Top 30 kompetencer for dig der vil arbejde i en start up

Top 30 kompetencer for dig der vil arbejde i en start up


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Dét at arbejde i en start-up kræver ofte en bred palette af kompetencer, da du sidder med flere kasketter på i løbet af en dag. Derfor har vi ved finduddannelse.dk sat os for, at finde ud af, hvilke kompetencer det rent faktisk kræver at arbejde i start-up.

I start-up verdenen finder du selvfølgelig mange forskellige typer af virksomheder og job, og derfor kan det være svært at skære det hele over en kam. For hvad har en social media manager egentlig tilfælles med en Frontend Developer?

Hos finduddannelse.dk har vi været gennem 533 jobannoncer, fra start-up arbejdsgivere, som søger medarbejdere. Vi har sorteret alle fagligt specifikke kompetencer fra, og kigger altså kun på hvilke egenskaber, der bliver efterspurgt blandt de mange jobannoncer. Her viser listen, at det er lige meget hvilken type job du søger, der er nogle fælles træk, som gælder, hvis du ønsker et job ved en start-up.

30 Hot Skills for those of you 
who want to work for a start-up 

1. English

2. Social 

3. International mindset

4. Creative

5. Danish

6. Responsibility

7. Passionate

8. Ambitious 

9. Independent 

10. Team Player

11. Relevant education 

12. Structured

13. Entrepreneurial

14. Initiative

15. Proactive

16. Analytical

17. Great communicator

18. Curious 

19. Organised

20. Reliable

21. Enthusiastic

22. Superstar

23. Self-motivated

24. Relentless

25. Quick learner

26. Stable

27. Strong work ethic

28. Persistent 

29. Service-minded

30. Love to party


Baseret på 533 jobannoncer på The Hub

Sprog og sociale skills

Sprog og sociale skills er de to absolut mest efterspurgte kompetencer blandt arbejdsgivere fra start-ups. Dansk ligger i top 5, mens engelsk ligger helt på toppen af listen. Dette hænger godt sammen med, at en egenskab som et internationalt mindset også bliver efterspurgt tit. De to kompetencer udspringer med stor sandsynlighed af, at start-up miljøet generelt er meget internationalt – og du skal være klar til at arbejde i det, hvis du vil arbejde ved en start-up.  Dog viser ”dansk” på femtepladsen også, at vi netop er i Danmark, og flere af start-ups’ene nok arbejder i det danske marked.

Udover sprogfærdigheder, bliver der også lagt meget vægt på de sociale færdigheder, og at man er en person der er udadvendt, og har lyst til at arbejde sammen med andre mennesker.

Start-up branchen er en tough cookie

Og det betyder, at de også leder efter ambitiøse mennesker, der har lyst til og ambitioner om, at løfte firmaet helt til tops. Det kræver helt sikkert blod, sved og tårer at arbejde passioneret med en start up. Men i sidste ende, kan det også være hele arbejdet værd.

Den hårde branche gør dog, at rigtig mange arbejdsgivere søger efter mennesker af den helt rette støbning. Det kræver altså, at du både er ansvarlig, proaktiv, nysgerrig, organiseret og selv-motiveret.

Er du en superstar? Måske er dit næste job i en start up!

Start-ups er ofte kendt for: ”work hard, party hard”. Og her er kompetencelisten helt med på beatet. For udover at du bør være social af natur, hvis du vil finde et job i en start-up, så skal du også være vild med fester. Med ”Love to party” der sniger sig ind på 30. pladsen, siger det måske lidt om, hvilken kultur du finder i mange start-ups.

Et andet ord, som start ups er meget glade for, er ”superstar”. Du skal nemlig helst være en superstjerne indenfor lige præcist dit felt, hvis du skal kunne klare dig i en start up.

Er du ikke en superstar endnu? Bare rolig, we got you covered. Se vores iværksætterkurser her.

Om undersøgelsen

I alt er 533 jobannoncer gennemgået systematisk. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 05 jan 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-01-2023

11 sociale færdigheder til succes og indflydelse

Vi giver dig her 11 sociale færdigheder, der gør dig både succesfuld og indflydelsesrig. Læs med her, og se hvor nemt du bliver den bedste version af dig selv. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2022

Hvordan rekrutterer man de stærkeste kandidater i 2019?

Kandidaterne har magten. Så kort kan en status på jobmarkedet anno 2019 skrives. Så hvordan tiltrækker I - som virksomhed - så den allerbedste kandidat? Det kræver nytænkning, siger CMO og co-founder i Statum, Alexander Kragh. Få hans bedste råd lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-06-2019

OEB -Shaping the future of learning

Få indsigt i muligheder og udfordringer der kommer inden for læringsteknologien, og hvordan I kan bruge teknologierne på konferencen. Få inspiration til praksis, tilgange og strategier fra ledende virksomheder og branche specialister.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nervesystemets hemmelighed: Sådan forløser du chok

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor vi af og til reagerer på en måde, som vi ikke kan genkende, eller som vi godt ved ikke er rationel? Nadia Ferhat forklarer os i denne artikel om chok, forløsning af chok, nervesystemets hemmelighed og Chok Release Metoden. Læs med her.

Læs mere