Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Uddannelse i psykoterapi - 1. år

inpraxis
1 år
Dansk
Kursus
Helsingør
36.750 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

psykoterapi

Psykoterapi - 1. år

Narrativ og systemisk psykoterapi for psykologer I Styrk dit teoretiske fundament og udvid dit praktiske repertoire.

Som terapeut står man over for meget forskelligartede og ofte ret komplicerede opgaver. Hver person, par og familie, man møder, har deres egne historier, erfaringer, traditioner, vaner og drømme, som de tager for givet. Psykologen må kunne lytte, anerkende og forholde sig nænsomt udforskende i forhold til de særlige historier, hver person fortæller. Samtidig er klienternes problematikker uløseligt sammenhængende med de relationer, de har privat og arbejdsmæssigt samt i mødet med andre professionelle, fx sagsbehandlere, pædagoger og lærere. Det er en relevant terapeutisk færdighed at forholde sig til disse relationer i samtalerne. Det skaber i praksis en række dilemmaer, som er væsentlige at blive klædt på til - det bliver du på denne uddannelse.

Dit udbytte

Uddannelsen klæder dig på til at kunne varetage forskelligartede og komplicerede opgaver. Du vil på uddannelsen få et detaljeret kendskab til det systemiske og narrative landskab og ikke mindst få trænet dine terapeutiske færdigheder, således at dit blik skærpes, og du får et solidt praktisk fundament at stå på.

Uddannelsen lægger også vægt på at kunne finde sig tilrette i sin personlige stil. Du vil blive klogere på netop dine foretrukne terapeutiske stilarter og arbejde med din personlig-professionelle udvikling.

Indhold på 1. år af uddannelsen i psykoterapi

1.år har fokus på, at deltagerne udvikler et gedigent og varieret terapeutisk repertoire, både hvad angår forståelser, samtaleteknikker og håndtering af forskellige teamformer, så som bevidning og reflekterende team.

Vi tager udgangspunkt i grundlæggende begreber, tankegange og færdigheder fra hhv. de narrative og systemiske praksisformer samt de socialkonstruktionistiske og poststrukturalistiske perspektiver. Vi ser på interessante ligheder og forskelle i tilgange og grundlæggende antagelser, så du får et fundament for kvalificere overvejelser og valg i dit terapeutiske arbejde.

Vi arbejder med både veletablerede praksisformer og de nyeste udviklinger på området, og vi arbejder med forskellige terapeutiske positioner og deres muligheder og dilemmaer. Hele tiden afprøver vi, træner på forskellige måder og reflekterer sammen over de erfaringer og færdigheder, det giver.

Målgruppe

Uddannelsen retter sig primært mod psykologer eller andre akademikere med relevant baggrund, som beskæftiger sig med psykoterapi i praksis.

Der kan desuden, efter en konkret vurdering, deltage max. 25 % ikke-akademikere med anden relevant faglig uddannelse og beskæftigelse.

Kursusform

Vi lægger i hele forløbet stor vægt på praktisk træning og på skabelsen af et trygt og inspirerende læringsrum. Der arbejdes via øvelser, supervision, filmklip og live klientarbejde. Deltagerne vil arbejde direkte med klienter under supervision.

Den teoretiske del udfoldes gennem litteratur og oplæg fra underviserne.

Hver deltager er med i en arbejdsgruppe, som mødes 7 hele dage under forløbet for at træne og arbejde med det teoretiske stof. Deltagelse i arbejdsgruppen er obligatorisk.

Der er således tale om et intensivt og omfattende forløb. Som deltager skal du være parat til både at lægge et arbejde i at tilegne dig teorierne, videreudvikle og eksperimentere med din egen praksis, reflektere over dine erfaringer og arbejde med personlig-professionel udvikling.

Få information

Dine undervisere

Underviserne har mange års erfaring med og uddannelse inden for systemisk og narrativ terapi. Vi har haft løbende samarbejde og udveksling med internationale folk indenfor feltet, ligesom vi selv bidrager til at videreudvikle tænkning og praksisformer.

Underviserne er af Dansk Psykologforening godkendt til at varetage undervisningen i psykoterapi og supervision. Vi arbejder desuden løbende med terapi, supervision og undervisning af psykologer i forhold til terapeutisk arbejde, ligesom vi har udgivet bøger og artikler omkring narrativ og systemisk praksis.

Få information

Pris

Prisen for 1. år af uddannelsen i psykoterapi er: 36.750 kr. + moms.

For selvbetalere der ikke er momsregistrerede: 36.750 kr.

Prisen inkluderer:

  • kursusafgift
  • forplejning på undervisningsdagene
  • undervisningsmaterialer.

Der må påregnes udgifter til anskaffelse af enkelte bøger.

Ved deltagelse af 2 eller flere personer fra samme arbejdsplads, ydes 25 % rabat på kursusafgiften til hver person. Der gives ikke yderligere rabat.

Om udbyderen

inpraxis

inpraxis 

Inpraxis har eksisteret siden 2002 som en konsulent- og uddannelsesvirksomhed. Inpraxis drives af 6 erfarne konsulenter på et systemisk og narrativt grundlag. Vi arbejder med samtaler, supervision, konsulentopgaver og undervisning. Vi står på et solidt fundament af faglighed, kreativitet og...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

inpraxis

Stengade 51, 2. sal
3000 Helsingør

Få information

Udfyld formularen for mere information om Uddannelse i psykoterapi - 1. år

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Du vil måske også være interesseret i: