Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Ernæringsterapeutuddannelse

Center for Ernæring og Terapi
3 år
Åben uddannelse
København
Startdato: 21. januar 2021. - København
129.000 DKK ekskl. moms

Hvorfor vælge Center for Ernæring og Terapi?

20+ års erfaring  med uddannelse og klinisk praksis

Fremmødeundervisning - lær bedre i det direkte møde med dine lærere og dine medstuderende

Danmarks bedste undervisere på feltet

Kursusbeskrivelse

ernæring

Bliv ernæringsterapeut

Uddannelsen til ernæringsterapeut ved Center for Ernæring og Terapi sigter på at give det bredest mulige billede af ernæring og næring. De ialt 28 kursusmoduler er fordelt på to parallelle forløb: Ernæringsteori og Menneskekundskab. Der indgår dels en skriftlig, dels en mundtlig eksamen undervejs. Det samlede forløb afsluttes med en skriftlig projektopgave, som fremlægges ved en mundtlig eksamen.

Dit udbytte af ernæringsterapeutuddannelsen

På denne uddannelse vil du opnå en bred viden inden for ernæring og kost. 

Du vil blandt andet få:

 • Dyb forståelse for kroppens symptomer på funktionsforstyrrelser
 • Indsigt i fødevarer og hvordan de påvirker sundhed og sygdom
 • Redskaber til en helhedsorienteret og individuel behandling!
 • Øget bevidsthed om egen sundhed og ressourcer
 • Viden om terapeut/klientforholdet og egen rolle i det
 • Praktiske oplevelser af ændringer i egen kost og livsstil

Uddannelsen giver dig blandt andet jobmuligheder som selvstændig erhvervsdrivende med en blanding af individuel vejledning, foredrag og undervisning. 

Praktisk information om pris

Den 3-årige uddannelse til ernæringsterapeut koster 129.000 - men vi vil kort berolige med, at beløbet ikke skal betales fuldt fra start. Beløbet betales med et startgebyr på kr. 13.500,- ved tilmelding og restbeløbet afdrages med kr. 3.500,- pr. måned i 33 måneder. Du kan altså sagtens blive ernæringsterapeut uden at have 129.000,- stående klar på kontoen til at investere i uddannelse. 

Indhold på uddannelsen

Ernæringsterapeutuddannelsen består som førnævnt af ialt 28 kursusmoduler fordelt over 3 år med to hovedfag i parallelle forløb: Ernæringsteori og Menneskekundskab.

Du vil blive introduceret for emner såsom:

 • Grundlæggende principper i den helhedsorienterede sundheds- og sygdoms-anskuelse
 • Makronæringsstoffer og grundlæggende kemi
 • Menneskekundskab / Cellen i holografisk perspektiv
 • INTERNAT – Blodsukker i virkeligheden
 • Inflammation og autoimmunitet
 • Præsentation, formidling og kommunikation i praksis

Udtalelser fra tidligere studerende

Målgruppe

Ønsker du at uddanne dig til ernæringsterapeut er adgangsbetingelserne: 300 timer anatomi, fysiologi og sygdomslære. Der tilbydes kursuspakker, der netop dækker dette. Du skal være villig til at læse faglitteratur på engelsk.

Følgende uddannelser er på grund af deres indhold af disse fag direkte adgangsgivende: Sygeplejerske, zoneterapeut, farmaceut, læge, lægesekretær, biopat, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, kinesiolog, afspændingspædagog, professionsbachelor i sundhed og ernæring.

...lidt om ernæringsterapi

Ved at inddrage grundfagene biokemi og mikrobiologi og se på tværs af fysiologi og sygdomslære, bliver det i ernæringsterapien muligt at få overblik over komplekse tilstande, der ellers vanskeligt lader sig behandle. Kosten, som er ernæringsterapeutens fornemste værktøj, bidrager med en lang række biokemiske faktorer, som direkte eller indirekte påvirker kropslige funktioner. Nutrigenomics er et hastigt voksende forskningsområde, der beskriver, hvordan hele fødevarer og enkeltkomponenter heraf påvirker det genetiske udtryk, altså hvordan valg af mad og livsstil spiller sammen med arvelanlæg om at forme vores helbred. Kostvejledning hos en ernæringsterapeut bygger således idag på et særdeles solidt videnskabeligt fundament. Og ved at integrere forståelsen af helheden bliver grundfag som biokemi og mikrobiologi logiske og forståelige bindeled mellem kost, krop og helbred. Denne samlende disciplin kaldes Functional medicine.

Functional medicine - begrebet og tilgangen

Vi bruger her betegnelsen Functional medicine på engelsk, idet det ikke direkte lader sig oversætte: medicine dækker på engelsk behandling snarere end medicin. Functional medicine har som grundantagelse, at kroniske sygdomme næsten altid er et resultat af nedsatte funktioner i en eller flere af kroppens systemer. At hjælpe mennesker tilbage til sundhed kræver en markant forbedring af de specifikke dysfunktioner, der har ført til sygdom. For hver af os er vores krops måde at fungere på resultatet af livslang interaktion mellem miljø, livsstil og genetiske dispositioner. Hvert individ repræsenterer derfor en unik, kompleks og sammenflettet mængde af påvirkninger, som har lagt grunden for udvikling af sygdom eller vedligeholdelse af sundhed.

Pris

Prisen for denne uddannelse er 129.000 kroner. Beløbet betales med et startgebyr på kr. 13.500,- ved tilmelding og restbeløbet afdrages med kr. 3.500,- pr. måned i 33 måneder.

Om udbyderen

Center for Ernæring og Terapi

Uddannelse for livet

Center for Ernæring og Terapi (CET) fungerer både som klinik og uddannelsessted, og er beliggende på Ryesgade i København. CETs mål er at udbrede viden om funktionel medicin og kropsterapi som værktøjer i en helhedsorienteret tilgang til forebyggelse og behandling af...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Center for Ernæring og Terapi

Ryesgade 27
2200 København NV

Telefon: 38 33 10 99, telefontid: 9.00-13.00

Få information

Udfyld formularen for mere information om Ernæringsterapeutuddannelse

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.