Startdato
Kursusbeskrivelse
Master i Udsatte Børn og Unge – Faglig Ledelse
Uddannelsen er designet til at styrke din faglige ledelse inden for det vigtige område, socialt arbejde med udsatte børn og unge. Uddannelsen bygger på tidens krav om vidensbasering af det sociale arbejde.
Gennem uddannelsen vil du lære, hvordan styring, faglig ledelse og udvikling kan forbedre din praksis og klæde dig bedre på til at tackle de komplekse udfordringer, du møder som socialfaglig eller socialpædagogisk professionel. Vi integrerer den nyeste viden og forskning på området for at sikre, at du får en relevant og opdateret uddannelse.
Dit Udbytte
Hvordan styring, faglig ledelse og udvikling kan bidrage til at kvalificere en socialfaglig eller socialpædagogisk praksis.
Uddannelsens Indhold
Uddannelsen består af fire semestre, der hver svarer til 15 ECTS og er indholdsmæssigt bygget op omkring fem fagfelter, som går på tværs af semestrene.
Fagfelterne er følgende:
- Retsgrundlag
- Levevilkår, trivsel og udvikling
- Socialfaglig teori og praksis
- Ledelse, organisationer og forandringsprocesser
- Videnskabelig metode
Der arbejdes gennem hele uddannelsen ud fra et tværvidenskabeligt perspektiv, hvor monofaglig viden sættes i spil med uddannelsens øvrige viden. Det forventes således, at de studerende efter endt uddannelse kan analysere på tværs af de fem fagfelter.
Det er for studerende, der følger hele uddannelsen, et forudsætningskrav, at man først kan skrive sin masterafhandling, når alle øvrige semestre er bestået. Masterafhandlingen består af en større selvstændig afhandling inden for området udsatte børn og unge. Masterafhandlingen skal dokumentere de studerendes færdigheder i at anvende videnskabelige teorier og metoder under arbejdet med et fagligt afgrænset emne og demonstrere analytiske færdigheder samt angive praktiske anvendelsesmuligheder og mulige konsekvenser af det videnskabelige fund.
Under hele uddannelsen er undervisningen tilrettelagt med henblik på at fremme den studerendes deltagelse, og projektarbejdsformen anvendes så vidt muligt. Undervisningen vil knytte an til den studerendes erfaringsgrundlag, således at man som studerende arbejder med undersøgelse samt forandring og udvikling af egen praksis på baggrund af undervisning og vejledning.
Adgangskrav
Masteruddannelsen henvender sig til alle, der arbejder med udsatte børn og unge Jævnfør Barnets Lov §§ 1 og 2.
Adgangskravene til uddannelsen består af to dele. Der stilles både krav om et bestemt uddannelsesniveau samt krav om relevant erhvervserfaring:
Adgangskravene for optagelse er en relevant akademisk bacheloruddannelse, professionsbacheloruddannelse, mellemlang videregående uddannelse eller diplomuddannelse.
Derudover skal du have minimum to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse. Relevant erhvervserfaring vil typisk være ledende jobfunktioner inden for det social- og sundhedsfaglige, socialpædagogiske eller undervisningsfaglige arbejde med udsatte børn og unge.
Du kan søge om at blive optaget på dispensation, hvis du ikke opfylder det uddannelsesmæssige krav. Vedhæft din dispensationsansøgning, når du søger optagelse.
Der kan maksimalt optages 35 studerende pr. hold. Det er derfor vigtigt, at du overholder ansøgningsfristen.
Målgruppe
Masteruddannelsen er relevant for alle, der arbejder med udsatte børn og unge.
Socialstyrelsen giver tilskud til studerende inden for nedenstående målgrupper på børn- og ungeområdet:
Den primære målgruppe:
- Kommunale myndighedsrådgivere og –ledere samt socialfaglige konsulenter.
Den sekundære målgruppe:
- Ledere, teamledere og andre nøglepersoner i sociale tilbud og indsatser af forebyggende eller foranstaltningsmæssig karakter til børn og unge, som har et tæt samarbejde med myndighedssagsbehandlere, samt medarbejdere på private og regionale tilbud, hvor der minimum er fem pladser.
- Ledere, teamledere og andre nøglepersoner i almene tilbud, som har en særlig opgave med at opspore eller tage vare på børn og unge, der har behov for særlig støtte og som har et tæt samarbejde med myndighedssagsbehandlere.
Den primære målgruppe har fortrinsret til deltagertilskud, såfremt der er flere studerende, der ansøger, end pladser, der kan tilbydes.
Eksempler på faglige profiler, der falder indenfor målgrupperne, er kommunale børne- og familiechefer, faglige ledere, teamledere, faglige konsulenter, erfarne sagsbehandlere, ledere af leverandørområdet, ledere eller erfarne medarbejdere af opholdssteder og døgninstitutioner, kommunale sundhedsplejersker, speciallærere, læger og jurister på børne- ungeområdet.
Endelig kan uddannelsen være velegnet for undervisere i udsatte børn og unge.
Pris
- 132.000 kr. (33.000 kr. pr. semester)
- Mulighed for at søge om tilskud fra Socialstyrelsen
Institut
Institut for Sociologi & Socialt Arbejde
Kroghstræde 3 & 7
9220 Aalborg Øst
Få information
Aalborg Universitet
Hos Aalborg Universitet kan du tage følgende efteruddannelser: Fibigerstræde 2, 9220 Aalborg Øst HD 1. del HD2 - Organisation og Ledelse HD2 - Regnskab og Økonomistyring Master of Business Administration (MBA) Kroghstræde 3 & 7, 9220 Aalborg Øst Master i Udsatte Børn...