Sådan søger du finansiering til efteruddannelse gennem Tryghedspuljen

Er du kommunal medarbejder og er du blevet afskediget som følge af besparelser, organisationsændringer,lukning af institutioner eller nedlæggelse af arbejdspladser? Så har du mulighed for at søge tilskud til efteruddannelse via Tryghedspuljen.

Er du kommunal medarbejder og er du blevet afskediget som følge af besparelser, organisationsændringer,lukning af institutioner eller nedlæggelse af arbejdspladser? Så har du mulighed for at søge tilskud til efteruddannelse via Tryghedspuljen. 

Hvis du står i en situation, hvor du er blevet afskediget fra dit kommunale job, så læs med herunder. Hvis du ikke hører under kriterierne for Tryghedsgruppen, så find andre muligheder for finansiering af din efteruddannelse her. 

Hvad er Tryghedspuljen? 

Tryghedspuljen er en pulje penge der er fastsat til dig, som er afskediget som følge af kommunale besparelser eller organisationsændringer - men endnu ikke er fratrådt. Pengene bruges til at hjælpe medarbejdere til at komme videre i deres arbejdsliv ved at tilbyde støtte til efteruddannelse. 

Via Tryghedspuljen kan du søge om hjælp til eksempelvis kompetenceudvikling og efteruddannelse, men også karrieresparring og afklaring samt individuel rådgivning. 

Hvem kan ansøge? 

Du kan ansøge om midler fra Tryghedspuljen, hvis du er ansat, men afskediget, inden for det kommunale område og hører under overenskomstgrupperne i OAO, FOA, BUPL, Forhandlingskartellet eller Sundhedskartellet. Hvis du er i tvivl, om du kan søge, så spørg din tillidsrepræsentant eller nærmeste leder. Eller se herunder, hvilke fagforeninger der hører under hver overenskomstgruppe. 

Overenskomstgrupperne i OAO består af følgende Blik- og Rør, Dansk El-forbund, Dansk Jernbaneforbund, Dansk Metal, Dansk, Socialrådgiverforening, 3F, HK/Kommunal, Malerforbundet, Serviceforbundet, Socialpædagogerne og Teknisk Landsforbund. 

Overenskomstgrupperne i Forhandlingskartellet består af følgende Søfartens Ledere, Danske Skov- og Landskabsingeniører og Have- og Parkingeniører, Kort- og Landmålingsteknikernes Forening, Frederiksberg Kommunalforening, HI – Organisation for 2 ledende medarbejdere i idræts-, kultur- og fritidssektoren, Det Offentlige Beredskabs Landsforbund, Konstruktørforeningen, Gentofte Kommunalforening, Dansk Musiker Forbund og Maskinmestrenes Forening, Dansk Formands Forening. 

Overenskomstgrupperne i Sundhedskartellet består af følgende Dansk Sygeplejeråd, Danske Tandplejere, Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen, Farmakonomforeningen, Jordemoderforeningen og Kost & Ernæringsforbundet og lederne fra Dansk Sygeplejeråd, Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen og Kost & Ernæringsforbundet.

Som ansøger skal du have været varigt ansat, altså: Fuldtidsansat, deltidsansat eller i flexjob. Det er også muligt at søge midler, hvis du som ansøger er fritstillet, det afgørende er at opsigelsesperioden. 

Hvor meget kan der søges om? 

Du kan søge om op til 10.000 kr. (20.000 ved kompetencegivende uddannelser) til aktiviteter, som kan hjælpe dig videre i dit arbejdsliv. Det er muligt for dig, i fællesskab med din leder og tillidsrepræsentant at beslutte, hvilke aktiviteter der ønskes at søge midler til. 

Beløbet du kan søge,er inklusiv materialer og transport, og det er muligt at søge midler til flere aktiviteter inden for beløbsgrænsen.

Hvordan ansøger du? 

Din ansøgning om puljemidler foregår via Tryghedspuljens hjemmeside, og skal underskrives af måde dig, din leder og en repræsentant for aftaleberettigede organisation. Udbetalingen sker til kommunen eller arbejdspladsen, og betalingen for kurset sker ved, at kursusstedet sender en faktura til din arbejdsplads, hvorefter arbejdspladsen betaler med de midler, der er overført fra Tryghedspuljen. 

Hvis du er i tvivl om, hvilke type kurser du kan ansøge til, så klik her.


Annoncer