Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Løsningsfokuseret praktiker™ - ONLINE basis

Dansk Løsningsfokuseret Institut
Dansk
Sidste ansøgningsfrist: tilmelding via hjemmesiden
Akademiuddannelser
Online
Startdato: Modul 1 begynder hverdage d. 9. og 10. Marts samt wekenden d. 20. og 21. Marts - Online
18.000 DKK Momsfri

Hvorfor vælge Dansk Løsningsfokuseret Institut?

International akkrediteret undervisningsinstitut med høj faglig standard

Fokus på forandringsprocesser i og mellem mennesker

Praksisnær læring, der sikrer at teori forankres i praksis.

Kursusbeskrivelse

Uddannelsen på Basic Level Online har en mere intens og fleksibel form end den ordinære uddannelse. Det betyder, at det er muligt, at deltage på de 4 moduler ENTEN på hverdage ELLER i weekender. Og at du kan skifte mellem dem, så du på eks. Modul 1 deltager på hverdagen, og på Modul 2 deltager i weekenden. Den eneste forudsætning er, at man skal have afsluttet det foregående modul for at gå videre til det næste. Det betyder også, at du kan have forskellige medstuderende afhængig af, hvornår du deltagere, hvilket bidrager til et dynamisk og afvekslende læringsmiljø. Online forløbet er anderledes bygget op, dog uden at gå på kompromis med kvalitet eller certificeringskrav fra IAST. 
Hele uddannelsen er intens, over fire måneder fra Marts til Juni, og med afsluttende eksamen. Udover de to undervisningsdage pr. måned, skal man forvente at bruge 1,5-2 dage på litteratur og studiearbejde. Du kan finde mere på hjemmesiden, hvor du også vil kunne se, at Modul 1 starter op d. 9. Marts. 

De fire moduler er anderledes, men kommer omkring de samme centrale fokusområder i den løsningsfokuserede tilgang, tænkning og praksis:

Modul 1 - At antage: den løsningsfokuserede tilgang står på en række grundantagelser, der sætter retning for vores arbejde. Antagelserne skaber konteksten, hvori forandringsarbejdet folder sig ud. VI sætter fokus på, hvad antagelserne får af betydning for, hvordan vi tænker om andre mennesker og udviklingsprocesser, og hvordan de viser sig i praksis.

Modul 2 - At lytte: helt afgørende er det, hvad hører vi af det andre siger, hvordan vi lytter, og hvad vi gør, med det vi hører. Modulet kommer omkring, hvordan responser og ytringer sætter retning for vores praksis, og hvordan lykkes vi med at skifte fra problem-talk til solution-talk.

Modul 3 - At spørge: måske mest kendt er de lidt mærkelige spørgsmål, den løsningsfokuserede praktiker stiller. Vi kommer omkring, hvorfor vi spørger, som vi gør samt spørgsmål-i-tid, dvs. både fortid, nutid og fremtid ligesom vi fordyber os i fra hvilket position, der spørges, og hvad vi kan opnå med det.

Modul 4 - At interagere: al adfærd viser sig i relationer, - ingen er alene på en øde så! Modulet kommer omkring det helt centrale element omkring det samskabende dialogiske kollaborative arbejde med borgeren, og borgerens interaktion med sine omgivelser, sit netværk og familie.

Efter uddannelsen vil du være i stand til at have strukturerede forandringsskabende løsningsfokuserede samtaler med familier og enkeltpersoner. Du vil have en palet af redskaber og teknikker til at understøtte dig i at engagere andre i samtalerne, og således vil du opleve, at arbejdet med at samtale med andre bliver nemmere, da ansvaret for forandringen flyttes fra dig til den enkelte.

Målgruppe

Uddannelsen henvender sig til fagpersoner, der i deres daglig virke samarbejder og samtaler med mennesker om at skabe og understøtte forandringer, uanset funktion, dvs. pædagog, lærer, familiebehandler, socialrådgiver, sundhedsplejerske, talepædagog o.a. vil få gavn af kurset, men også medarbejdere indenfor organisationsforandringer, som facilitator eller mellemleder vil kunne drage nytte af uddannelsen.

Eksamen og diplom

For at opnå certificering skal du opfylde timekravet fra IASTI.org, hvilket betyder at du skal have deltaget 100 % i undervisningen, - og med netop de fleksible muligheder er erstatningsgang mulig.

Til eksamen skal du lave en optagelse af et stykke løsningsfokuseret praksis fra din hverdag, dit arbejde, som du mener repræsenterer det, du har lært på DLI. For at bestå eksaminationen skal du demonstrere at have tilegnet dig evnen til gennem løsningsfokuserede metoder at engagere andre i samtale om, hvordan livet ser ud, når først problemet er blevet mindre eller er helt væk. Dernæst formulerer du ideer og refleksioner, der følger af første del af eksaminationen. Således evaluerer eksaminationen ikke bare dit kendskab til og brug af basale løsningsfokuserede principper og teknikker, men også din evne til at reflektere over egen praksis i en løsningsfokuseret ramme.  

Certificering som Certified Solution-Focused Practitioner gives ved dokumenteret 100 timers løsningsfokuseret praksis indenfor ét år, modtaget supervision samt bestået eksamen. For at sikre, at alle har mulighed for at nå dette, kan man gå til eksamen på to forskellige tidspunkter indenfor en tre måneders periode.

Pris

18.000 kr. 

Om udbyderen

Vi ønsker at være dét uddannelses- og træningsinstitut i Danmark, du først tænker på, når du overvejer at styrke dine kompetencer indenfor den løsningsfokuserede tilgang. Vi sikrer at læring integreres i praksis, og du mestrer tilgangen efter endt uddannelse - At...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Dansk Løsningsfokuseret Institut

vangedevej 225
2870

Mobil +4526700509

Få information

Udfyld formularen for mere information om Løsningsfokuseret praktiker™ - ONLINE basis

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.