Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Farvel til den indre kamp

Chanette Nyrup Oksborg

 

 

 

Farvel til den indre kamp

- Glem det!

Det var Chanette Nyrup Oksborgs første reaktion, da hun blev foreslået at deltage i Foldbergs Lederkursus og fik at vide, at det strakte sig over et år.

Hun er hurtig til at tilegne sig ny viden, så hvad skulle hun dér i et helt år?

- Ja, okay. Min tålmodighed kommer på prøve tænkte hun og var ikke forberedt på, at lederkurset indeholdt noget helt andet end de gængse tre-dages kurser.

- De fleste kurser i ledelsesstrategi handler om, hvordan du kigger ud og ikke, hvordan du kigger ind. De har ikke fokus på, hvordan du får indsigt. Men det har Foldberg. Han har fokus på dig som individ - hvor står du personligt og set i forhold til den rolle, du har som leder?

Det er store spørgsmål, som ikke falder på plads på tre dage.

- Det er godt at vide, hvordan du læser andre. Men du står endnu stærkere, når du får indsigt og ved, hvordan du selv skal navigere blandt andre mennesker, siger Chanette Nyrup Oksborg.

”Godt” var ikke godt nok

Chanette Nyrup Oksborg er senior vice president med ansvar for global operation i DEIF, Skive, der bl.a leverer energistyringsløsninger over hele kloden.

- Før jeg kom på kurset, har jeg haft tendens til at kæmpe hårdt med, at ”godt” ikke var godt nok, når det gjaldt mig selv. Og jeg har været så resultatorienteret, at jeg har påtaget mig ansvar, som reelt ikke var mit, så jeg var sikker på, at vi nåede i mål. Men hvem ved, om vi ikke var nået i mål alligevel? Her har kurset lært mig at stoppe op og se problematikken an med nye værktøjer. Det har lært mig, at det at sige fra også er en mulighed!

Større overskuelighed

- Jeg har fået indarbejdet, hvordan jeg sorterer i ansvarsbunken – det værktøj bruger jeg dagligt. At få slettet ordet ”skyld” fra ordbogen og erstattet det med værktøjet ”ansvar” er en lettelse, også på det private plan, fortæller Chanette Nyrup Oksborg.

- Jeg har haft tendens til at se alting for snævert. Nu evner jeg at se det brede billede. Nøglen til større overskuelighed ligger i brugen af de objektive værktøjer, Foldbergs lederkursus introducerer os for. Når billedet står mere klart, finder jeg samtidig mere ro, og jeg kan sige til mig selv: Hold nu op! Du kan jo godt.

Chanette Nyrup Oksborg anerkender i dag fuldt ud nødvendigheden af, at man ikke kan presse personlig udvikling igennem på tre dage. Det tager tid at lære værktøjer at kende, og ikke mindst tid til øvelse, før du bliver en god mester.

Det tager også tid at få renset ud i de oplevelser, der ligger i bagagen og som har præget os til at blive de personer, vi er i dag. Her fremhæver Chanette Nyrup Oksborg den individuelle sparring:

- Du hører og oplever de øvrige deltagere på kurset, og det gør dig samtidig bevidst om nogle ting hos dig selv. I den individuelle sparring har du mulighed for at få lukket op for oplevelser, som du – bevidst eller ubevidst - har lagt låg på, og som måske har præget dig mere, end du anede.

Bedre balance og mere ro på

Chanette Nyrup Oksborg  har et højt energiniveau og har altid haft en tendens til at brænde alt af på arbejdet. Men ikke altid lige hensigtsmæssigt, hvilket også i en periode er gået ud over hendes helbred.

- Nu er en masse brikker faldet på plads. Min personlige indsigt og de nye værktøjer, jeg efterhånden lærer at mestre, gør, at jeg er bedre til at håndtere problematikker på jobbet og i mit personlige liv. Det giver overskud, ro og en bedre balance, hvor der også er plads til andre aktiviteter i mit liv.
Læs mere om Lederkurser

Bestil information


Udfyld dine kontaktdetaljer hvis du vil i kontakt med Foldberg kurser og høre mere om deres uddannelser.