Viser 1-8 af 8
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-8 af 8

Kunst og design uddannelse - bliv udfordret på din kreativitet

Søger du en uddannelse, som kan udfordre din kreativitet og være med til at forme virkeligheden for mange andre, så er en kunst- og design-uddannelse noget for dig. Få indsigt i den kreative proces fra idé til færdigt produkt og få kompetencerne til at udvikle dine egne idéer. Du kan efteruddanne dig inden for den mere klassiske kunst eller tage fat i det grafiske element. Mulighederne er mange med en uddannelse inden for kunst og design.

Med en kunst- eller design-uddannelse bliver du rustet til at møde de udfordringer, der findes på området. Søg og sammenlign blandt en lang række kreative kurser på finduddannelse.dk.

Med en uddannelse i kunst og design får du værktøjer til at udvikle og realisere dine idéer

Om kunst

Hvad er kunst? - Kunst er afhængig af øjet, som ser, kunst er sort og hvid, kunst er noget man ikke kan pådutte andre, kunst er uafhængig af smagsdommere, kunst er noget, du skaber. Men blivende kunst har kvaliteter, som er bestemt af de ovennævnte smagsdommere, derfor ikke uafhængig af dem, ikke uafhængig af kunstmæcener, som foranstalter udstillinger, men det er kun midlertidig. Kunsten er at skabe, det gør du, og det gør jeg, omgivelserne bestemmer om vi skal overleve som kunstnere, og det er nok ikke det værste.

Kunstbegrebet er åbent, som det har været igennem århundreder, men de fortidige har altid været ærlige som personligheder. Efteruddannelse inden for kunst dækker alt fra arkitektur, boligindretning, industridesign. Her finder du alt fra teoretiske kurser og efteruddannelser inden for et bredt spektrum af kunst og design til de mere kreative og praktiske uddannelser.

Design - den grafiske udfordring

Alt vi har omkring os har en form, et udseende dvs. et design. I dag sker en stor del af designprocessen i computeren. Efteruddannelser inden for design og grafisk formgivning beskæftiger sig med emner så som farvelære, typografi, tilpasning til forskellige formål f.eks. web eller forskellige typer af tryk mm. Som grafisk formgiver skaber man tryksager, forpakninger, hjemmesider, illustrationer, reklame m.m. med hjælp af et antal forskellige computerprogrammer. Målet med design og grafisk formgivning er at kommunikere et aktuelt budskab til ret målgruppe.

Bliv udfordret og få nye input til din kunstMed en design uddannelse får du typisk indblik i:

  • Layout: et samlingsbegreb for, hvordan man vælger at placere tekst, billeder, illustrationer og luft på en tryksag. Layoutet skal tilpasses efter indhold og målgruppe. En økonomisk rapport behøver et helt andet oplæg end f.eks. en annonce for tandpasta.
  • Typografi: Læren om typesnit. En retningslinje er, at ikke anvende for mange typesnit i samme tryksag.
  • Indesign og Quark express: Layoutprogrammer for tryksager såsom aviser, annoncer, visitkort og markedsføringsmateriale, men også længere dokumenter og bøger.
  • Illustrator og CorelDRAW: Vektorbaserede tegneprogrammer, der primært benyttes til illustrationer og logoer.
  • Photoshop: Et billedebehandlingsprogram til at redigere og tilpasse billeder.
  • Programmer inden for grafisk formgivning

En kunstnerisk uddannelse

Med en kunst-og design-uddannelse står du stærkt i forhold til dit fremtidige job som grafisk designer eller som kunstner. Der findes en lang række muligheder for dig, der ønsker at blive udfordret i din tankegang og udvikle din måde at tænke design.

Efteruddannelse inden for kunst og design forandrer sig konstant. Det kan derfor være en god idé, at blive opdateret med de nyeste input og værktøjer. Søg blandt uddannelserne her eller tag direkte kontakt til udbyderen for mere information.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier
kreativ