Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Risikovurdering af kemi i arbejdsmiljø

CRECEA
1 dag
Heltid
Kursus
Næstved, Odense, Søborg, Århus
1.455 DKK ekskl. moms

Fremragende Kundekontakt


Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge Crecea?

Mere end 40 års erfaring med arbejdsmiljørådgivning

Viden du bruger i din hverdag

Kundetilpassede kurser

Kursusbeskrivelse

Risikovurdering af kemi i arbejdsmiljø

En risikovurdering af kemi sikrer det rigtige niveau for forebyggelse og giver viden om, hvordan man skal prioritere sine tiltag og handlinger.

Dette ½ dags kursus er målrettet alle, som gerne vil have mere viden om, hvordan man risikovurderer kemi i arbejdsmiljøet.

Kursets indhold

Når man risikovurderer kemikalierne på en virksomhed, får man et samlet billede af, hvilke kemikalier der er farligst, hvilke kemikalier der har den største risiko, og hvilken konsekvens der er ved at arbejde med dem.
I praksis betyder det, at man som ansvarlig for arbejdsmiljøet ved, hvad man gør med de værste kemikalier – fx dem der giver allergi eller kræft. Og som medarbejder er der sikkerhed for, at når man arbejder med fx et kræftfremkaldende produkt, er der foretaget nogle konkrete tiltag, som eliminerer sandsynligheden for at blive syg af arbejdet.

Dit udbytte af kurset

Et værktøj som kemisk risikovurdering giver således en virksomhed mulighed for lettere at prioritere og simplificere sin indsats på kemiområdet, og har man foretaget en kemisk risikovurdering, så han man også en handleplan for, hvad man skal gøre ved kemien på virksomheden.

Desuden forventes det, at det nuværende krav om at udarbejde arbejdspladsbrugsanvisninger (APB) ændres, så der i fremtiden er flere muligheder udover at udarbejde APBer. Generelt vil der være øget fokus på kemisk risikovurdering og instruktion. Lovændringen forventes at træde kraft fra den 1. juli 2019.

Med lovændringen bliver der flere muligheder for at imødekomme kravene fra myndighederne og sikre et bedre arbejdsmiljø på kemiområdet, og disse muligheder bliver også en del af kurset.

Du lærer

  • Får du et indblik i mulighederne ved at risikovurdere kemien og de kemiske processer der er i en virksomhed
  • Bliver du præsenteret for en risikovurderingsmodel, der er både simpel og let at anvende i praksis
  • Gennemgår vi de kommende regler
  • Vurderer vi hvilke muligheder lovændringen giver
  • Vurderer vi om risikovurderingen også kan fungere som en kemisk apv

Din underviser på kurset

Din underviser på kurset er Cand.scient. og arbejdsmiljøkonsulent Jens Kr. Winbladh. Jens er vant til at undervise, og han har stor erfaring med at rådgive om kemi på alle typer virksomheder. Det betyder, at han inddrager konkrete virkelighedsnære eksempler og cases, og han planlægger undervisningen til at veksle mellem oplæg, gruppearbejde og drøftelser i plenum.

Målgruppe

Alle kan deltage på kurset

Pris

Pris
Kr. 1.455 ekskl. moms, inkl. forplejning og materialer.

Om udbyderen

CRECEA - Arbejdsmiljørådgivning over hele landet 

Mangler du eller din virksomhed rådgivning inden for arbejdsmiljø, sundhed eller psykisk arbejdsmiljø? CRECEA er en landsdækkende konsulentvirksomhed, der skaber værdi og forandringer hos både offentlige og private virksomheder. CRECEA er godkendt som autoriseret arbejdsmiljørådgiver og er derfor i stand...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Risikovurdering af kemi i arbejdsmiljø
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

CRECEA

Kongsvang Allé 25
8000 Aarhus C

Telefon: 70 10 86 00


Få information

Udfyld formularen for mere information om Risikovurdering af kemi i arbejdsmiljø

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.