Production System.  Toyoda startede med at producere bomuldspindemaskiner ude på landet i Japan for næsten 100 år siden.  Deres senere fabrik i Nagoya er nu indrettet som museum. Her kan man følge udviklingen fra produktionen af enkle bomuldsspindemaskiner til Lexus. Væsentligere er, at man får indblik i hvorledes virksomheden hele tiden har lagt vægt på  at forbedre arbejdsprocesserne. I den forbindelse har man løbende udviklet den værktøjskasse som japanerne kalder TPS og vi kalder Lean. 

I slutningen af 1980 erne kom 2 amerikanske professorer på studiebesøg. Besøget var foranlediget af, at de amerikanske bilproducenter ville se hvad Toyota havde fundet på – nu deres biler  havde så stor succes. Studiebesøget resulterede i bogen: The Machine that changed the World og senere: Lean Thinking.  I begge bøger beskrev de såvel værktøjerne som filosofien og principperne i TPS. De døbte det Lean. Bøgerne har resulteret i at værktøjerne og de bærende Lean principper nu bruges på verdensplan på tværs af sektorer.

I dette kursus får du et generelt overblik over Lean. Kurset ser på historien, principperne og de væsentligste værktøjer.

I kurset  får du en generel indføring i Lean. Der indledes med en historisk gennemgang. Delvis fordi historien er interessant, delvis fordi man skal kende historien for at forstå, hvorfor Lean er så forskellig fra al anden metode til at forbedre arbejdsgange. Endvidere introduceres nogle af de hoved værktøjer man anvender i Lean. 

Målgruppe

Kurset er velegnet til dig der gerne vil lærer den samlede Lean verden at kende inden du eventuelt skal deltage i lokale projekter eller gå nærmere ned i konkrete værktøjer.

Pris

Kurset indgår i et abonnement med 14 andre leankurser og uddannelser. Man kan få adgang til samtlige disse i en måned for en samlet pris af 249 kr inkl moms.

Om udbyderen

Leankurser.DK

Leankurser.dk er en samling af online kurser med fokus på optimering af arbejdsprocesser ved brug af Lean metoden. Alle kurser er opbygget interaktivt med en vekselvirkning mellem læring og aktiv afprøvning af siden viden. Her er ingen passiv lytning til...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Introduktion til Lean
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Kompetenceforum ApS

Garnisonen 38
4100 Ringsted

Telefon: 7023 6050
Mobil 7023 6050


Få information

Udfyld formularen for mere information om Introduktion til Lean

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.