Viser 1-20 af 25
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 25
1
2

Find dit hygiejnekursus i dag

Et hygiejnekursus er et vigtigt skridt mod at opretholde høje standarder for hygiejne og sikkerhed i forskellige brancher. Faktisk er et hygiejnebevis et krav, hvis du håndterer og arbejder med fødevarer, hvorfor det derfor er vigtigt for dig og din virksomhed at få det på plads med et hygiejnekursus. Kravet om et hygiejnebevis kan gælde uanset om det er i fødevareindustrien, sundhedssektoren eller andre områder, hvor hygiejne spiller en afgørende rolle i de daglige arbejdsopgaver.

Herunder vil vi se nærmere på, hvorfor det er vigtigt at tage et hygiejnekursus, hvem der skal have et hygiejnekursus, og hvornår der er behov for et hygiejnebevis.

Hvorfor tage et hygiejnekursus?

Hygiejnekurser er til, for at lære mennesker de nødvendige principper og gældende praksis inden for hygiejne. Et hygiejnekursus giver en faglig viden om opbevaring, håndtering, rengøring og indsigt i bakterier samt vigtigheden af temperaturer. Som deltager på et hygiejnekursus opnår man dermed en grundlæggende forståelse af, hvordan man opretholder en ren og sikker arbejdsplads, og hvordan man undgår spredning af bakterier og sygdomme. Herunder lærer du blandt andet om emner såsom gode hygiejnerutiner i køkkenet, både når det gælder personlig hygiejne, men også rengøring af udstyr og overflader.

Indholdet afhænger naturligvis af det enkelte hygiejnekursus. Hvis du er i tvivl om, hvilket hygiejnekursus du skal vælge, så kontakt gerne kursusudbyderen og få vejledning.

Når du har gennemført dit hygiejnekursus, vil du opnå et hygiejnebevis eller et hygiejnecertifikat. Begge dele er et diplom, der er din dokumentation på, at du har gennemført kurser og demonstreret tilstrækkelig viden om hygiejnestandarder. Dette hygiejnebevis er ofte påkrævet af myndighederne inden for visse brancher, hvor hygiejne er af afgørende betydning, såsom fødevareindustrien eller sundhedssektoren.

Et kursus i hygiejne giver et kursusbevis og kompetencerne til at arbejde med fødevarer

Hvem skal have et hygiejnekursus?

Af ovenstående årsag er et hygiejnekursus blandt andet for dig, der beskæftiger dig med fødevarer til dagligt og er beskæftiget med levnedsmidler i erhvervsmæssig henseende.

I fødevareindustrien spiller hygiejne helt naturligt en stor rolle. Derfor kan et hygiejnekursus være en god ide, uanset om du arbejder med simpel håndtering af fødevarer, eller om du er ansat i restaurant, catering eller lignende virksomheder, der håndterer fødevarer professionelt.

Det er dog ikke kun i fødevareindustrien, at hygiejne spiller en stor rolle. Et hygiejnekursus kan ligeledes være nødvendigt hvis du er ansat i sundhedssektoren, hvor sundhedspersonale bør have en dybdegående viden om hygiejne for at forhindre spredning af infektioner og sikre patienternes sikkerhed.

Dette er blot nogle af de brancher der har lovkrav om et hygiejnebevis. Derudover er der krav om, at tatovører – herunder også kosmetiske tatovører – gemmefører et relevant hygiejnekursus. Der kan også være særlige situationer, hvor et hygiejnebevis kan være påkrævet af arbejdsgiver, uanset om det er et lovkrav i den respektive branche eller ej.

Find hygiejnekurser online

Du kan også vælge at tage dit hygiejnekursus præcis når og hvor det passer dig. Flere hygiejnekurser tilbydes nemlig som e-learning! På den måde kan du tage hygiejnekurset når det passer ind i din kalender, og i et tempo, der passer dig.

Denne type af hygiejnekurser foregår som sagt online, hvor du bliver guidet godt igennem det pensum, der er nødvendigt for at kunne bestå den afsluttende prøve. Og bare rolig – her behøver du ikke være superbruger af en computer – det hele er meget intuitivt, og det er let at navigere rundt i materialet.

Hygiejnebevis varighed

Hvis du har et ønske om at arbejde i kantine, restaurant, grillbar eller institutionskøkken kan du tage et hygiejne kursus og få et hygiejnebevis, som viser at du har styr på reglerne for hygiejne og fødevaresikkerhed i forhold til gældende dansk lovgivning. 

Normalt er et hygiejnebevis gyldigt i fem år, men det er altid en god ide at få det opfrisket ved jobskifte. Hygiejnebevis variheden kan variere, spørg derfor alt der, hvor du tager dit hygiejne kursus.

Get your hygiene certificate 

The hygiene certificate course is for you who wants to work within a cafeteria, grill, restaurant or kitchen in an institution of any sort. You can take the hygiene certificate course and get a certificate that shows, that you know the Danish rules around food hygiene and safety. 

You can take the course online in 3 days, and its avaliable in danish, english, ukranian, german, italian, farsi and arabic. 

Отримайте свій гігієнічний сертифікат

Курс з гігієнічного сертифікату призначений для тих, хто бажає працювати у кафетерії, гриль-барі, ресторані чи кухні будь-якого закладу. Ви можете пройти курс з гігієнічного сертифікату та отримати сертифікат, який підтверджує, що ви знаєте данські правила щодо гігієни та безпеки харчування.

Ви можете пройти курс онлайн за 3 дні, і він доступний датською, англійською, українською, німецькою, італійською, фарсі та арабською мовами.

احصل على شهادتك الصحية

دورة الشهادة الصحية مخصصة لمن يرغبون في العمل في كافتيريا أو مطعم شواء أو مطعم أو مطبخ في مؤسسة من أي نوع. يمكنك أخذ دورة الشهادة الصحية والحصول على شهادة تبين أنك تعرف قواعد النظافة والسلامة الدنماركية المتعلقة بالأغذية.

يمكنك أن تأخذ الدورة عبر الإنترنت في غضون 3 أيام، وهي متاحة باللغة الدنماركية والإنجليزية والأوكرانية والألمانية والإيطالية والفارسية والعربية.

Søg og sammenlign mellem hygiejnekurserne på listen ovenfor og find det hygiejnekursus, der passer bedst til dig og din situation.

Læs mere i vores guide til håndtering af fødevarer her

FAQ

  • Alle personer, der håndterer mad eller arbejder med mennesker, bør tage et hygiejnekursus. Dette inkluderer blandt andet fødevareproducenter, restaurationsmedarbejdere, sundhedspersonale og pædagoger.

  • Formålet med et hygiejnekursus er at uddanne og træne personer i de grundlæggende hygiejneprincipper for at undgå spredning af sygdomme og opretholde en sikker og sund arbejdsplads. Derudover er formålet også at lære deltagerne om de forskellige måder, som infektioner og sygdomme kan spredes på, og hvordan man kan forebygge dette ved at tage en række forholdsregler.

  • Priserne på hygiejnekurser kan variere afhængigt af faktorer såsom kursets varighed, indhold og udbyder. Priserne på hygiejnekurser strækker sig fra 295 DKK til 995 DKK. Det kan være en god ide at undersøge om der er nogen tilskud eller støtteordning, eventuelt fra dit arbejde, som kan hjælpe dig med at dække omkostningerne ved kurset. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Underkategorier
Relaterede kategorier