Top 30 efterspurgte kompetencer hos sygeplejersken

Ansvarsfuld, engageret og energisk. Sygeplejersken anno 2017 skal kunne bevare overblikket med et smil. Find ud af, hvilke 30 kompetencer, der hitter hos sygeplejersker. 


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Er du uddannet sygeplejerske, eller er du ved at tage uddannelsen? Få styr på, hvilke kompetencer, der får dig til at skille dig ud fra andre jobsøgende og sikre dig drømmejobbet. 

På Finduddannelse.dk har vi gennemgået mere end 1000 jobannoncer rettet mod sygeplejersker for at finde ud af, hvilke 30 kompetencer, der efterspørges aller mest, når arbejdsgivere skal ansætte nye sygeplejersker til deres afdelinger.

Læs med og gå på opdagelse i listen, så du ved, hvilke kompetencer du bør fremhæve i din jobansøgning og til jobsamtalen. 

De 30 mest efterspurgte
kompetencer hos sygeplejersker i 2018

1. Engageret

2. Ansvarlig

3. Fleksibel

4. Overblik

5. Struktureret

6. God til kommunikation

7. God til at vejlede

8. Anerkendende

9. Høj faglighed

10. Dokumentation

11. Samarbejdsevner

12. Humor

13. Målrettet

14. Motiveret

15. Rummelig

16. Initiativrig

17. Energisk

18. Klinisk erfaring

19. Nysgerrig

20. Kørekort 

21. Imødekommende

22. Ambitiøs

23. God til formidling

24. Udviklingsorienteret

25. Robust

26. Kreativ

27. Konstruktiv

28. Erfaring med patientsikkerhed

29. Psykiatrisk erfaring

30. Opsøgende

Baseret på 1276 jonannoncer fra Jobindex og Jobnet


Har du falkeblik, og tør du tage ansvar? 

Tiden til den enkelte patient på de danske sygehuse er knap, og som sygeplejerske er det vigtigt, at du kan bevare overblikket i en presset hverdag, hvor ingen dage er ens. Netop derfor efterspørger din kommende arbejdsgiver, at du tager ansvar for dine arbejdsopgaver og går fleksibelt og engageret til værks. Med andre ord leder arbejdsgiverne efter sygeplejersker med falkeblik og en stor portion ansvarsfølelse. Det er derfor vigtigt, at du i din jobansøgning understreger lige netop disse kompetencer.

Den pædagogiske sygeplejerske med gode samarbejdsevner 

Anerkendende, energisk, rummelig og god til at kommunikere og samarbejde. Listen over pædagogiske evner, som efterspørges hos sygeplejersker er lang, og det er der en god grund til. Som sygeplejerske nytter det nemlig ikke noget, at du bevarer overblikket og tager ansvar for dine opgaver, hvis du ikke gør det med et smil. 

I en dagligdag med kontakt til en lang række forskellige patienter, er det guld værd at have styr på sine kommunikations- og samarbejdsevner med kollegaer såvel som patienter. Derfor er det en god idé at vise i sin jobansøgning og på sit CV, at man kan samarbejde konstruktivt i en hektisk hverdag. 

På Finduddannelse.dk har vi samlet en lang række samarbejdskurser med fokus på kommunikation og konflikthåndtering, der kan få dit CV til at se endnu bedre ud, end det allerede gør. 

Vis dine kompetencer og få arbejdsgivernes opmærksomhed

Da du ofte er én blandt mange ansøgere, er et godt trick at fange arbejdsgivernes opmærksomhed ved at vise dine kompetencer frem for kun at formulere dem i en jobansøgning. Ring f.eks. til arbejdsgiveren først, inden du sender ansøgningen afsted og vis, at du er motiveret målrettet.

Om undersøgelsen

I alt er 1276 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer pædagogik inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.


Annoncer