Udvikling af ledergruppen

CfL, i København
Længde
4 dage
Pris
25.900 DKK ekskl. moms
Næste startdato
23 april, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
4 dage
Pris
25.900 DKK ekskl. moms
Næste startdato
23 april, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Fremragende Kundekontakt


Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Startdato

1 tilgængelig startdato

23 april, 2024

 • Holdundervisning
 • København

Indhold

Før kurset

Før kursusstart vil der være en kort forberedelsesopgave, der sikrer, at lederen er sporet ind på de emner, der behandles på modul 1. Deltagerne skal også besvare en JTI test online.

Modul 1

Formålet med modulet er at sætte fokus på, hvordan man skaber fundamentet for et godt samarbejde i ledergruppen. Der er følgende hovedtemaer:

 1. Hvad karakteriserer en velfungerende ledergrupper - hvilke krav stiller fremtidens organisation til ledelse og ledergrupper? Og hvordan teamer man op i ledergruppen?
 2. Etablering af ledergruppens fundament. Vi arbejde med at få det strukturelle fundament for ledergruppen på plads. Visionen og de fælles mål for ledergruppen. Hvordan definerer vi den fælles opgave? Hvordan skal roller og ansvar defineres?
 3. Ledergruppens udviklingsfaser og ledelsesbehov.
 4. Hvordan opbygger vi tillid til hinanden i ledergruppen?
 5. JTI som værktøj til udvikling af samarbejdet og konstruktiv udnyttelse af forskelle i ledergruppen.

Hjemmeopgave inden modul 2, hvor de præsenterede værktøjer sættes i spil i hverdagen. Herudover skal deltagernes ledergrupper udfylde CfLs online evalueringsværktøj for ledergrupper. Lederen skal derudover, inden modul 2, lave en online besvarelse af Decisions Styles, der sætter fokus på lederens beslutningsstile. 

Modul 2

Formålet med modulet er at sætte konkret fokus på udviklingsbehovet i din ledergruppe, og hvordan du kan styrke effektivitet i arbejdet i gruppen.

Der er følgende temaer:

 1. Vi sætter fokus på, hvordan I skaber kvalitet i den måde, I tager beslutninger i teamet. Det er vigtigt at være opmærksom på bias, som naturligt kommer i spil i forbindelse med, at vi tager beslutninger i ledergruppen.
 2. Vi introducerer en teoretisk og praktisk model for, hvordan man aktivt og konstruktivt kan arbejde med tvivl.
 3. Med afsæt i den gennemførte test af beslutningsstile arbejde vi med, hvordan du kan blive medbevidst om dine beslutningsvaner, og hvilken betydning de har for dit arbejde med din ledergruppe, samt hvordan du i givet fald kan ændre på din adfærd, så du bidrager til at skabe bedre beslutninger.
 4. Evaluering af ledergruppen. Med afsæt i CfLs evalueringsværktøj for ledergrupper arbejder vi med at identificere indsatsområder for udvikling af ledergruppen.
 5. Identifikation af osteklokker/elefanten i rummet – og hvordan vi som ledere skal arbejde med dem.
 6. Håndtering af konflikter i teams. Hvordan skaber vi en kultur, hvor konflikter bruges konstruktivt og håndteres på en måde, så de ikke eskalerer?

Dit udbytte

Du får…

 • et opdateret teoretisk fundament for udvikling af ledergrupper,
 • konkrete værktøjer der kan sættes i spil i forhold til udvikling af din ledergruppe,
 • inspiration fra andre ledere, der arbejder med at udvikle deres ledergruppe.

Din virksomheds udbytte

En leder der…

 • har de redskaber, der skal til for at skabe en velfungerende ledergruppe,
 • skaber et attraktivt miljø for de ledere, der er en del af ledergruppen,
 • har en ledergruppe, der bidrager maksimalt til værdiskabelsen i organisationen.

Kursusbeskrivelse

Sådan udvikler du din ledergruppe

En velfungerende ledergruppe har afgørende betydning for organisationens performance, og det er derfor værd at investere tid og kræfter i udviklingen af ledelsesteams. Opgaven er ikke let og bliver derfor ofte nedprioriteret – kurset her har fokus på at hjælpe dig med at få brudt opgaven ned i enkeltdele og give dig konkrete værktøjer, du kan sætte i spil

Indhold

Målet med kurset er at give dig, der har ansvaret for en ledergruppe, et teoretisk fundament og praktiske værktøjer, som kan være dig en konkret hjælp i arbejdet med udvikling af din ledergruppe. Før, under, mellem og efter modulerne, vil du konkret skulle arbejde med værktøjerne i forhold til din egen ledergruppe, så udbyttet af kurset bliver så stor som muligt.

Forløb

Kurset er modulopbygget med 2 moduler af 2 dage. Der er hjemmeopgaver før og efter modulerne og opfølgning på hjemmeopgaverne på modulerne. Hjemmeopgaverne vil være relateret til den enkeltes arbejde med sin ledergruppe.

På modulerne veksler vi mellem fagligt input fra underviseren, egen refleksion, pardialog, gruppeøvelser og praktisk træning, plenum diskussioner og erfaringsudveksling.

Målgruppe

Ledere af ledergrupper fra forskellige brancher i private og offentlige organisationer, der ønsker at arbejde målrettet på at sikre at arbejdet i ledergruppen er værdiskabende.  

Pris

Prisen for medlemmer er 22.000 kr. ekskl. moms, og prisen for ikke-medlemmer er 25.900 kr. ekskl. moms.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Udvikling af ledergruppen
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
CfL
Folke Bernadottes Allé 45
2100 København Ø

Søger du efter en lederuddannelse, der er målrettet den aktuelle ledelsesdagsorden og som er "state of the art" i et globalt perspektiv? Tag din lederuddannelse hos CfL! Vi er Danmarks største ledelseshus, hvor vi arbejder med udvikling baseret på den...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret