Top 30 kompetencer for pædagoger anno 2016
27 feb 2023

Top 30 kompetencer for pædagoger anno 2016


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Hvilke egenskaber skal du besidde for at få foden inden for i den pædagogiske verden? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1.200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye pædagoger.

De 30 mest efterspurgte kompetencer er gode at have kendskab til, hvis du er på jagt efter et nyt job som pædagog. Lad dem fungere som inspiration til din ansøgning og CV eller give dig indblik i, hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer og fremtidige jobmuligheder. 

Top 30 mest efterspurgte kompetencer for pædagoger

1. Engageret

2. Robust

3. Anerkendende

4. Godt overblik

5. Ansvarlig

6. Selvstændig

7. Fleksibel

8. Pædagogisk baggrund

9. Aktiv

10. Positiv

11. Struktureret

12. Tydelig

13. Humoristisk

14. God til at kommunikere

15. God til dansk

16. Stabil

17. Målrettet

18. Nysgerrig

19. Nærværende

20. Rummelig

21. Initiativrig

22. Erfaring med inklusion

23. Gode samarbejdsevner

24. Refleksiv

25. Kreativ

26. Handlekraftig

27. Godt humør

28. Omstillingsparat

29. God til engelsk

30. En rollemodel

Baseret på 1260 jobannoncer

Menneskelige kompetencer vægtes højere end uddannelsesbaggrund

Det vil måske overraske nogle, at en pædagogisk uddannelsesbaggrund ligger helt nede på 8. pladsen over efterspurgte kompetencer. Arbejdsgiverne ser derimod ud til at vægte de personlige egenskaber højere. De mest efterspurgte kompetencer tegner et billede af, at arbejdsgiverne ønsker pædagoger, der har ben i næsen, et højt engagement, et godt overblik og som tør at tage ansvar. 

Undersøgelsen viser også, at flertallet af arbejdsgivere leder efter robust pædagog, hvad vil det egentlig sige at være robust? Er det bare et andet ord for, at man ikke må gå ned med flaget, hvis presset bliver for stort? Og kan man lære at blive robust på et kursus?

Lær at blive robust

Robusthed er blevet et buzzword i nutidens arbejdsmarked, og det er en kompetence, der er i stigende grad efterspørges inden for flere brancher. Det handler blandt andet om, at medarbejdere - herunder også pædagoger, har mere og mere travlt i løbet af deres arbejdsdag, og det stiller krav til medarbejderne om, at de skal være omstillingsparate.

Heldigvis findes der flere kurser, hvor du kan træne din robusthed og få redskaber til, hvordan du kan nagivere i et travlt og hektisk arbejdsliv. Med et kursus, der træner din evne til at være robust, styrker du dine kompetencer og gør dig selv mere attraktiv for arbejdsgiverne. Det kan derfor være en god investering for dig, der søger nyt job elelr blot vil styrke dine fremtidige karrieremuligheder.

Find kurser og efteruddannelser til pædagoger

Om undersøgelsen

I alt er 1.260 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer pædagogik inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 27 feb 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-02-2023

Efterspurgte kompetencer: Marketing

Hvilke kompetencer er vigtige at besidde når man arbejder med kommunikation og marketing? Hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger kandidater til stillinger i kommunikations- og marketingafdelinger? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1000 jobannoncer for at blive klogere på lige netop de to spørgsmål.

Læs mere
Sidst opdateret 29-06-2022

Familiesamspillets rolle ved problemer i skolen

Hvilken rolle spiller familiesamspillet ved løsningen af problemer i skolen? Det har vi spurgt 3 familieterapeuter om, så læs med og bliv klogere på hvad dynamikken i din familie har af betydning for konfliktløsning i skolen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2023

30 kompetencer du skal bruge som økonom

Vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer for økonomer i 2018.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

De mest efterspurgte kompetencer 2022: Salg

Har du en sælger i maven, der bare drømmer om at blive sluppet fri? Eller sidder du allerede i en stilling som sælger, men drømmer om nye udfordringer inden for branchen? Her giver vi dig overblikket over, hvilke faglige og personlige kompetencer, der har været mest efterspurgte i 2022.

Læs mere