16 dec 2020

Sådan finansierer du din efteruddannelse når du ikke er under en overenskomst

Bare fordi din arbejdsplads ikke hører under en overenskomst, betyder det ikke, at du ikke kan få hjælp til at finansiere din kompetenceudvikling. Der er masser af muligheder for at få hjælp, og på de følgende sider, guider vi dig igennem dem. 

Hvor dem med overenskomster ofte har skrevet ind, hvor meget eller lidt de kan få i støtte til deres kompetenceudvikling, så kræver det ind imellem lidt mere, når du står uden en overenskomst. 

Hører du under en overenskomst? Så se dine muligheder her. 

Uden en overenskomst har du mulighed for at søge støtte til finansiering gennem fx omstillingsfonden, SVU, legater og bruttolønsordningen. Derudover handler det tit om at lave en forhandling med din arbejdsgiver om, at de betaler hele eller dele af uddannelsen, som du ønsker dig. 

Dine muligheder for at få støtte til efter- og videreuddannelse afhænger af, hvor lang en uddannelse du allerede har bag dig. Der er forskel på, hvor du kan søge støtte alt efter, om du allerede har taget en videregående uddannelse, eller om du fx har en erhvervsuddannelse bag dig. 

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-12-2020

Jeg har en videregående uddannelse

Hvis du har en videregående uddannelse bag dig, så lukker staten for kassen, i forhold til at kunne søge støtte til efteruddannelse via dem. Det betyder dog ikke, at der ikke er muligheder for at få finansieret sin kompetenceudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Finansier din efteruddannelse med Den Kommunale Kompetencefond

Hvis du er kommunalt ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiering via Den Kommunale Kompetencefond.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Finansier din efteruddannelse med Den Regionale Kompetencefond

Hvis du er regionalt ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiere via Den Regionale Kompetencefond.

Læs mere
Sidst opdateret 14-02-2023

Finansier din efteruddannelse med Den Statslige Kompetencefond

Hvis du er statslig ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiering via Den Statslige Kompetencefond. 

Læs mere