Viser 1-5 af 5
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5

hypnose

Tag en uddannelse i hypnose og gør en forskel for andre mennesker gennem terapi

Med en uddannelse i hypnose kan du få redskaber til at lære dig selv bedre at kende og hjælp andre med at opnå en dybere indsigt.

Hvad er hypnose?

Når man hører ordet hypnose, er det første man ofte tænker på noget mystisk eller en form for manipulation. Hypnose er en tilstand, hvor ens bevidsthed får mulighed for at fokusere. Man pauser den kritiske tankegang, og åbner op for mulige refleksioner. Denne form for pacificering af ens bevidsthed kan ske helt naturligt i f.eks. dagdrømme. Hypnose har før været brugt i religiøse sammenhænge, og forbindes ofte med at være i trance. Men i dag bruger man hypnose som terapiform, hvor man hjælper mennesker med forskellige psykiske problemer. 

Hvad lærer man på et kursus eller en uddannelse i hypnose?

Alt efter hvilken uddannelse eller kursus man vælger, er der forskellige aspekter af hypnose, man kan lære om. Ofte lærer man om:

  • Hvordan man bruger hypnose til at komme i dyb, fokuseret tilstand
  • Hvordan man kan bruge hypnose professionelt som redskab til at skabe dybdegående forandringer
  • Sammenhæng mellem krop, sind, tanker, følelser og handlinger
  • Terapeutiske metoder og teknikker
  • Terapeutiske værktøjer der giver dig selv større indsigt, men også til at give andre

Gennemgående for kurser i hypnose og hypnose uddannelse er, at der ofte er et fokus på at hjælpe andre mennesker gennem forandring ud fra deres egne tanker. Mennesker der har haft gavn af hypnose terapi, kan eksempelvis være personer, der har været udsat for noget traumatiserende, nogle voldsomme forandringer, eller overordnet lider af psykiske problematikker. Du lærer dermed også, at blive en bedre menneskekender og kunne gennemskue, hvad den enkelte har brug for. Du lærer ofte om, hvordan kommunikationen hos den enkelte udspiller sig og kan forbedres til det gode.

Hvilke typer kurser findes der?

Hypnose bliver brugt i mange forskellige sammenhænge. Af nogle bliver det brugt religiøst, andre i professionelle sammenhænge, spirituelle sammenhænge, og som terapi. Du kan derfor vælge mellem kurser inden for:

  • Spirituel hypnose uddannelse
  • Hypnose terapi uddannelse
  • Kurser i at kunne hypnotisere
  • Hypnoterapi
  • Selvhypnose
  • Hypnose i ledelses og organisatoriske sammenhænge

Hvem kan tag en uddannelse i hypnose?

Alle der interesserer sig i hypnose kan tage et kursus eller uddannelse i hypnose. Folk der ofte lærer om hypnose er eksempelvis personer, der kunne tænke sig at lære sig selv bedre at kende, eller vil kunne hjælpe andre med at komme sig efter traumer eller andre psykiske, eller følelsesmæssige problemer. Det kan også være, at du arbejder i en virksomhed, hvor der sker forandringer, eller der er brug for en terapeutisk indsigt i mennesker og menneskers psyke og bevidsthed. 

Selvhypnose og personlig udvikling

Selvhypnose betyder, at man selv frembringer ens bevidste tilstand og går i dybden med ens egen psyke. Man arbejder med hypnose på en selv, hvilket eksempelvis kan ske gennem hypnoseindspilning. Det kan være man vil styrke sine evner til at berolige sig selv, eller tage hånd om nogle psykiske udfordringer, som kan være belastende.

Man kan bruge selvhypnose, hvis man ønsker mere personlig udvikling. Hypnose er ikke nødvendigvis en metode til at helbrede negative påvirkninger, men kan også bruges til at styrke nogle af ens personelige redskaber. Det kan give dig en ro, og god evne til at håndtere fremtidige stressede situationer, eller være en god hjælp du har med i rygsækken i arbejdsrelaterede sammenhænge. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier