Startdato
Kursusbeskrivelse
Familiebehandler-uddannelse for fagfolk på børne- og familieområdet
1-årig efteruddannelse
Familiearbejdet er ofte kendetegnet ved komplekse og multiple problemstillinger, hvor børn og voksne gensidigt virker ind på familiens trivsel og mulighed for forandring. På Kempler Instituttet har vi fokus på, at problematikker ikke kan ses løsrevet fra familien og netværket omkring familien. Varige forandringer skabes i arbejdet med hele familien og dens netværk.
Bag nutidens krav til børn, unge og familiearbejde ligger et demokratisk børne- og menneskesyn. Børn, unge og deres forældre skal forstås som aktører i eget liv med ret til inddragelse i alle processer. Det forudsætter en særlig viden og nogle særlige kompetencer hos de fagprofessionelle.
På Kempler Instituttet har vi nu slået dørene op for Danmarks første familiebehandler-uddannelse i hhv. Odense og Hillerød med det formål, at vi ønsker at bidrage til at kvalificere familiebehandlingsarbejdet.
Uddannelsens indhold er baseret på pædagogisk psykologisk viden med udgangspunkt i dansk og international forskning af relevans for menneskelige udviklings- og forandringsprocesser.
Vi anvender aktuel viden på området, og uddannelsen bidrager til en vidensbaseret praksis.
Vores familiebehandler-uddannelse giver mulighed for, at den studerende bliver i stand til at facilitere progressive familiebehandlingsprocesser med inddragelse af børn og unge, styrke familiens ressourcer og sociale mobilitet samt reflektere over etiske dilemmaer i arbejdet med mennesker.
Dit udbytte
Den studerende vil opnå kompetencer indenfor
- Familiens udtryksformer
- Planlægning og gennemførelse af familie behandlingsforløb
- Etiske dilemmaer i samarbejde med familie
- Psykisk sårbarhed i familien
- Traumer, sorg og kriser
- Inddragelse af børn i komplekse problemstillinger, fx skilsmissesager o.l.
- Neuroaffektiv udviklingspsykologi
- Tilknytnings- og relationsproblematikker
- At arbejde med modstand
- Den konstruktive konflikt
- Forløb og proces i Familiebehandling
- Præsentation af et muligt forløb og proces. Undersøgelse, intervention, selvstyring og forankring
- Etiske dilemmaer, underretningspligt, oplysningspligt, rapporteringer m.m.
Teori og metode
Vi er optaget af familiens kulturelle og relationelle mønstre og betingelser der gensidigt influerer og påvirker hinanden. For at forstå og medtænke intrapersonelle problematikker inddrages endvidere udviklingspsykologiske forståelser, herunder perspektiver på tilknytning og psykopatologi.
Uddannelsen bygger på en praksisorienteret systemtænkning, hvor familien forstås i sin kontekst og som en del af et større system. I den systemiske tænkning og tilgang fokuseres der på familiens kulturelle og relationelle mønstre og betingelser, der gensidigt influerer og påvirker hinanden. For at forstå og medtænke intrapersonalle problematikker i det systemiske arbejde inddrages endvidere udviklingspsykologiske forståelser, herunder perspektiver på tilknytning og psykopatologi. Uddannelsen trækker således på et eklektisk vidensgrundlag.
Målgruppe
Uddannelsen henvender sig til faggrupper der arbejder med udsatte børn, unge og familier i den forebyggende og behandlende indsats. Den henvender sig til faggrupper der arbejder med familiebehandling og dagbehandling herunder myndighedspersoner.
Pris
Pris: kr. 36.000,- + moms
Få information
Kempler Instituttet
Kempler Instituttets overordnede mål er at uddanne og efteruddanne professionelle i arbejdet med relationskompetence bl.a. via: uddannelsesforløb som: Familiebehandler/KI Supervisor/KI Familie- par- og psykoterapi (ny uddannelsesforløb) Supervision af grupper og enkeltpersoner Personaletræning og organisationsudvikling Coachings forløb af ledere og chefer....