Risk Management kursus

Find dit kursus i risikoledelse her

Vil du gerne arbejde med risikostyring og -vurdering? Med et Risk Management kursus opnår du både teoretisk og praktisk viden, der gør, at du kan vurdere risici. 
Viser 1-20 af 34
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 34
1
2

Risk Management - tag på kursus i risikostyring 

Risk management eller risikoledelse har et stigende fokus, og med et kursus får du et indblik i forskellige metoder og værktøjer som bliver anvendt til risikovurdering. Du lærer hvor og hvornår metiderne er anvendelige, og hvad forskellene er på dem.

Du får en bedre forståelse for risikoledelsesprincipperne, samt praktisk erfaring med metoder og værktøjer til risikoledelse. Et Risk Management kursus kan du både tage online, eller fysisk, alt efter hvad der fungerer bedst for dig.

Hvad er Risk Management

Risk Management eller risikostyring er den identifikation, vurdering og prioritering af risici du som risikoleder står for. Som Risk Manager arbejder du med at koordinere ressourcer, således at risici minimeres, overvåges eller kontrolleres.

Risici kommer fra mange forskellige typer af kilder, herunder usikkerhed på det finansielle marked, trusler fra projektfejl (fx i design, udvikling, produktion), juridiske forpligtelser, ulykker, katastrofer og bevidste angreb.

En begivenhed kan overordnet kategoriseres i to typer. Den negative klassificeres som risici, mens den positive klassificeres som en mulighed.

Der er blevet udviklet flere typer af risikostyringsstandarder, herunder the Project Management Institute, National Institute of Standards and Technology og ISO standarder. Metoderne og værktøjerne der bliver brugt i disse standarder er meget forskellige, og afhænger af om risikoledelsen er i forbindelse med projektstyring, sikkerhed, teknik, industrielle processer, finansiel eller folkesundhed.  

Strategierne til at håndtere risici omfatter typisk hvordan man undgår truslen eller reducere den negative virkning. Derudover arbejder man med sandsynligheden for truslen, samt hvilke konsekvenser en risici ville have, hvis det skete.

Hvad lærer du på et Risk Management kursus?

På et Risk Management kursus lærer du om de forskellige metoder og værktøjer, du skal bruge i arbejdet med risikoledelse. Du lærer at håndtere risici og udnytte de muligheder du finder.

Med et kursus får du et indblik i de forskellige metoder og værktøjer du skal anvende i din risikovurdering. Du opnår viden om hvornår hvilken metode skal bruges, og hvad forskellen er på de forskellige metoder.

Gennem uddannelsen lærer du at vurdere og forudse hvilke risici der potentielt kan ramme din virksomhed. Du bliver i stand til at udvælge og risikovurdere løsningsinitiativer inden implementeringen. På den måde vil være bedre klædt på, og have en større forståelse for, hvordan risikostyring kan håndteres.

Ved at arbejde seriøst med Risk Management sikre både din virksomhed for uventede overraskelser, samtidig med at jeres konkurrenceevne styrkes.  

Ved at tage et kursus i Risk Management opnår du en bedre forståelse af risikoledelsesprincipperne, praktisk erfaring med metoder og værktøjer til risikoledelse, klarhed over de fordele, som risikoledelse kan give i netop din virksomhed.

Hvem bør tage et kursus i Risk Management

Fordi der findes så mange forskellige typer af risici, er det også muligt at finde kurser der specialisere sig inden for lige præcis det område, og med de standarder du har brug for. Kurserne henvender sig ofte til medarbejdere og ledere, der har ansvaret for, eller deltager aktivt i risikoledelse. Det er de ansatte som har brug for en større forståelse for risikoledelsesprincipperne samt tilhørende metoder og værktøjer.

Du kan finde specialiserede Risk Management kurser indenfor fx:

  • Wind Management

  • Cyber defence

  • Forskellige ISO standarder

  • Infrastruktur

  • Petroleum Exploration & Production

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen