Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Kørelæreruddannelser - Personbil, motorcykel og storvogn

DEKRA
Kursus
Kørelærer til bil tager 19 uger og kørelærer til motorcykel tager 13 uger
Dansk
Startdatoer
Brabrand
Løbende  (Dansk)
Brøndby
Løbende  (Dansk)
Nørresundby
Løbende  (Dansk)

Hvorfor vælge DEKRA?

Kurser i hele landet 

Kvalitet siden 1925

82.5%  af vores kursister anbefaler os

Kursusbeskrivelse

Bliv personbil-, motorcykel eller storvognskørelærer på 13-19 uger

Kan du lide at arbejde med mennesker? Vil du gerne have et selvstændigt job hvor du selv planlægger din tid? Så er kørelæreruddannelsen til personbil måske lige noget for dig. 

Hos DEKRA udbyder vi både kørelæreruddannelsen til personbil, motorcykel, storvogn samt den lovpligtige efteruddannelse som skal tages hvert 5. år.

Stor mangel på kørelærer

Branchen oplever i disse år stor mangel på kørelærer. Med en gennemsnitsalder på 51 år hos landets nuværende kørelærer, vil der ikke gå mange år før, at manglen bliver endnu mere massiv. De fleste nyuddannede kørelærer går derfor direkte i job efter endt uddannelse. 

God løn og fleksible arbejdstider

Jobbet som kørelærer er en god løsning for dig, som ønsker at arbejde inden for transportbranchen, men stadig gerne vil have mulighed for at komme hjem til familien hver dag. Som kørelærer er der god mulighed for at få et arbejde hos en større køreskole eller uddannelsesinstitution, hvor lønnen er ganske god. 

Målgruppe

  • Du skal være fyldt 24 år.
  • Du skal have erhvervet førerret, og du må ikke i de seneste to år have været frakendt førerretten eller fået denne inddraget administrativt.
  • Hvis du er dømt for et strafbart forhold, der kan begrunde nærliggende fare for misbrug af stillingen som kørelærer, kan du ikke få en kørelærergodkendelse.
  • Du har erhvervet førerret til kategori A (stor motorcykel), B (almindelig bil), C (stor lastbil) og C/E (stor lastbil med stort påhængskøretøj). 
  • Du har gennemført et pædagogisk undervisningsforløb, der af justitsministeren er godkendt som adgangsgivende til kørelæreruddannelsen, og som er særligt målrettet undervisning af voksne. Undervisningsforløbet skal være gennemført på et uddannelsessted, der godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Undervisningsforløbet skal have en varighed af mindst 120 undervisningstimer eller et omfang svarende til 10 ECTS point. (NB! Dette krav stilles ikke til nuværende godkendte kørelærere, som ønsker at udvide deres kørelærergodkendelse med flere kategorier.)
  • Specifikt for storvognskørelærer: Hvis ansøgeren ønsker at aflægge kørelærerprøve til kategori C, D og E, skal ansøgeren have erhvervet førerret til erhvervsmæssig personbefordring til kategori D.

Først personbil

Du skal starte med at tage din kørelæreruddannelse til kategori B - Personbil. Derefter kan du fortsætte med kørelæreruddannelsen til motorcykel samt storvogn. Så selvom du f.eks. kun vil være storvognskørelærer, så skal du først tage kørelæreruddannelsen til personbil.

Eksamen og diplom

Efter endt uddannelse bliver du certificeret kørelærer. 

Kørelærer-efteruddannelse: Efter endt kursus udstedes kursusbevis. Beviset skal efterfølgende sammen med ansøgning om fornyelse af kørelærergodkendelse indleveres til Borgerservice.

Pris

Prisen er således for følgende kørelæreruddannelser:

  • Personbil: 45.000 kr.
  • Motorcykel: 10.000 kr. 
  • Storvogn: 14.500 kr. 
  • Efteruddannelse: 7.375 kr. 

Forplejning kan tilbydes, men skal forudbestilles ved det enkelte kursussted. Forplejning er ikke inklusiv i prisen.

Om udbyderen

DEKRA er en af Danmarks største udbydere af transportkurser og -uddannelser, der udbydes i hele landet. Vil du uddanne dig til buschauffør, lastbilchauffør eller taxichauffør? Så er et transportkursus fra DEKRA det rette for dig! Du kan tage uddannelsen i hele...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Kørelæreruddannelser - Personbil, motorcykel og storvogn
Kom i kontakt med udbyderen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

DEKRA

Industrivej 7
2605 Brøndby

Telefon: 70 60 65 00


Få information

Udfyld formularen for mere information om Kørelæreruddannelser - Personbil, motorcykel og storvogn

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,8)
Baseret på 32 evalueringer
Se alle evalueringer