Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Top 30 kompetencer for dig der vil arbejde i en start up


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Dét at arbejde i en start-up kræver ofte en bred palette af kompetencer, da du sidder med flere kasketter på i løbet af en dag. Derfor har vi ved finduddannelse.dk sat os for, at finde ud af, hvilke kompetencer det rent faktisk kræver at arbejde i start-up.

I start-up verdenen finder du selvfølgelig mange forskellige typer af virksomheder og job, og derfor kan det være svært at skære det hele over en kam. For hvad har en social media manager egentlig tilfælles med en Frontend Developer?

Hos finduddannelse.dk har vi været gennem 533 jobannoncer, fra start-up arbejdsgivere, som søger medarbejdere. Vi har sorteret alle fagligt specifikke kompetencer fra, og kigger altså kun på hvilke egenskaber, der bliver efterspurgt blandt de mange jobannoncer. Her viser listen, at det er lige meget hvilken type job du søger, der er nogle fælles træk, som gælder, hvis du ønsker et job ved en start-up.

30 Hot Skills for those of you 
who want to work for a start-up 

1. English

2. Social 

3. International mindset

4. Creative

5. Danish

6. Responsibility

7. Passionate

8. Ambitious 

9. Independent 

10. Team Player

11. Relevant education 

12. Structured

13. Entrepreneurial

14. Initiative

15. Proactive

16. Analytical

17. Great communicator

18. Curious 

19. Organised

20. Reliable

21. Enthusiastic

22. Superstar

23. Self-motivated

24. Relentless

25. Quick learner

26. Stable

27. Strong work ethic

28. Persistent 

29. Service-minded

30. Love to party


Baseret på 533 jobannoncer på The Hub

Sprog og sociale skills

Sprog og sociale skills er de to absolut mest efterspurgte kompetencer blandt arbejdsgivere fra start-ups. Dansk ligger i top 5, mens engelsk ligger helt på toppen af listen. Dette hænger godt sammen med, at en egenskab som et internationalt mindset også bliver efterspurgt tit. De to kompetencer udspringer med stor sandsynlighed af, at start-up miljøet generelt er meget internationalt – og du skal være klar til at arbejde i det, hvis du vil arbejde ved en start-up.  Dog viser ”dansk” på femtepladsen også, at vi netop er i Danmark, og flere af start-ups’ene nok arbejder i det danske marked.

Udover sprogfærdigheder, bliver der også lagt meget vægt på de sociale færdigheder, og at man er en person der er udadvendt, og har lyst til at arbejde sammen med andre mennesker.

Start-up branchen er en tough cookie

Og det betyder, at de også leder efter ambitiøse mennesker, der har lyst til og ambitioner om, at løfte firmaet helt til tops. Det kræver helt sikkert blod, sved og tårer at arbejde passioneret med en start up. Men i sidste ende, kan det også være hele arbejdet værd.

Den hårde branche gør dog, at rigtig mange arbejdsgivere søger efter mennesker af den helt rette støbning. Det kræver altså, at du både er ansvarlig, proaktiv, nysgerrig, organiseret og selv-motiveret.

Er du en superstar? Måske er dit næste job i en start up!

Start-ups er ofte kendt for: ”work hard, party hard”. Og her er kompetencelisten helt med på beatet. For udover at du bør være social af natur, hvis du vil finde et job i en start-up, så skal du også være vild med fester. Med ”Love to party” der sniger sig ind på 30. pladsen, siger det måske lidt om, hvilken kultur du finder i mange start-ups.

Et andet ord, som start ups er meget glade for, er ”superstar”. Du skal nemlig helst være en superstjerne indenfor lige præcist dit felt, hvis du skal kunne klare dig i en start up.

Er du ikke en superstar endnu? Bare rolig, we got you covered. Se vores iværksætterkurser her.

Om undersøgelsen

I alt er 533 jobannoncer gennemgået systematisk. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 19 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-08-2020

4 bud på gode kurser inden for motivation

Vil du gerne øge din egen motivation og dine medarbejderes, men synes du samtidig, at valget af uddannelse er uoverskueligt? Denne guide kommer med 4 bud på gode motivations-uddannelser, der afdækker forskellige motivationsbehov.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2020

Kan du præstere i modvind?

Du oplever måske fra tid til anden at skulle præstere under pres. Det kan være når du skal aflevere en opgave op mod en deadline, til en lønsamtale, fyringssamtale eller måske en ubehagelig samtale med ens partner derhjemme.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2020

Sådan bliver du en uundværlig medarbejder

Går du og er usikker på din nuværende jobstilling? Stiller du dig selv spørgsmålet: "Hvis der skal fyres i virksomheden, er jeg så én af de uundværlige?" Fortvivl ikke! Vi har her samlet en række tips til, hvad du kan gøre for at blive uundværlig på din arbejdsplads.

Læs mere
Sidst opdateret 23-07-2020

HR rodfæster sig som profession

Ny undersøgelse, foretaget af Finduddannelse Danmark, viser de 30 mest efterspurgte kompetencer inden for HR-branchen i 2016. Ifølge Frans Bevort, forsker i Human Resource Management ved CBS, afspejler kompetencelisten det faktum, at HR er en kompleks branche, der i højere grad er ved at etablere sig som profession.

Læs mere