Viser 1-20 af 27
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 27
12

Tag et rengøringskursus og styrk dine kompetencer

Der findes en lang række kompetencegivende rengøringskurser til dig, som gerne vil starte en karriere inden for rengøringsbranchen eller udvikle dine kompetencer yderligere. Med et rengøringskursus får du indsigt i de nyeste regler og skærpede krav til rengøring og hygiejne, samt viden og kundskaber til at håndtere disse krav.
På finduddannelse.dk finder du kurser og uddannelser inden for rengøring, som har forskellig varighed og fokus. Et rengøringskursus henvender sig både til dig, der ønsker et job som rengøringsassistent og til dig, der sigter mod lederstillinger og andre administrative funktioner i rengøringsbranchen.
Et rengøringskursus giver dig nye karrieremuligheder

Hvorfor tage et kursus inden for rengøring?

De høje krav vi i Danmark stiller til medarbejdere i rengøring- og fødevarebranchen, kræver indsigt i, hvilke love og regler, som er gældende på området. Der er en tendens til at glemme, hvor meget det egentlig kræver at holde vores kontorer, butikker og offentlige rum rene og pæne. Der ligger således et stort pres på rengøringsbranchen, og derfor kan et kursus give dig kompetencerne til at deltage på et professionelt plan i et meget professionelt fag. 

Selvom vi ikke hører meget om det, er rengøring en branche, som er under konstant udvikling. Der forskes i, hvilke midler man kan benytte for at mindske skader på både medarbejderne og miljøet, og der forskes i nyt materiale, således at rengøringen bliver mere effektivt. I branchen skal ledere og ejere af virksomhederne også have en solid uddannelsesmæssig bagage for at kunne administrere og tilrettelægge flere rengøringshold i løbet af en enkelt dag eller nat.

Karrieremuligheder i branchen

Rengøringsbranchen er en af de brancher, som nemmest kan tilbyde arbejde og det er i forlængelse med digitaliseringen blevet meget nemmere at finde arbejdskraft udenom store etablerede rengøringsvirksomheder. 

Med en uddannelse inden for rengøring har du gode karrieremulighed både i erhvervslivet og i det private. Erhvervsrengøring kan du både udøve i den offentlige sektor som f.eks. skoler og institutioner såvel som den private sektor som f.eks. virksomheder med store kontorer, der skal rengøres. 

Private forbrugere bestiller også i stigende grad rengøring i hjemmet. Her vil du typisk være tilknyttet et privat rengøringsfirma og tage ud til forskellige hjem for at gøre rent. 

Et bredt udvalg af kurser

Der findes mange kurser for dig i denne branche, og det er derfor vigtigt, at du søger rådgivning hos din arbejdsplads og gerne hos dit valgte uddannelsessted. Du finder alt fra grundlæggende kurser på få dages varighed til årslange uddannelser, hvor de større processer er det store fokus.

På de kortere kurser vil du få mere praktiske værktøjer til udførelsen af dit arbejde som rengøringsassistent. Her får du undervisning i den daglige rengøring, som er baseret på en nøje tilrettelagt og detaljeret rengøringsplan. Du får indsigt i de korrekte valg af rengøringsmidler, deres blandingsforhold samt, hvornår det er mest effektivt at benytte dem. I den forbindelse får du også få en grundig gennemgang i, hvilke miljøregler, der gør sig gældende for din situation, og hvorledes du skal håndtere det.

De redskaber, som du skal bruge i dit arbejde, får du selvfølgelig en grundig gennemgang af. Her gives indsigt i vedligeholdelsen af redskaberne og maskinerne samt en grundig gennemgang af eventuelle sikkerhedsforanstaltninger. Da rengøring er et servicefag, vil dette også være et stort fokus i forløbet, og du bliver i den forbindelse også præsenteret for redskaber inden for konflikthåndtering.

Tip: Se vores oversigt over servicekurser

De kurser, der har længere varighed fokuserer meget på planlægning og administration. Her får du indsigt i, hvad det vil sige at være leder, og hvilke værktøjer du skal benytte dig af for at drive virksomheden effektivt. Disse kurser retter sig mod de medarbejdere, der egner sig til en stilling som enten mellemleder eller leder. Disse kurser kan også have værdi for andre brancher og deres ansatte. Hvis du er tvivl eller har spørgsmål så kontakt uddannelsesstedet.

Læs meget mere om de enkelte uddannelser og kurser på listen over dem ovenfor! 

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Kundecase

Dygtige og særdeles kompetente undervisere.

Læs mere
Kundecase

Gode og velforberedte undervisere, som gjorde undervisningen interessant og informativ. Det var særdeles godt at vi blev filmet i renrum og derefter så vores adfærd.

Læs mere
Kundecase

Rigtig dygtig undervisere. Fantastiske lokaliteter. Super skønt personale!

Læs mere