5 TED Talks alle uddannelsesudbydere bør se

5 inspirerende TED Talks

De fleste kender TED Talks, men vidste I, at I kan finde talks, der har fokus på uddannelse? Der er masser af inspiration at hente blandt de mange talere.

Der findes alle typer TED Talks. De inspirerende, de sjove og de indsigtsfulde, alle kan de give ny viden. Rækken af talks kan virke endeløs, og hvor skal man egentlig starte?

I denne artikel har vi samlet en håndfuld TED Talks, vi mener er relevante for jer der arbejder med efter- og videreuddannelse.

Herunder finder I talks, der har fokus på alt fra måder at skabe motivation for læring, til passion og hvordan vi lærer bedst, til hvordan man slipper kreativiteten løs. Alle fem TED Talks har én ting til fælles: De får jer til at tænke over uddannelse i et bredere perspektiv. Både samfundsmæssigt, i fremtiden, og hvad læring faktisk betyder.


Ramsey Musallam – 3 Rules to Spark Learning

Ramsey Musallam arbejder som naturvidenskabelig lærer, og gennem sit arbejde, har han udviklet tre regler for læring:

  1. Nysgerrighed kommer først. Tænk på hvordan I skaber nysgerrighed i de kursister der er på jeres hold. Gør det muligt for kursisterne at sætte spørgsmålstegn og udfordrede
  2. Omfavn alle læringens facetter, og dem der ikke er så kønne. Det at prøve sig frem, og dermed også fejle, kan lære jer meget om arbejdspraksisser blandt kursister.
  3. Praktisér refleksioner. Hvor ofte sætter I jer ned, alle kollegaer, og vurdere jeres egne praksisser inden for læring?

Sir Ken Robinson - Bring on the learning revolution

Den kreative ekspert Sir Ken Robinson sætter fokus på uddannelse, og hvordan vi skal nytænke uddannelse, for at skabe en bedre grobund for kreativitet, og anerkende forskellige former for intelligens.

I denne Ted Talk sætter han ord på nogle af de problemer der med uddannelse i dag, og den transformation der er nødt til at finde sted. Brug et par minutter, og anvend de samme metoder i din egen undervisning.


Maria Andersen - Recipe for Free Range Learning

Hvad er processen for, ikke bare at lære nye ting, men også for at få dem til at sidde fast? Maria nedbryder hele læringsprocessen gennem madlavning metaforer, og inkluderer herunder tips til hvordan man kan gøre læring mere engagerende.


Angela Lee Duckworth - Grit: The power of passion and perseverance

Angelas research har vist at der er andre karakteristika end IQ, der driver lærings-succes, nemlig Grit. Grit er passion og udholdenhed. En udholdenhed der gør, at man holder fast i sine mål, ikke bare i en uge, men i årevis. For at opbygge grit må vi være villige til at fejle, og starte forfra, og skabe erfaringer.

Denne ring er især rigtig inden for efter- og videreuddannelses branchen, hvor man kan hjælpe kursister med at bygge deres grit og gøre deres læring praktisk.


Tim Brown - Tales of creativity and play

Latter, forlegenhed, undskyldninger. Som voksen er vi ofte bange for at blive dømt af vores kolleger. Men hvis man driver en virksomhed med kreative medarbejdere, vil man jo gerne skabe et miljø, hvor voksne føler sig trygge nok til at tage risici og være kreative.

Tims TED Talk tager os gennem måder hvorpå vi føles os trygge. Fx skaber venskab en følelse af sikkerhed og opmuntring. Se denne video for at lære, hvordan I kan gøre jeres studerende til kreative succeser.

Vil du vide mere om os?
Udfyld formularen for en uforpligtende snak om, hvordan finduddannelse.dk kan hjælpe dig og din organisation med at øge jeres eksponering, og leverer kvalitative leads og webtrafik fra aktivt uddannelsessøgende.
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Dine informationer gives ikke videre til andre og tilføjes ikke mailinglister eller lignende.

Senest opdateret: 03 dec 2018