Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Der findes to grundlæggende typer af netværk Local Area Network (LAN-netværk) og Wide Area Network (WAN-netværk).

I dag er serverfunktionalitet blevet så kompleks og varieret, at der er hele meget kraftfulde computere dedikeret til at udelukkende være servere. Dette har ført mange ikke-tekniske personer til at betegne servere som maskiner, der kører tjenester.

Generelt er en server er en maskine med et specifikt sæt af programmer, der tilbyder forskellige former for service, som andre maskiner (tidligere kaldet klienter) anmodning om at udføre bestemte opgaver. For eksempel er en filserver en maskine, der holder filer, og tillader kunder at uploade og downloade fra dem. En webserver er en maskine, der er vært for websteder og giver mulighed for Internet-brugere (kunder) for at få adgang til disse websteder. En e-mail-server er en maskine, der opbevare og håndtere e-mail-beskeder, yder service til e-mail-brugere, kan læse, hente, og håndtere e-mails budskaber.

Hvad er et netværk?

Som nævnt består et netværk består af to eller flere computere, der er forbundet til at dele ressourcer (såsom printere og cd'er), udveksle filer, eller tillade elektronisk kommunikation. Computere på et netværk kan være forbundet via kabler, telefonlinjer, radiobølger, satellitter, eller infrarødt lys.

De to grundlæggende typer af netværk omfatter:

  • Local Area Network (LAN)
  • Wide Area Network (WAN)


Du kan også se henvisninger til en Metropolitan Area Network (MAN), et trådløst LAN (WLAN), eller en trådløs WAN (WWAN).

Local Area Network (LAN)

En Local Area Network (LAN) er et netværk, der er begrænset til et relativt lille område. Det er generelt begrænset til et geografisk område som en skriftlig lab, skole, eller bygning. Sjældent er LAN-computere mere end en 2 km fra hinanden.

I en typisk LAN-konfiguration, er en computer, der er udpeget som filserver. Den gemmer al den software, der styrer nettet, såvel som den software, der kan deles af de computere, der er knyttet til netværket. Computer med adgang til filserveren kaldes arbejdsstationer. Arbejdspladserne kan være mindre magtfulde end på filserveren, og de kan have yderligere software på deres harddiske. På mange LAN-netværk, er kabler, der benyttes til at forbinde netværkskort i hver computer, andre LAN-netværk kan også være trådløs.

Wide Area Network (WAN)

Wide Area Networks (WAN) forbinde større geografiske områder, som Danmark, Sverige, eller verden. Dedikeret oceankrydsende kabel eller satellit-uplink kan anvendes til at forbinde denne type netværk.

Ved hjælp af en WAN, kan computere i Danmark kommunikere med steder som Tokyo i løbet af få minutter, uden at betale enorme telefonregninger. En WAN er kompliceret. Det bruger Multiplexers at forbinde lokale og storbyområder netværk til globale kommunikationsnet som internettet. Til brugere, dog vil WAN-netværk ikke se meget anderledes ud end LAN.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier