Viser 1-9 af 9
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-9 af 9

Controlleruddannelse

Controller - en jobfunktion med forskellige specialer

Din funktion og titel som controller i en organisation er afhængig af, hvilket økonomisk område du styrer. Der findes mange grene inden for controlling som f.eks. financial controller, business controller, cost controller og sales controller. Din jobtitel afhænger altså af, hvilket økonomisk område, du styrer for organisationen. Her er financial controller og business controller typisk blandt de mest populære på det danske arbejdsmarked.

Hvor du som financial controller står for den finansielle styring i organisationen, står du som business controller for styring og optimering af organisationens forretningsgange. Som business controller er du dermed i højere grad ansvarlig for at skabe sammenhæng mellem organisationens forretningsaktiviteter og de finansielle aktiviteter - alt sammen ud fra en økonomisk synsvinkel.

Hvad laver en controller?

På flere arbejdspladser vil financial controller og business controller funktionerne imidlertid overlappe, men det er en fordel, at du gør dig tanker om, hvilken del af controlling, du brænder for, hvis du vil gøre karriere inden for en mere specialiseret funktion på området.

Dine arbejdsopgaver som controller afhænger derfor også af, hvad du beskæftiger dig med i det daglige. Altså om du for eksempel sidder som financial controller eller business controller.

Du kender måske også financial controller som en bogholder - det er i bund og grund det samme. Med betegnelsen controller kan der dog være andre arbejdsopgaver, eller der kan eventuelt lægges mere vægt på eksisterende opgaver, som man også vil kende som bogholder. 

Der er mange efteruddannelsesmuligheder inden for controlling

Som controller kan du have et bredt ansvar i virksomheden. Din efteruddannelse kan derfor gå i flere retninger. Der findes derfor også flere forskellige typer af controller forløb. Det kan være du gerne vil have et kursus inden for business controlling eller måske financial controlling? Kig i oversigten og find det controller kursus, du finder interessant. Du kan desuden sammenligne flere kurser via sammenligningsfunktionen ude i højre side.

Efteruddannelse inden for financial controlling

Som controller eller økonomiansvarlig kan du med fordel tage et kursus inden for financial controlling og blive i stand til at varetage følgende arbejdsopgaver: 

  • Effektiv udarbejdelse af og opfølgning på budgetter. 
  • Intern kontrol.
  • Udarbejdelse af investeringskalkyler.
  • Projektøkonomi 
  • Understøttelse af ekstern rapportering. 

Efteruddannelse inden for business controlling

Som controller eller økonomiansvarlig kan du med fordel tage et kursus inden for business controlling og blive i stand til at varetage følgende arbejdsopgaver: 

  • Styrke forretningsorienteringen i økonomifunktionen.
  • Effektivisering af de vigtigste økonomiprocesser, herunder medvirke til at styrke analyseberedskabet i afdelingen.
  • Vurdering af anvendeligheden af værktøjer som ABC, Balanced Scorecard og variansanalyse samt understøtte deres implementering.
  • Vurdering af, hvordan ledelsesrapportering kan udarbejdes i givne situationer, herunder format, struktur og indhold.

Hvis ikke du har fundet det kursus du søger, kan du kigge på listen over alle kurser i handel og økonomi. Vi har desuden sammensat underkategorier inden for bl.a. bogføring og regnskab.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier
C5