Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Mental parathed i risikomiljøer

Center for Konfliktforebyggelse
4/8 timer
Kursus
Århus
2.400 DKK ekskl. moms

Fremragende Kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Kursusbeskrivelse

Sikker adfærd

Kursus i mental parathed i risikomiljøer

Statistikken tyder på, at det ikke er muligt at undgå voldsepisoder, når du arbejder med mennesker præget af psykisk ustabilitet og misbrug. Som medarbejder skal du derfor klædes godt på til at være mentalt parat og kunne agere hensigtsmæssigt, når vold finder sted eller er under opsejling. Vi har til netop dét formål udviklet et kursus, som styrker din mentale parathed og dine handlekompetencer i faresituationer, blandt andet med inddragelse af metoder fra træning af politi og militær.

Sådan håndterer du voldsepisoder i det borgernære arbejde

Arbejder du i en offentlig organisation med borgernær kontakt, skal du være forberedt på at tackle og håndtere voldsepisoder. At være bevidst om og i stand til at regulere sin mentale parathed er en krævende opgave, men er af afgørende betydning for at kunne håndtere en kritisk og potentielt fysisk farlig situation.

Du kan lære at tilpasse dit opmærksomhedsniveau i forhold til en given arbejdssituation, så du kan reagere hensigtsmæssigt og begrænse konsekvenserne af vold.

Det får du på kurset i Mental Parathed i Risikomiljøer 

Kurset introducerer medarbejderne til konkret viden om mental parathed og vold i risikomiljøer samt forebyggende værktøjer, som sætter medarbejderen i stand til at arbejde målrettet og systematisk med mental parathed. Du får:

  • Et grundlæggende kendskab til mental parathed og sikker adfærd
  • Viden om nye voldsforebyggende værktøjer
  • Viden om, hvordan du agerer hensigtsmæssigt, når vold finder sted eller er under opsejling
  • Indsigt i, hvordan du som medarbejder undgår at komme fysisk eller psykisk til skade under udførelse af dit arbejde

Kursets format

Kurset veksler mellem oplæg, dialog og sparring. Ud fra centrale psykologiske perspektiver analyserer og forklarer vi, hvordan I både som medarbejder og arbejdsplads forbereder jer bedre på at møde vold og begrænse konsekvenserne af vold.

Vi trækker på en bredt funderet metodetilgang og henter blandt andet inspiration i teknikker og tilgange til mental parathed inden for politi og militær, som vi har tilpasset til vilkårene og rammerne i det borgernære arbejde i frontlinjeorganisationer.

Mental parathed og forebyggende værktøjer

På kurset præsenteres nye forebyggende værktøjer, som er et effektivt og tryghedsskabende supplement til de mere traditionelle voldsforbyggende tiltag. Der fokuseres her primært på en arbejdsmiljøvinkel, som har til formål at sikre, at man som medarbejder undgår at komme fysisk eller psykisk til skade under udførelse af arbejdet.

Ved deltagelse i kursusdagen erhverves et grundlæggende kendskab til mental parathed og sikker adfærd. Man får som deltager værktøj til at kunne arbejde målrettet og systematisk med mental parathed. Dette gælder både på individuelt og kollektivt niveau, og muliggør forebyggelse af de uheldige konsekvenser af voldsrisiko på arbejdspladsen.

Målgruppe

Kurset Mental parathed i risikomiljøer henvender sig til frontlinjepersonale og andre medarbejdere i offentlige institutioner med borgernært arbejde.

Pris

Prisen for kurset er 2.400 kr. excl. moms pr. dag
Der er fuld forplejning inkluderet i prisen

Ved tilmelding af 2 - 5 deltagere ydes 10% rabat
Ved tilmelding af mere end 6 – 10 deltagere ydes 15% rabat
Ved tilmelding af mere end 10 deltagere ydes 20% rabat

Om udbyderen

Center for konfliktforebyggelse

Hos Center for Konfliktforebyggelse mener vi, at alle konflikter kan forebygges. Og det er ikke bare noget, vi siger. Vi har mange års dokumenteret erfaring med at rådgive og uddanne personale, ledelse og organisationer i, hvordan man helt konkret forebygger...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Mental parathed i risikomiljøer
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Center for Konfliktforebyggelse

Ryesgade 29, 5 sal
8000 Aarhus C

Mobil 7023 1921

Få information

Udfyld formularen for mere information om Mental parathed i risikomiljøer

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.