Temakursus om brandsikring af ventilationsanlæg

Danvak, i Århus
Længde
1 dag
Pris
4.750 DKK ekskl. moms
Uddannelsens hjemmeside
Længde
1 dag
Pris
4.750 DKK ekskl. moms
Uddannelsens hjemmeside
Få mere information om kurset

Fremragende Kundekontakt


Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge Danvak?

Viden lige til at omsætte til praksis

Lær i dag og brug i morgen

Vidensdeling på tværs af fag

Kursusbeskrivelse

Temakursus om brandsikring og ventilationsanlæg

Arbejder du med brandsikring og røgsikring? Og har du brug for at opfriske eller forny din viden om ventilationsanlæg? Så er denne temadag det rette for dig.

Der bliver mere og mere fokus på brand- og røgsikring, som også er blevet væsentlig mere kompleks i de seneste år. Dette stiller store krav til alle rådgivere og entreprenører, som arbejder med projektering og udførelse af ventilationsanlæg, at deres vidensniveau og kundskaber på området er helt ajourført. Kurset er et 1-dages kursus, som giver en gennemgang af udvalgte temaer i DS 428:2019.

Den opdaterede standard DS428 indeholder væsentlige forbedringer. Grundlæggende er standarden blevet klart opdelt med funktionskrav, standardmetoder og beregningsmæssige løsninger.

Kursets formål

Kurset lægger vægt på temaerne: kanalsystem og brandtætninger samt systemløsninger for brand- og røgsikring, som er dem man oftest støder på i hverdagen. Formålet er, at man har en god forståelse for kravene forbundet med disse disse to temaer, for herved at være bedre klædt på til at minimere omkostninger og fejl under projektering og udførelse.

Dit udbytte af kurset

 • Baggrundsviden for kravniveauer og kursets to temaer
 • Teoretisk og praktisk indfaldsvinkel til specifikke problemløsninger
 • Overblik over basis komponentkrav og udførelseskrav

Nærværende kursus er et temakursus, som udelukkende giver en gennemgang af krav til kanalsystemer og systemløsningerne for brand- og røgsikring. For at få det fulde omfang af alle krav i DS 428:2019, er det derfor nødvendigt, at man efterfølgende selv gennemgår hele standarden.

Der bliver undervist med udgangspunkt i den nyeste DS428:2019+Till. 1+2:2021, som også omfatter de nyeste tillæg og rettelser. Standard inkl. tillæg bliver udleveret på kurset.

Kursets indhold

Tema: Kanalsystem og brandtætninger

Der er nye krav til anvendelsen af brandtestede kanaler, som stiller krav til kanalsamlinger, brandtætninger og bæringer – Men hvornår skal disse kanaler anvendes? Hvornår må man anvende ikke brandtestede kanaler? Og hvor og hvordan er grænsefladerne herfor?

Få styr på:

 • Hvornår skal der anvendes brandtestede kanaler
 • Hvornår kan man anvende ikke brandtestede kanaler, som f.eks. kanaler af isolering og bygningsmæssige kanaler
 • Hvilke lempelser er der for brandisolerede kanaler
 • Nye krav til brandtætninger af gennemføringer, herunder forstærkninger af rektangulære kanaler

Tema: Systemløsninger for brand- og røgsikring

Standardmetoderne er udvidet væsentligt, og vil kunne anvendes direkte i næsten alle projekter og er underbygget med principløsninger for:

 • Decentrale systemer – 7 forskellige systemløsninger, samt opdateret beregningsmetode
 • Spjældsikrede systemer – Mindre opdateringer
 • Røgventilerede systemer – Krav til kanal- og røgventilator dimensionering, samt opdateret beregningsmetode

Her gives en grundig gennemgang af alle de præaccepterede standardløsninger og tilhørende krav og undtagelser. Herunder indføring af beregningsmetoder for røgventilerede systemer og decentrale anlæg med røgventilator.

Der vil blive gennemgået beregningseksempler på krav til brandteknisk volumenstrøm og heraf krav til kanaldimensionering for røgventilerede systemer.

Få styr på:

 • Hvilke systemløsninger og krav er der til brand- og røgsikring
 • Ny beregningsmetode for røgventilerede systemer
 • Beregning af brandteknisk volumenstrøm
 • Muligheder for zoneinddeling af brandsikringen
 • Kombinerede komfortanlæg og røgudluftningsanlæg

Målgruppe

Dette temakursus om brandsikring af ventilationsanlæg henvender sig til alle som arbejder med projektering og udførelse af ventilationsanlæg, og som har kendskab til DS 428 fra tidligere og selv ønsker at læse op på øvrige emner i standarden.

Kurset henvender sig også til kursister, som har brug for en komplet gennemgang af alle krav og løsninger i DS 428:2019, herunder også krav til indtag/afkast, komponenter, automatik, systemløsning for parkeringsventilation og røgudluftning.

Pris

Prisen for dette Temakursus om brandsikring af ventilationsanlæg er 4.750 kroner ekskl. moms for ordinær, junior og senior medlemmer og 6.100 kroner ekskl. moms for ikke-medlemmer.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Temakursus om brandsikring af ventilationsanlæg
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Danvak
Fruebjergvej 3
2100 København Ø

Styrk dit faglige netværk og dine faglige kompetencer hos Danvak

Kurser for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima. Danvaks fornemmeste opgave er at højne kompetenceniveauet for professionelle, der arbejder med HVAC, energi og indeklima. Den opgave løser vi bl.a. ved at udbyde tidssvarende kurser af høj kvalitet på et...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret