Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Christian Christiansen - CEO, Købstædernes Pensionsrådgivning

 

 

 

Christian Christiansen - CEO, Købstædernes PensionsrådgivningChristian Christiansen - CEO, Købstædernes Pensionsrådgivning

Brugbare værktøjer 

100 procent lønstigning, et nyt job som CEO og partner, og en lang række gode resultater, der har gjort en kæmpe forskel for hans tidligere arbejdsgivere. Så langt er Christian Christiansen nået blot fire år efter, han kunne kalde sig MBA fra AVT Business School.

”Det var en god oplevelse at læse en MBA. Jeg kan især godt lide, at en MBA ikke bare er en akademisk øvelse, hvor man lærer en række teorier, men at det er en praktisk uddannelse, som giver en masse nye redskaber, man kan bruge, lige så snart man vender til bare til sin virksomhed”, siger Christian Christiansen, der især var begejstret for forløbet om strategi. Når han kigger tilbage på sin karriere, er han overbevist om, at det han lærte om at udvikle og udføre en strategi hos AVT har været nøglen til hans succes.

”Før jeg tog en MBA, vidste jeg ingenting om forretningsstrategi, så det var helt nyt for mig. Jeg lærte, hvordan man udvikler en klassisk salgsstrategi, hvilket jeg har fundet ekstremt fascinerende. Det har givet mig en værdifuld værktøjskasse, som jeg har brugt igen og igen. Jeg er sikker på, at jeg ikke ville have været i stand til at udvikle succesfulde strategier eller levere de resultater, som jeg har gjort, hvis jeg ikke havde taget en MBA”, siger Christian Christiansen.

Efterspørgsel på MBA-dimittender

”Folk med en MBA er populære blandt headhunters. Jeg har aldrig fået så mange jobtilbud, som efter jeg tog uddannelsen”, siger Christian Christiansen, CEO for Købstædernes Pensionsrådgivning og MBA-dimittend fra AVT Business School i 2012.

Da han begyndte at læse sin MBA, var han Head of sales hos Bluegarden (Multidata), men kort tid efter dimissionen blev han forfremmet til Director sales & Markets og blev gjort til partner, hvor han fik opgaven at udvikle en ny partnerstrategi.

”Overordnet set lavede jeg en kopi af den strategi jeg havde udviklet til min MBA-aflevering og gik direkte videre til at gennemføre strategien hos Bluegarden. Og det kunne virkelig svare sig.

Betydelig vækst

Bluegarden øgede antallet af klienter i partnerafdelingen med 40 procent i løbet af et år, imens Christian Christiansen kvalificerede sig til et nyt og bedre job. Den 1. april 2014 rykkede han videre til Tryg, hvor han fik stillingen som salgsdirektør i B2B-afdelingen. Han er ret sikker på, at hans titel som MBA var en af årsagerne til, at han fik jobbet.

”Min baggrund og erfaring er sandsynligvis den største grund til at de valgte mig, men jeg er ret sikker på, at min MBA spillede en rolle. Min chef har selv en MBA, og jeg tror at det gav mig en fordel, at han kendte uddannelsen og derfor vidste, at jeg var i stand til at arbejde og tænke strategisk ”, siger Christian Christiansen.

Han fik ansvaret for strategiske partnerskaber, B2B forsikringsmæglere, transportforsikring og Grønland. Den første opgave lød på at udvikle en ny strategi, der kunne give flere kunder. Igen brugte han sin MBA-aflevering og tilpassede strategien ud fra de ekstra erfaringer, han havde fået ved at bruge strategien i Bluegarden.

Det førte til flere forandringer hos Tryg – inklusiv nye arbejdsprocedurer og forskellige tilgange til B2B-kunder – der fik salget til at stige med overvældende 56 procent fra 2014 til 2015. Han var førende i salg og medarbejdertilfredshed blandt lederne i B2B-afdelingen.

Christian Christiansen tror at hans strategier har været vellykkede, fordi han har været mere struktureret og seriøs i sin tilgang til strategiudvikling og har været fokuseret på udførelsen.

”Det nogle virksomheder kalder strategier er efter min mening en hensigtserklæring. Det er tre-fire sider, som lægges direkte ned i skuffen før blækket når at blive tørt. Der sker intet. Det var også på denne måde jeg skrev strategier førhen, men det virker simpelthen ikke. Nu er mine strategier baseret på dybdegående analyser, og de er typisk op mod 50 sider – det er præcist, det jeg lærte hos AVT Business School. Strategierne indeholder præcise handlingsplaner, som man kan tage fat på med det samme.”

Lige nu arbejder Christian Christiansen dag og nat på at udvikle en forretningsstrategi til et nyt firma, der åbner dørene den 1. oktober. Han har forladt Tryg og fået sin første stilling som CEO og administrerende partner med et ejerskab på 80 procent. Planen for Købstædernes Forsikring er at tilbyde virksomhedspension igennem datterselskabet Købstædernes Pensionsrådgivning. Købstædernes Forsikring ejer de resterende 20 procent, imens Skandia Pension vil agere som forsikringsagentur. Christian Christiansen og hans kolleger vil sælge produktet til virksomheder og give pensionsrådgivning til deres medarbejdere.

En stærk business case 

”I øjeblikket arbejder vi på den overordnede forretningsstrategi og prøver at finde ud af, hvordan vi præcis skal positionere os på markedet. Det er nøglen til vores fremtidige succes. Vi er meget optimistiske og forventer at vi kan tilføje forsikringer for 1.5 millioner kroner til vores portefølje hver måned”, siger Christian Christiansen som vil få en løn, der lyder på det dobbelte af det han fik hos Bluegarden, før han fik sin MBA.

Christian Christansen er dimitend fra årgangen 2012 hos AVT Business School.
Læs mere om 2 Year MBA // Master of Business Administration
Læs mere om Fast-Track MBA
Læs mere om Flexible MBA

Bestil information


Udfyld dine kontaktdetaljer hvis du vil i kontakt med AVT Business School og høre mere om deres uddannelser.