Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Finduddannelse.dk støtter Mary's Library

Mary's Library - vejen til uddannelse og viden

På Finduddannelse.dk er vi stolte og glade over at være med til at støtte byen Homa Bays første bibliotek. Her kan befolkningen få adgang til bøger, viden og uddannelse, lige fra grundskole- til universitetsniveau.

Mary’s Library blev grundlagt i 2005 og startede på baggrund af et venskab imellem svenske Lina Goldén og Mary Ojijo, en lokal kvinde i byen Homa Bay. Det var igennem et universitetsprojekt om bæredygtig udvikling, at de to mødte hinanden og fik ideen til at åbne det første bibliotek i Homa Bay.


Finduddannelse.dk støtter Mary's Library

Et bibliotek i udvikling

Marys søn, Maxwell Ojijo, er i dag daglig leder af biblioteket. På de år, der er gået siden biblioteket åbnede, er der sket en stor udvikling. Fra starten i 2005, hvor biblioteket åbnede i Marys lille butik med et samlet areal på 3 kvadratmeter og en luge i væggen, hvor man kunne låne bøger, til 2010, hvor biblioteket nu rådede over mere plads og havde både en børne- og voksenafdeling, møbler, legetøj og en kopimaskine.

Tilbage i 2012 kunne biblioteket installere sin første internetforbindelse, bl.a. takket være støtten fra Finduddannelse.dk. Det har betydet, at mange flere bruger biblioteket, ikke kun til at læse bøger, men også til jobsøgning og online undervisning.

I 2015 har biblioteket indgået en aftale med et lokalt fængsel, ligesom de arbejder målrettet for at tiltrække flere studerende.

Maxwell OjijoStore planer for fremtiden

Maxwell Ojijo har mange planer for Mary's Library. Det handler ikke kun om gode faciliteter og flere bøger og computere. 

" Vi skal gerne blive en central del af samfundet, der styrker indbyggernes udvikling via læring og idéudveksling, og være med til at skabe en sund læringskultur", siger Maxwell Ojijo. 

Det har betydet meget, at biblioteket for tre år siden fik internetforbindelse, da det er noget de færreste i Homa Bay har adgang til.

”Det tiltrækker flere brugere og en bredere målgruppe, da internettet bruges af mange, både unge og gamle. Det er med til at skaffe og sprede vigtig information og styrke de lokale forretningsfolk, der kan reklamere, få nye kunder, kommunikere med leverandører osv.”

Du kan læse mere om Mary's Library her 

Om Homa Bay og Kenya

Glade brugere af biblioteketHoma Bay ligger i det vestlige Kenya ved Victoriasøens bred. Der bor omkring 55.000 mennesker i Homa Bay, og de fleste tilhører gruppen Luo og taler derfor luo, men mange taler også engelsk.

Homa Bay regionen er det sted i Kenya, der lider mest under manglende sundhedsvæsen og uddannelse. Ser man på Kenya generelt, så kan omkring 82 % af unge imellem 15-24 år både skrive og læse. I Danmark ligger det tættere på de 100 %. Selvom ca. 72 % procent af Kenyas befolkning har et mobilabonnement, er det kun omkring 32 % der er internetbrugere.  

I hele Homa Bay regionen, udgør unge under 15 år næsten halvdelen af befolkningen.

Kilder: WHO og Unicef


Senest opdateret: 12 nov 2015

Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!