Viser 1-7 af 7
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-7 af 7
 

ejendomsmægler

Tag en ejendomsmægler uddannelse og hjælp mennesker med handlen af deres boliger med en økonomisk og juridisk forståelse

Som ejendomsmægler har du en forståelse for køb og salg af ejendomme, men du lærer også at blive en god menneskekender. Bliv ejendomsmægler med en uddannelse her fra siden. 

Hvad er en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler arbejder med salg og køb af boliger, men der ligger meget andet bag denne almene forståelse. En ejendomsmægler står både for de administrative opgaver af køb og salg, men også fremvisning af boliger. Ejendomsmægleren er derfor også meget i kontakt med mennesker, som står i en situation, hvor de skal starte et nyt kapitel eller skabe en god tilværelse. Som ejendomsmægler skal man være god til at forstå menneskers behov og forskelligheder, da man har et ansvar for at administrere og hjælpe dem med at købe eller sælge deres hjem. 

Arbejdet som ejendomsmægler

Udover arbejdet udadtil med handlen af boliger og kommunikationen med kunderne, skal en ejendomsmægler også have styr på det bagvedliggende. Der skal man bl.a. Have en forståelse af økonomiske, juridiske og administrative forhold, der ligger til grund for en handel. Eksempelvis skal man kende til plantegninger, ejendomsskat, forsikringer, forbrug og lånemuligheder. Der er mange foranstaltninger med overtagelsesperiode, køber og sælgers forskellige behov. Alt efter hvilke grund der er tale om, kan der være vigtige informationer og papirer man skal indhente fra offentlige myndigheder. 

En ejendomsmægler kan ofte arbejde lidt uden for normale arbejdstider, da man skal kunne få fat på køber eller sælger, når de har fri fra arbejde og tid. Fremvisninger kan eksempelvis være i weekender eller hverdags eftermiddage eller -aftener.

Hvordan bliver man ejendomsmægler?

For at blive at arbejde som ejendomsmægler skal du have en gymnasial uddannelse. Du kan herefter starte på et uddannelsesforløb, hvor du undervejs eller efter forløbet kan blive elev eller trainee hos en ejendomsmægler. For at blive registreret som ejensomsmægler, skal du være udlært efter 2-årig forløb som elev/trainee. 

Der er flere muligheder for uddannelsesveje til at blive ejendomsmægler, men de tre mest almindelige til at blive registreret ejendomsmægler er:

 • 2-årig Finansøkonomudannelse, fuldtiduddannelse
 • 3,5-årig Finansbacheloruddannelse, fuldtidsuddannelse
 • 3-årig Akademiuddannelse i finansiel rådgivning, deltidsuddannelse

På uddannelserne til ejendomsmægler lærer du bl.a. om:

 • Samfundsøkonomi
 • Erhvervsjura
 • Boligfinansiering- og rådgivning
 • Virksomhedsanalyse
 • Andelsbolig og ejerforening
 • Erhvervslejeret
 • Investering og bolig
 • International vurderingsprincipper

For at kunne kalde sig ejendomsmægler skal man være registreret i Ejendomsmæglerregistret, da betegnelsen ‘ejendomsmægler’ er en beskyttet titel. For at kunne blive registreret ejendomsmægler skal man have en bestået uddannelse til ejendomsmægler, og være ansat på fuld tid i mindst to år i en ejendomsmæglervirksomhed, og være medlem af en forsikringsordning som eksempelvis Dansk Ejendomsmæglerforening.

Uanset om du vil uddannes til ejendomsmægler eller blot tage et kursus inden for feltet, kan du finde relevante uddannelser her på siden, som passer dig.

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Jeg oplevede et enormt engagement

Jeg manglede HR-erfaring og havde ingen forudgående kendskab til faget, så derfor var akademiuddannelsen i HR oplagt

Læs mere
Alex Madsen, Foodjob Nordic

"Jeg blander egentlig skole og arbejde, fordi undervisningen er fyldt med konkrete eksempler. Jeg kan sætte teorien op mod noget, og jeg kan bruge det med det samme. Allerede dagen efter."

Læs mere
Simen Persoons, køkkenchef, Aarh...

"Jeg har lært at fremlægge tingene på en måde, så de ansatte vender problemer til fordele. På uddannelsen er der virkelig sket et skred for mig i den måde, jeg agerer på som chef."

Læs mere