Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Sales and Operations Planning

Dansk Indkøbs- og Logistik Forum (DILF)
1 dag
Dansk
Kursus
Middelfart
Startdato: juni 2021 - Middelfart
4.500 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

S&OP - Sales and Operations Planning

Kursusindhold og undervisning 

S&OP er stadig en relativ ny forretningsproces i Danmark, hvor virksomheder som Lego og Coloplast var blandt de første, som implementerede S&OP for ca. 10 år siden.

Volatilitet, usikkerhed og hastighed sætter nu dagsordnen, og den moderne version af S&OP kan skabe et link mellem virksomhedens langsigtede målsætninger og den daglige operationelle planlægning, hvor både salg og finans er aktive deltagere i processen.

Det er derfor målsætningen med dette kursus at løfte ambitionsniveauet for implementering/forbedring af S&OP i deltagernes virksomheder. Vi gennemgår og diskuterer, hvad man opnår gennem en S&OP-proces – altså hårde og bløde effekter. Vi gennemgår også, hvad en standard S&OP-proces indeholder og hvilke elementer, der er kritiske.

S&OP er dog ikke bare processer og værktøjer – det er i høj grad en proces, der samler personer på tværs af funktionelle siloer og derfor handler processen i højere grad om mennesker. Derfor bruger vi også en del kursustid på change management, som ofte er helt overset men afgørende for at sikre commitment og fastholdelse.

På kurset gennemgås: 

  • Hvorfor S&OP? Og hvad har andre virksomheder fået ud af det?
  • Hvad er S&OP? - People, Proces, Tools
  • Deep dive ned i udvalgte planlægningselementer
  • Change Management i S&OP – En on-going opgave for at fastholde S&OP
  • Scenarieplanlægning og risikoanalyse
  • Scalability og forecastpræcision
  • “One Number Forecasting” og “Integrated Business Planning”
  • S&OP modenhedsniveauer, og hvordan disse vurderes via assessment
  • Principper for implementering af S&OP – herunder handlingsplan. 

Forberedelse

Der vil blive fremsendt en række artikler, som forventes læst inden kurset.

Hver deltager vil desuden blive interviewet af en af kursusholderne ca. 14 dage før kursets afholdelse. Baseret på interviewet, og hvorvidt virksomheden har en S&OP-proces i forvejen, vil en forberedende opgave blive defineret og aftalt med den enkelte deltager. Det kan eksempelvis være at tegne den nuværende planlægningsproces, at etablere en rapport med forecast accuracy eller at interviewe en produktionsplanlægger vedr. scalability.

Vi tror på, at den bedste læring af nye metoder faktisk sker før og efter kurset og ikke på selve kurset. Der bør derfor afsættes ca. en dags arbejde til forberedelse.

Såfremt deltagerne er interesserede, anbefaler vi at bruge lidt af kurset på at lave en handlingsplan for, hvilke aktiviteter den enkelte deltager kan påbegynde umiddelbart efter kurset. Vores anbefaling er, at der efter kurset bør afsættes 1-2 dages arbejde til opfølgning og fokuseret arbejde med teknikerne fra kurset.

Undervisningsform

Undervisningen vil være meget interaktiv med dialogbaseret læring, masser af gruppeøvelser, plenumopsamling og casearbejde med deltagerens egen virksomhed som case.

Målgruppe

Målgruppen er medarbejdere eller ledere, som arbejder med planlægning enten via forecasting, demand-planning, produktions- og kapacitetsplanlægning og/eller lagerplanlægning.

Målgruppen er også medarbejdere eller ledere, der i rollen som procesejer faciliterer en månedlig planlægningsproces a la S&OP. Kurset henvender sig også til projektledere inden for Supply Chain Management eller planlægning, som står overfor at skulle designe, implementere eller videreudvikle en S&OP proces.

Kurset henvender sig både til personer, som betragtes som ”nybegyndere” inden for S&OP og til personer, der allerede har lidt/medium kendskab. 

Pris

Kr. 4.500,- for medlemmer af DILF
Kkr. 5.800,- for ej-medlemmer af DILF. 

Om udbyderen

Dansk Indkøbs- og Logistik Forum (DILF)

Leder du efter kurser og kompetenceudvikling inden for indkøb, logistik og supply chain? Få ny viden, værktøjer og netværk inden for netop dit fagområde. DILF er Danmarks største medlemsforening og netværk for professionelle inden for indkøb, logistik og supply chain....


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Dansk Indkøbs- og Logistik Forum (DILF)

Vesterbrogade 149
1620 København V

Telefon: 33211666
Fax 33211566
www.dilf.dk


Få information

Udfyld formularen for mere information om Sales and Operations Planning

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,5)
Baseret på 11 evalueringer
Se alle evalueringer

Du vil måske også være interesseret i: