Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Med et kran kursus får du nye udfordringer og nye kompetencer

Du kan her se et udvalg af krankurser, som kan bringe dine karrieremuligheder til nye højder. Få kompetencerne til at flytte gods med millimeters præcision og få udbygget dit ansvarsområde på arbejdspladsen med en certificering. Ved at tage et krankursus får du nye, brugbare kompetencer, der gavner din egen karriere, men som samtidig også vil være værdsat i din virksomhed.

Hvis du ønsker at arbejde med kranføring, kræver det et lovpligtigt kranførercertifikat, og med nutidens avancerede kraner er efteruddannelse også et nøgleord. Som ny kranfører kræves der certifikat, men generelt er det vigtigt at opdatere og optimere din viden inden for teknik, vedligeholdelse og ikke mindst sikkerhed, når du fører kraner. Derfor er kranførerkurser en vigtig og god investering for både den enkelte kranfører og for virksomheden.

Få et løft i din karriere med et krankursus

På kranførerkurser lærer du at videreudvikle dine evner til gavn for dig selv, dine kollegaer, for virksomheden og dens kunder. På kurserne bliver der undervist i alle fornødne faglige kompetencer. Det kan eksempelvis være vedligeholdelse og eftersyn af både kraner og andet transport-materiel, som bliver brugt i virksomheden.

Dagens moderne kranfører arbejder med alt fra gigantiske mobilkraner, tårnkraner og mindre kraner på lastbiler. En kranfører skal derfor kunne betjene en lang række forskelligt udstyr korrekt, som bruges ved losning og lastning. Uanset, hvilken type kran man arbejder med, er det afgørende at tage det lovpligtige certifikat, samt løbende at efteruddanne sig. Efteruddannelse er nødvendigt, da teknologien på de forskellige kraner hele tiden bliver fornyet. Der vil derfor altid være mulighed for at opdatere sin viden og kunnen inden for denne branche.

Sikkerheden i højsædet

Kranførerkurser opdaterer dig om teknik og sikkerhed, så du kan udføre dit arbejde sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Gennem kursusforløbet opnår du også de nødvendige kvalifikationer i overensstemmelse med EU's chaufførdirektiv. Med et krankursus får du et lovpligtigt kranførercertifikat og de kompetencer og kurser, der er nødvendige for dig og den stilling, du skal udfylde i din virksomhed.

Kranførerkurser retter sig bredt mod transportfirmaer, byggefirmaer eller offshore-industrien, som benytter alle typer af kraner.

Hvad koster et krancertifikat?

Prisen på et krancertifikat kommer an på, hvilke krancertifikat du ønsker at erhverve dig, der findes nemlig forskellige. Nogle steder kan du tage et certifikat gratis, hvis du er ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, gennem dit jobcenter eller a-kasse.

Forskellige certifikater - forskellige kurser

Inden for denne branche kan du, med det rette kran kursus, komme til at føre mange forskellige typer kraner. Det er derfor vigtigt, at du, i samarbejde med din arbejdsplads og i dialog med kursusstedet, sikrer dig, at du er tilmeldt det korrekte krankursus.

Oversigt over kran certifikater

Der findes forskellige kranføreruddannelser, og dermed også forskellige typer af kranførercertifikater. Her får du en oversigt over de typiske krancertifikater:

  • Kraner med en tilladt belastning på over 8 tons/tonsmeter – ”kranbasisuddannelse”
  • Mobile kraner med en tilladt belastning på over 8 og op til 30 tonsmeter
  • Mobile kraner med en tilladt belastning på over 30 tonsmeter
  • Tårnkraner og fast opstillede kraner med en tilladt belastning på over 8 tonsmeter

I 1. januar 2018 trådte nye forenklende regler om førercertifikater i kraft. Derfor er du måske også stødt på følgende krancertifikater gennem tiden:

  • Tårnkran (A-certifikat)
  • Mobilkran (B-certifikat)
  • Traverskran og portalkran (C-certifikat)
  • Lastbilmonteret kran 8 til 25 TM (D-certifikat)
  • Lastbilmonteret kran over 25 TM (E-certifikat)
  • Kranløft m/entreprenørmaskiner (G-certifikat)

Disse krancertifikater var gældende frem til den 31/12-2017, men da der som sagt trådte nye regler i kraft den 1. januar 2018, blev ovenstående certificeringer erstattet af dem, vi nævnte tidligere. Hvis du har taget et certifikat tidligere, vil det fortsat være gældende. Du behøver altså ikke et helt nyt certifikat, som følge af de nye regler. 

Der kan være forskel på kravene til kurserne, så kontakt gerne den enkelte udbyder af kurset for at få mere information om, hvilket krankursus, der er det rigtige for dig. De kan ligeledes være behjælpelige med, hvilke kurser der har erstattet hvilke kurser, hvis du for eksempel skal have det der svarer til hvad der tidligere blev kaldt et E-certifikat eksempelvis.

Anhugning af byrder

Denne AMU uddannelse er ofte integreret i de øvrige certificeringer, men det kan også tages som et enkeltstående modul. Uddannelsen giver dig undervisning i sikker anhugning. Igennem forløbet vil du lære at skelne imellem krantyper, lære at anvende faglig viden såsom SWL-mærkninger og kassationsgrænser. Læs mere i uddannelsesbeskrivelsen hos dit uddannelsessted.

Teleskoplæsser kursus

Er det ikke et kran kursus du er på jagt efter, men derimod et teleskoplæsser kursus? Så kan du læse meget mere om dine muligheder her.

Find dit teleskoplæsser kursus her

Se vores kategori Håndværk, industri og teknik, hvis du leder efter andre kurser på området.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Underkategorier