Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Overgangen fra psykiatri til skolehverdag

Basen Kompetencecenter
3 timer
Åben uddannelse
København
970 DKK Momsfri

Fremragende Kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Kursusbeskrivelse

overgangen fra psykiatri til skolehverdag

Overgangen fra psykiatri til skolehverdag

Det er forskelligt fra barn til barn, hvad der er gået forud for indlæggelsen, men en given fællesnævner er, at barnet/den unge ikke har fungeret eller trivedes i et eller flere områder og sammenhænge af dets liv (skole, hjem etc.). Der er ofte en forståelse af, at barnet/den unge er blevet henvist, fordi det har haft så alvorlige forstyrrelser i sindet, at både familie og omgivelser er blevet overbevist om, at der er noget ”galt med barnet” – og at psykiatrien kan finde svar på, hvordan man kan hjælpe barnet/den unge til bedre trivsel i dets liv. Vi har stor erfaring med at modtage børn/unge, der kommer fra en psykiatrisk indlæggelse, og er altid nysgerrige på, hvordan indlæggelsen kan bruges konstruktivt og skabe udvikling i barnets fortælling om sig selv.

Dit udbytte af kurset

På kurset vil du bl.a. få:

  • Viden omkring hvordan det påvirker et barn at være indlagt i psykiatrien
  • Indsigt i hvad en psykiatrisk indlæggelse kan tilbyde barnet, for at det kan trives i sit liv udenfor psykiatrien
  • Øget indsigt i det psykiatriske system
  • Forståelse for sagsgange i psykiatrien fra visitation og indskrivning til udskrivning til almindelig skole eller dagbehandling
  • Indsigt i betydningen af en psykiatrisk indlæggelse fra barnets perspektiv
  • Værktøjer til at undersøge barnets forskellige positioner i forbindelse med en psykiatrisk indlæggelse – før, under og efter en indlæggelse


Du vil gå fra kurset med en større viden omkring, hvad psykiatrien er for et system, og hvordan sagsgangen foregår fra visitation og indskrivning på venteliste, til udskrivning til enten alm. skole eller f.eks. til dagbehandling. 

Indhold på kurset

På dette kursus vil vi udfordre tankegangen fra, at ”barnet er problemet” til at ”problemet er problemet”. Vi vil ud fra et empirisk studie fra børnepsykiatrien udforske, hvordan det påvirker et barn at være indlagt i psykiatrien, og se på hvad en psykiatrisk indlæggelse kan tilbyde barnet, for at det kan trives i sit liv udenfor psykiatrien. Derudover vil vi ud fra elevers egne fortællinger se på, hvad det betyder for dem at have en ambulant/dag/døgn indlæggelse.

På baggrund af narrativ teori og pædagogik, og med inspiration i Michael Whites Narrative positionskort, vil vi udforske hvordan man kan undersøge barnets/den unges forskellige positioner i de forskellige områder af livet – før, under og efter en indlæggelse. Den narrative tilgang kan anvendes meget praksisnært og er særligt anvendelig til at gribe fat i her-og-nu fortællingerne, som man som lærer, pædagog eller anden fagperson ofte står i sammen med børnene og de unge.

Målgruppe

Kurset henvender sig til lærere og pædagoger i special- og almentilbud, psykologer, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere, kontaktpersoner og andre der arbejder med børn og unge og deres familier.

Pris

Prisen for dette kursus er 970 kr. 

Prisen er inklusiv kaffe og te, samt let forplejning.

Om udbyderen

basen kompetencecenter

Specialister i børn & unge med særlige behov

Arbejder du med børn og unge med særlige behov, og har du brug for at få opkvalificeret din viden om psykisk sårbarhed og hvilke metoder der kan bringe barnet eller den unge videre? Så er Basen Kompetencecenter det rigtige valg....


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Basen Kompetencecenter

Strandboulevarden 122
2100

Telefon: 39 29 67 67
Mobil 20 62 04 62

Få information

Udfyld formularen for mere information om Overgangen fra psykiatri til skolehverdag

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,0)
Baseret på 6 evalueringer
Se alle evalueringer

Du vil måske også være interesseret i: