De mest efterspurgte kompetencer 2022: Salg
20 dec 2022

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Salg

Som sælger er du virksomhedens ansigt udadtil - i hvert fald overfor nuværende samt potentielle kommende kunder. Det er dermed dig, der er i direkte kontakt overfor leads såvel som eksisterende kunder, og det er dig, der er ansvarlig for at bibeholde den gode kunderelationer. Afhængigt af den enkelte stilling som sælger er det derfor vigtigt, at du tager ansvar, er serviceminded og kan finde ud af at kommunikere. Men hvilke andre egenskaber og kompetencer efterspørger de danske arbejdsgivere, når de skal finde en ny medarbejder til en stilling inden for salg?

Hos finduddannelse.dk har vi gennemgået mere end 11.000 jobannoncer inden for feltet, så du kan blive klogere på, hvad arbejdsgiverne efterspørger, når de søger nye kandidater. Det er nemlig vigtigt at have fingeren på pulsen og vide, hvilke kompetencer der efterspørges. Dette kan give dig inspiration til kompetenceudvikling samt give dig et praj om, hvad du bør lægge vægt på i din ansøgning og i dit CV, hvis du er på jagt efter nye udfordringer.


De mest efterspurgte kompetencer inden for salg i 2022

Top 15 faglige kompetencer

1. Erfaring

2. Sproglige kompetencer

3. Support

4. Relevant uddannelse

5. Rådgivning

6. Opsøgende

7. Kundeservice

8. Innovativ

9. Målrettet

10. Serviceminded

11. Resultatorienteret

12. Fleksibel

13. Kommunikation

14. Kundekontakt

15. Teamplayer

Top 15 personlige kompetencer

1. Ansvarlig

2. Drive

3. Selvstændig

4. Struktureret

5. Motiverende

6. Positiv

7. Engageret

8. Professionel

9. Udadvendt

10. Ambitiøs

11. God til at holde overblikket

12. Passioneret

13. Godt humør

14. Nysgerrig

15. Proaktiv

Baseret på 11.416 jobannoncer på Jobindex


Kan du tage ansvar og arbejde selvstændigt?

Når arbejdsgivere søger nye medarbejdere, lægger personlige kompetencer såsom ansvarlighed, drive, selvstændighed og at man er struktureret i toppen af listen. Det kan derfor være en rigtig god ide, hvis du lægger særligt vægt på netop disse egenskaber og kompetencer i dit CV eller din ansøgning, hvis du søger nyt arbejde. Disse kompetencer kan nemlig være guld værd, og måske er det lige præcis dét der gør, at du får stillingen.

Udover disse personlige kompetencer, at du brænder for dit fag, at du arbejder selvstændigt og tager ansvar, efterspørger arbejdsgiverne i høj grad også erfaring når de søger nye kandidater til en åben stilling. Hvis du mangler erfaring, eller bare vil have finpudset og opkvalificeret dine skills, så kan et salgskursus være en rigtig god investering. Her bliver du nemlig klædt på med den nyeste viden inden for området, og du viser samtidig noget overfor en kommende arbejdsgiver.

Gå på opdagelse i vores udvalg af spændende salgskurser her

Vis dine kompetencer

I en kommende stilling som salgsmedarbejder lægger arbejdsgiverne som sagt vægt på erfaring. Den konkrete erfaring varierer afhængigt af den enkelte stilling, men i mange af jobannoncerne efterspørges der blandt andet erfaring med salg og/eller erfaring med indkøb. Hvis du har denne slags erfaring er det derfor noget, du med fordel kan lægge særligt vægt på.

 

Udover det nævnte efterspørger mange arbejdsgivere også erfaring med kundekontakt, support og kundeservice. Nævn derfor også gerne disse buzzwords i dit CV og i din ansøgning, men sørg også for at vise disse kompetencer. Beskriv for eksempel hvordan de kom i spil, hvad dette gjorde for dig selv, din udvikling samt for virksomheden. 

Hvis din erfaring med ovenstående for eksempel har bidraget med et exceptionelt godt salg, en rekord god måned eller lignende, så sørg for at inddrage disse resultater. Det viser en potentiel arbejdsgiver, at du rent faktisk har bidraget med noget til din tidligere arbejdsplads gennem dine kompetencer, fremfor at det "bare" er tomme floskler på et stykke hvidt papir.  

Invester i kompetenceudvikling - dit CV vil takke dig

Har du fundet drømmejobbet, men mangler nogle af de faglige kompetencer, som virksomheden efterspørger? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der kan give dig nogle af de kompetencer, du er på jagt efter. Tryk på knappen herunder, og find præcis det kursus inden for salg, der passer dig bedst.

Find dit salgskursus her


Om undersøgelsen

I alt er 11.416 jobs jobannoncer gennemgået i perioden 1. januar til 15. december 2022. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Salg" på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 20 dec 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 08-07-2022

Social Media Marketing - en kort introduktion

Med markedsføring via de sociale medier kan en virksomhed skabe relationer til kunder og andre interessenter, hvilket styrker virksomhedens brand og tilstedeværelse på markedet. De sociale medier giver en virksomhed en unik mulighed for at kommunikere direkte med interessenterne og lære dem at kende.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

Top 30 efterspurgte kompetencer hos sygeplejersken

Ansvarsfuld, engageret og energisk. Sygeplejersken anno 2017 skal kunne bevare overblikket med et smil. Find ud af, hvilke 30 kompetencer, der hitter hos sygeplejersker. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2020

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2018

HR-medarbejdere er ofte helt skarpe på, hvad de søger blandt andre medarbejdere, hvis de sidder med rekruttering. Men hvad med HRs kompetencer?

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2022

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Pædagogik

Er du på jagt efter et nyt job som pædagog? Så kan det være rigtig godt, at have helt styr på, hvad arbejdsgiverne søger efter, når de leder efter nye pædagoger. Her giver vi dig de mest efterspurgte kompetencer i 2022, som du kan bruge som inspiration til din ansøgning og dit CV.

Læs mere