De mest efterspurgte kompetencer i 2022: Social og sundhed
03 jan 2023

De mest efterspurgte kompetencer i 2022: Social og sundhed

Drømmer du om en fremtid inden for social og sundhed? Så kan det være en rigtig god ide, at være orienteret om, hvilke kompetencer, en potentiel kommende arbejdsgiver efterspørger. Derfor giver vi dig her et samlet overblik over de faglige og personlige kompetencer, der har været de mest efterspurgte inden for social og sundhed i 2022. 

Uanset om du ønsker en stilling som Social og sundhedshjælper, SSA, sagsbehandler eller sygeplejerske, så er der mange af de samme kompetencer, der går igen. Hos finduddannelse.dk har vi nemlig gennemgået over 57.000 jobannoncer inden for Social og sundhed. Dette har vi gjort for at give dig et samlet overblik, så du kan få et indblik i, hvilke kompetencer det kan være en fordel at lægge vægt på, så du kan skille dig ud af mængden. Selvom du er i job, kan du også sagtens bruge denne viden. Du kan for eksempel benytte dig af denne indsigt som inspiration til kommende kompetenceudvikling.


De mest efterspurgte kompetencer inden for social og sundhed i 2022

Top 15 faglige kompetencer

1. Høj faglighed

2. Erfaring

3. Uddannet (Relevant uddannelse)

4. Tværfaglig(hed)

5. Viden

6. Dokumentation

7. Sygepleje

8. Klinisk erfaring

9. Undervisning

10. Demens

11. Menneskelig kontakt

12. Kørekort

13. Dansk

14. IT

15. Kommunikation

Top 15 personlige kompetencer

1. Gode samarbejdsevner

2. Fokuseret

3. Selvstændig

4. Engageret

5. Ansvarlig

6. Fleksibel

7. Struktureret

8. Godt overblik

9. Positiv

10. Omsorgsfuld

11. Nysgerrig

12. Åben

13. Motiveret

14. Anerkendende

15. Humor

Baseret på 57.791 jobannoncer på Jobindex


De vigtigste faglige kompetencer

Hvis du drømmer om en fremtiden inden for social og sundhed, er det vigtigt at du har din faglighed på plads. Dette er nemlig nogle af de kompetencer, de fleste af arbejdsgiverne efterspørger i højeste grad. Mere specifikt gælder dette høj faglighed, at du har erfaring og at du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund. Derudover er det vigtigt for arbejdsgiverne, at du kan arbejde tværfagligt og muligvis varetage flere forskellige arbejdsopgaver i organisationen.

Viden og specialisering

Udover det nævnte ser mange arbejdsgivere det som en fordel, hvis du har både generel viden, men også hvis du har mere specifik viden og er specialiseret inden for et område. Dette kan naturligvis afhænge af den enkelte stilling, men flere stillingsopslag nævner specifikke kompetencer såsom sygepleje, klinisk erfaring og erfaring med demens.

Med disse kompetencer på CV'et kan du derfor stå stærkt i feltet af potentielle kandidater til stillingen. Dog skal du ikke være nervøs, hvis du nu sidder og kigger listen igennem og opdager, at du ikke besidder disse kompetencer. Her kan opkvalificering i form af kurser og efteruddannelse nemlig komme i spil. Her får du ikke bare nye kompetencer til dit CV, men du får også den nyeste viden inden for det givne område. 

Gå på opdagelse i vores udvalg af kurser og uddannelser inden for social og sundhed her

De vigtigste personlige kompetencer

Med en stilling inden for social og sundhed er det vigtigt, at du er god til at samarbejde, kan arbejde fokuseret og selvstændigt, at du er engageret, lyttende og formår at tage ansvar. Af samme årsag er dette nogle af de vigtigste personlige kompetencer som arbejdsgivere har efterspurgt i 2022, når de har ledt efter nyt social- og sundhedspersonale.

Et job inden for denne branche kan til tider være både krævende og stressende, hvorfor ovenstående personlige kompetencer er vigtige. Derudover er det vigtigt, at du er både fleksibel, struktureret og har et godt overblik, så arbejdsgiver såvel som resten af dit team kan være sikre på, at du kan håndtere stressede situationer og bevare det gode overblik.

Invester i din fremtid og dit CV

Har du fundet drømmejobbet, men mangler nogle af de faglige kompetencer, som virksomheden efterspørger? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der kan give dig nogle af de kompetencer, du er på jagt efter. Tryk på knappen herunder, og find det kursus inden for social og sundhed, der bedst matcher dig og dit faglige udgangspunkt.

Find dit kommende kursus her


Om undersøgelsen

I alt er 57.791 jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 16. december 2022.

Jobannoncerne inkluderer kategorien "Social og sundhed" samt diverse underkategorier, der hører under denne kategori på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som værende én og samme kompetence.

Senest opdateret: 03 jan 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 06-08-2020

Drømmer du om at blive fitnessguru?

Fitnessinstruktøruddannelsen er for dig, der vil lære at lave træningsprogrammer og instruere medlemmer i fitness udstyr. Vi har taget en kort snak med Henrik Duer, der er partner i Fitness Institute og vært/træner på TV3-programmet ”Ekstremt Fed”. Henrik fortæller lidt om uddannelsen, og hvad du skal have afklaret med dig selv inden du starter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Top 30 kompetencer hos pædagoger anno 2016

Hvilke egenskaber skal du besidde for at få foden inden for i den pædagogiske verden? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1.200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye pædagoger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Efterspurgte kompetencer: Projektledelse

Hvilke egenskaber og kompetencer skal du besidde for at begå dig som succesfuld projektleder? Vi har gennemgået over 1000 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger når der skal ansættes nye projektledere.

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2023

Bliv ernæringsterapeut

Med en uddannelse inden for ernæring bliver du som studerende godt klædt på til at arbejde med blandt andet kostvejledning og diæter. Dine fremtidsmuligheder vil være mange, og du har mulighed for at gøre karriere inden for flere forskellige brancher.

Læs mere