Dialog som problemløser med 5 why

Længde
2 timer
Pris
249 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Start i dag Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Længde
2 timer
Pris
249 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Start i dag Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

Start i dag

  • Online
  • Online

Kursusbeskrivelse

Dialog som problemløser med 5 why

 5 Why er en dialog orienteret måde at løse problemer på. I dialogen blotlægges den egentlige årsag som man så kan bearbejde.

Det kan lyde banalt når man siger, at man skal finde det reelle problem før man kan finde den rigtige løsning. Imidlertid er der rigtig man eksempler på, at man går i løsningsmode før man har fundet det reelle problem. Resultatet er altid, at så bliver problemet ikke løst.

5 Why er en enkel og elegant måde at finde frem til de rigtige årsager til ens udfordringer – også kaldet rodårsagen. Metoden bruges såvel på gulvet til analyse af konkret udfordringer som i direktionslokalerne til analyse af strategiske problemstillinger. En runde kan tage 1 minut eller flere timer alt efter kompleksiteten.

Metoden bygger på en dialog mellem 2 parter. Den ene er udspørgeren (coachen) og den andet ejer problemet. Rollefordelingen er den at udspørgeren alene spørger i hvorfor termer, medens det er problemejeren der bringer substans. Ligesom i coaching er det problemejeren der skal finde rodårsagen og ikke coachen. Det lyder let ikke! Men det er det kun hvis man har lært det.

I dette kursus får man en grundig indføring i brugen af værktøjet. Således lærer man:

1) Generelt om anvendelsen af spørgemetoden
2) De enkelte faser i spørgemetoden
3) Teknikken bag spørgemetoden

Det er afgjort en fordel hvis man løbende kan afprøve metoden. Dette kræver at man enten er 2 der tager kurset samtidig, eller man har en sparringspartner i  baghånden.

Mange har spurgt hvorfor er det 5 Why og ikke eksempelvis 9 Why? Svaret er enkelt og meget japansk: i japan anses tallet 5 for at give held – så derfor! Finder man i øvrigt den rigtige udfordring efter det 3 why – så er det også helt fint.

Når du har gennemført kurset vil du være i stand til at gennemføre forløb efter 5 Why metode. Kurset afsluttes med en certificeringstest med personligt certifikat som bevis på dine kompetencer.

Pris

Kurset indgår i et abonnement med 14 andre leankurser og uddannelser. Man kan få adgang til samtlige disse i en måned for en samlet pris af 249 kr inkl moms.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Dialog som problemløser med 5 why
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Kompetenceforum ApS
Garnisonen 38
4100 Ringsted

Leankurser.DK

Leankurser.dk er en samling af online kurser med fokus på optimering af arbejdsprocesser ved brug af Lean metoden. Alle kurser er opbygget interaktivt med en vekselvirkning mellem læring og aktiv afprøvning af siden viden. Her er ingen passiv lytning til...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret