Viser 1-8 af 8
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-8 af 8

Tag et truckcertifikat - nye muligheder med nye kompetencer

Mangler du et truckcertifikat til at udfylde din rolle på din arbejdsplads, så kan du finde et udvalg af kurser herunder.

Der findes en række forskellige truckcertifikater du kan tage. De giver alle gode værktøjer og kompetencer, men certifikaterne er forskellige. Kurserne giver dig viden om de forskellige typer af gaffeltrucks og gaffelstablere, hvordan de skal betjenes og hvordan de skal vedligeholdes.

Et truckcertikat giver du værktøjerne til at udfylde din rolle på arbejdspladsen

Mange forskellige certifikater - find det rigtige kursus for dig

Du kan tage forskellige typer af truckcertifikater, hver med eget fokus og mål for uddannelsen. De forskellige kurser kan tilrettelægges således at du kan fortsætte med dig arbejde, og samtidig få nye spændende kompetencer.

De forskellige kurser som tilbydes er:

  • Manøvrering med gaffeltruck, stabler og færdselslære
  • Gaffelstabler kursus - A-certifikat
  • Gaffeltruck kursus - B-certifikat
  • Gaffeltruck B - den erfarne kører
  • Efteruddannelse for den erfarne kører
  • Den direkte prøve - A- eller B-certifikat

Læs mere om de forskellige truckcertifikater her.

Som du kan se, er det et betydeligt udvalg og hvert kursus har eget fokus og pensum. Det er derfor vigtigt at du ved hvilket truckcertifikat du skal bruge, og dermed også hvilket kursus, der skaber størst værdi for din virksomhed. Husk at tage kontakt til uddannelsesstedet inden du tilmelder dig til et specifikt kursus. Her kan du få den bedste vejledning til at tage det rigtige kursus, og for at strukturere dit forløb således at det passer bedst muligt til dine arbejdsforhold. Her kan du også få den opdaterede pris på kurset og al den nødvendige information.

Efteruddannelse - også for dig med et truckcertifikat

Du kan tage en efteruddannelse, således at du hele tiden kan holde dig opdateret med de nyeste modeller af gaffeltrucks, deres vedligeholdelse og selvfølgelig hvilke sikkerhedsbestemmelser der er gældende for dig og din virksomhed.

Du får også indsigt og værktøjerne til at foretage avancerede løft og du lærer at transportere forskelligt gods under vanskelige forhold og under tidspres. Du får praktisk erfaring med at stuvning af det forskellige gods og hvordan forskellige varer skal spændes fast osv. Du får kompetencer til at benytte specialudstyr og specielt løftegrej og du får en grundig gennemgang af, hvornår de forskellige teknikker og grej skal benyttes. Dette kursus vil også altid være helt opdateret med de nyeste arbejdsteknikker samt den nyeste teknologi inden for fagområdet.

Det er vigtigt at du er beskæftiget inden for lager og logistik, da det er krævet for at deltage på dette kursus. Du skal desuden besidde et B-certifikat.

Vælg rigtigt

Det er vigtigt at du laver så meget research som muligt, således at du kan vælge det rigtige truckcertifikat. Her skal du også være opmærksom på, at ikke alle kurserne giver et gyldigt certifikat. Visse kurser kan betegnes som forberedelseskurser og efteruddannelse for dig, som har taget et certifikat i forvejen. 

Du kan også tilmelde dig kurser, hvor du få en hurtig genopfriskning af værktøjerne og så tage eksamen igen. Dette er for dig der har gennemført et af certifikatkurserne uden at bestå den endelige eksamen.

FAQ

  • Der er forskellige krav til, hvornår du skal have et truckcertifikat. Det afhænger bl.a. af, hvilken truck du skal føre, da du må køre nogle trucks uden truckcertifikat. Der findes ligeledes undtagelser, hvor der ikke er krav om truckcertifikat - det kan f.eks. være hvis brugen af gaffeltruck kun er begrænset. Mange transportjobs kræver gyldigt truckcertifikat, hvorfor det kan være en investering.

  • Prisen for et truckcertifikat afhænger af forskellige faktorer. Det afhænger blandt andet af det enkelte kursus og af den enkelte udbyder. Derudover afhænger prisen for et truckcertifikat også af din situation, om du er ledig og om du for eksempel er i AMU-målgruppen eller ej. Er du i AMU-målgruppen vil prisen være fra omkring 650 kroner.

  • Som udgangspunkt har dit truckcertifikat ingen udløbsdato og er såldes gyldigt resten af dit liv, i hvert fald som lovgivningen er på området nu. Du skal dermed ikke bekymre dig om at forny efter x antal år. Der kan være behov for at tage et andet truckcertifikat, hvis dine behov ændres, eller hvis du vil have den nyeste viden og holde dig opdateret med viden om de nyeste trucks.

  • Der er forskellige krav for at kunne tage et truckcertifikat afhængigt af, hvilket kursus du leder efter. For et tage et truckcertifikat skal du være mindst 18 år og du skal kunne fremvise et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest.

  • De fleste truckcertifikater tages som arbejdsmarkedsuddannelse og har typisk en varighed af mellem 5 og 7 dage. Varigheden afhænger af den enkelte udbyder, men har som regel maksimalt en varighed af syv dage. Når du har været på det 7 dages spændende kursus og bestået prøven, får du dit truckcertifikat. 

  • Det er meget vigtigt, at du passer godt på dit truckcertifikat. Skulle uheldet være ude, kan du henvende dig til uddannelsesstedet, hvor du har taget dit truckcertifikat. Grundet GDPR kan det dog desværre være, at udbyder ikke kan være behjælpelig med at fremskaffe dit certifikat, hvorfor det i visse tilfælde desværre kan være nødvendigt at generhverve dit truckcertifikat.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier