Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Asger Kronborg – Pre MBA på Business Institute

Asger: Business Institute skaber et genialt set-up

Virksomhed: Lego
Stilling: Direktør for Moulding Processes Engineering & Education
Uddannelse: Pre MBA i Strategi og Ledelse (2009-2010)

Asger er nysgerrig, glad for at lære noget nyt og han elsker nye udfordringer og oplevelser. Det er derfor ikke underligt, at Asgers karriere i Lego har bragt ham vidt omkring – både arbejdsmæssigt, men også geografisk. Som sagt, Asger elsker nye oplevelser. Derfor er en Pre MBA uddannelse eller udstationering til Budapest ingen begrænsning for Asger – det er endnu en oplevelse til samlingen. Sikrer en uddannelse hos Business Institute og et arbejde hos Lego rigdom? Jeg ved det ikke, men én ting er sikkert, Asger er både rig på erfaring, oplevelser og viden.

Asger tog en Pre MBA i Strategi og Ledelse hos Business InstituteLæs Asgers historie her:

”Jeg hedder Asger Kronborg, og jeg er 49 år gammel. Jeg har gennem de seneste 14 år arbejdet for Lego i flere forskellige funktioner. Jeg er i øjeblikket udstationeret i Budapest, hvor jeg er i gang med at sætte en ingeniørafdeling op bestående af 30 medarbejdere. Det var helt naturligt for mig at påbegynde en Pre MBA uddannelse hos Business Institute, da Lego som virksomhed er fortalere for videreuddannelse af sine medarbejdere.

Hvorfor Pre MBA og Useful Education?

Jeg har læst en et-årig Pre MBA uddannelse i strategi og ledelse hos Business Institute. Det valgte jeg at gøre af to primære årsager. Dels ønskede jeg at udfordre mig selv rent uddannelsesmæssigt, og dels ønskede jeg at føje noget mere teoretisk viden til CV’et.

Jeg husker hele forløbet som genialt. Vi havde to undervisningsdage om måneden, og det var et kanon set-up. Helt konkret betød det, at jeg på forhånd vidste, at to dage om måneden skulle jeg trække timer ud og bruge koncentreret på uddannelsen. Det var nemt at organisere oven i hovedet. For mig at se var der ingen vanskeligheder forbundet med at tage uddannelsen. Jeg bestilte forplejning og bogpakken, og derefter kørte det bare på skinner.

Jeg var meget interesseret i, hvordan de andre deltagere fra forskellige virksomheder arbejdede i deres professionelle liv, og gennem gruppearbejdet blev man klogere på flere perspektiver og fremgangsmåder til problemløsning. Det var interessant at opleve de mange forskellige måder at gribe en opgave an på. 

Hele idéen med at arbejde gruppebaseret er givende, for hvis man som jeg kommer fra en stor virksomhed, så ved man, at man ikke kan flytte eller forandre noget, hvis ikke man forstår at arbejde som et team. Og det bliver man virkelig trænet i gennem uddannelsen.

Gennem sparring og dialoger får man virkelig øjnene op for nye måder at tænke og arbejde på. Det interessante er jo, at vi i erhvervslivet ofte står overfor sammenlignelige problematikker, men vi griber dem ofte an på helt forskellige måder, og det er spændende at lære om. For mig personligt var dette aspekt den helt store win-win oplevelse. 

Det er fedt at opleve, når teorien eller modellen fra undervisningen lige pludselig passer ind i enten gruppeopgaven eller på arbejdspladsen. Man bliver løftet til et nyt organisatorisk niveau. Jeg er blevet en mere moden leder, og jeg er blevet en mere sulten leder. Når jeg i dag står over for en problemstilling, så arbejder hjernen på højtryk for at finde en løsning, og her har den teoretiske uddannelse været givende i forhold til at anvende de rigtige værktøjer.

Hvordan er Business Institute som sted?

Man føler sig godt tilpas i huset hos Business Institute. Det bliver hurtigt familiært at komme her. Rammerne for uddannelsen er indbydende og atmosfæren er god. Det kan være svært at beskrive, men sammenspillet mellem det hele; uddannelsen, medarbejderne, huset. De generelle rammer gør bare, at man føler sig godt modtaget og velkommen. Der er aldrig nogle løse ender, og det spiller altid 120%.

Business Institute skaber et genialt set-up. Det netværk, som bliver skabt gennem undervisningen betyder alt. Det er klart, at nogle taler man mere med end andre, men i vores gruppe blev forholdet nærmest helt venskabeligt. På den måde er en Pre MBA jo ikke så meget anderledes end at gå i gymnasiet.

Det er hårdt arbejde at tage sig en uddannelse. Misforstå mig ikke - det er al sliddet værd! Men hvis man tror, at man kan spadsere lige igennem og hive et 12-tal hjem til eksaminerne, så tager man fejl. Der skal lægges noget energi i uddannelsen, og det er kun godt, for det er herigennem, at man bliver klogere og dygtigere.

Hvorfor lige uddannelse hos Business Institute?

Som sagt føler man sig veltilpas og velkommen hos Business Institute. Uddannelseskonceptet hos Business Institute er i min optik fremragende, og man får meget værdifuldt med fra sit forløb hos Business Institute. Det er et godt miks af oplæg, dialog, gruppearbejde og reflektering, som gør oplevelsen noget særligt.

Personligt tror jeg ikke, at man nogensinde kan få for meget uddannelse, da man altid kan blive bedre.

Faktum er, at selvom jeg nærmer mig 50 år, så kommer der hele tiden nye, unge folk ind, der er virkelig dygtige. Derfor er jeg nødt til hele tiden at være opdateret på den nyeste viden, så jeg kan følge med tiden. 

Alt i alt har det været en kanon investering! Jeg har fire ord, som opsummerer min foreløbige tid hos Business Institute: fremdrift, udvikling, potentiale, muligheder. 

Asger har virkelig fået blod på tanden i forhold til at uddanne sig. Han er sikker på, at hans Pre MBA uddannelse har medført den teoretiske viden, der gør, at han måske en dag kan tage det næste skridt i Lego. Asger ønsker med tiden at tage en MBA uddannelse hos Business Institute, og vi glæder os meget til, at byde ham velkommen i huset igen!Læs mere om Business Institute

Bestil information


Kom I kontakt med Business Institute
Ingen omkostninger eller forpligtigelser