Ledelse i praksis
Ledelse i praksis
Vil du udvikle din personlige lederadfærd, din lederrolle og dine medarbejdere?
Dit udbytte
Du vil på Ledelse i praksis udvikle din egne lederadfærd og dine ledelsesmæssige kompetencer udvides. Dit udbytte er at:
- Varetage ledelsesmæssige funktioner i praksis
- Definere udviklingsområder og opstille handlingsplaner for egen udvikling
- Anvende ledelseskommunikation som en central del af din egen ledelsespraksis
- Håndtere konfliktsituationer, samt vurdere hvornår der er behov for at søge hjælp til konfliktløsning.
- Håndtere udviklingsorienterede situationer inden for ledelsesområdet på det operationelle og taktiske ledelsesniveau
Indhold og form
Det er vigtigt, at du kender dine egne styrker og svagheder som leder. Desuden skal du have øje for dine medarbejderes kompetencer og potentialer for udvikling. Du skal også være fortrolig med relevante ledelses- og samarbejdsformer.
Du får viden om praktisk og ledelse samt redskaber til at finde din ledelsesstil. Ledelse i praksis klæder dig på til at identificere og vurdere egne personlighedstræk i din rolle som leder. Herudover får du kendskab til ledelsesmæssige krav og forventninger, som stilles til dig som leder, hvor du skal kunne alt lige fra at afklare medarbejdernes kompetenceudvikling og eventuelle samarbejdsvanskeligheder, du skal kunne tydeliggøre målene for opgaveløsningen og sikre en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne.
På modulet ledelse i praksis lærer du om:
- Hvad vil det sige at være leder?
- Lederroller og personlighedstyper
- Ledelsesværktøjer
- Ledelseskommunikation og konflikthåndtering
- Lærings- og udviklingsprocesser
Undervisningen foregår primært gennem klasseundervisning, hvor modulets fagstof gennemgås, efterfulgt af opgaver, cases og øvelser, der understøtter stoffet.
Da modulet har et praktisk udgangspunkt er det vigtigt at du deltager aktivt i undervisningen med dine egne erfaringer både i plenum, men også i gruppearbejde.
Afprøvning foregår gennem en mundlig prøve kombineret med en erhvervscase på maksimalt to sider.
Startdato
Målgruppe
Nye ledere og før-ledere der ønsker at udvikle deres kompetencer indenfor området. Ligeledes kan modulet være attraktivt for medarbejdere, der ønsker at få større kendskab til deres egen virksomhed.
Video
Optagelse
For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du leve op til følgende krav:
- Du skal have en erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne, gymnasial uddannelse eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau
- Du skal have minimum 2 års relevant erhvervserfaring
Pris
Prisen for dette modul er 7.000 kroner momsfri.
Udtalelser
PATRICK BILLING, STUDERENDE PÅ BLU. BYGGELEDER HOS RASMUS FRIIS A/S
Jeg gik hjem efter første undervisningsdag og spurgte, om ikke vi skulle teste persontyper på alle i teamet. Det har virkelig været en øjenåbner for både mig og dem i mit team.
Få information
Hos KEA - Københavns Erhvervsakademi tilbyder vi efteruddannelse på akademi- og diplomniveau. Vores uddannelser er erhvervsorienterede, og alle vores uddannelsesforløb tager udgangspunkt i din virkelighed. I undervisningen kobler vi teorien på, så du får nye perspektiver på dit arbejde og...