Hvilke kursustyper satser virksomhederne på?

Hvilke kursustyper vælger virksomhederne at satse på, når de skal finde kompetenceudvikling til deres medarbejdere?

Hvilke kursustyper vælger virksomhederne at satse på, når de skal finde kompetenceudvikling til deres medarbejdere? I følge vores undersøgelse fra foråret 2019, mener 130 HR-professionelle at det er de åbne kurser som oftest bliver brugt.

I løbet af foråret 2019 spurgte vi 130 HR-professionelle fra et bredt udsnit af danske virksomheder af både små, mellemstore og store virksomheder om:

Hvilken ekstern ressource anvender I oftest til at træne jeres medarbejdere?

Her svarede 45%, at de anvender åbne kurser som deres primære ressource til kompetenceudvikling. Men hvorfor er det lige, at den åbne kursusform er så populært blandt HR?

Åbne kurser giver en tilpasset kompetenceudvikling

Anvendelsen af åbne kurser er populært for både store, mellemstore og små virksomheder. Vores analyse viser nemlig at hele 45% af de adspurgte foretrækker den åbne kursusform, når de vælger kompetenceudvikling til deres medarbejdere.

Delt op, er det specielt de små virksomheder med 33% af de adspurgte, og de store virksomheder med 29% af de adspurgte, der peger på den åbne kursusform som den ressource de oftest bruger, når de vælger ekstern kompetenceudvikling.

Der er helt sikkert mange grunde til, at det er de åbne kurser som bliver foretrukket i de danske virksomheder, og både e-learning og virksomhedstilpassede kurser kommer lige i hælene på dem. Det betyder derfor ikke, at du som uddannelsesudbyder skal droppe alle andre tiltag, for at hoppe på de åbne kurser. Men vi kommer her med vores bud på, hvorfor de åbne kurser er så populære blandt de HR-professionelle.

De rette kompetencer er kilden til udvikling og vækst

For at opnå de bedste forudsætninger for udvikling og vækst, er der en lang række danske virksomheder og organisationer, som vælger at bruge åbne kurser som deres primære eksterne ressource til kompetenceudvikling.

En tendens vi ser, hænger sammen med tilpasningsgraden af læring i medarbejderstaben. Selvom et åbent kursus ofte er meget generelt, og skal rumme mange forskellige brancher, så er der stadig mulighed for at udvikle medarbejderen efter behov.

Hvis en virksomhed altså ikke har brug for, at hele medarbejderstaben tager på et bestemt kursus, så giver de åbne kurser en fleksibel tilpasningsgrad til den enkelte. Ved at bruge de åbne kurser har HR og talentudviklerne i virksomhederne mulighed for at målrette kompetenceudvikling til den enkelte medarbejder, selvom resten af teamet måske ikke har brug for samme kompetenceudvikling.

Skill gaps - eller kompetencemangler - kan imødekommes på en hel anden måde gennem de åbne kurser, som både koster virksomheden mindre i tid og udgifter.

På den måde tror vi også, at åbne kurser derfor fortsat vil komme til at udgøre hjørnestenen i kompetenceudviklingen anno 2019.

Vil du vide mere om os?
Udfyld formularen for en uforpligtende snak om, hvordan finduddannelse.dk kan hjælpe dig og din organisation med at øge jeres eksponering, og leverer kvalitative leads og webtrafik fra aktivt uddannelsessøgende.
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Dine informationer gives ikke videre til andre og tilføjes ikke mailinglister eller lignende.