Vis finduddannelse.dk som: Mobile

8 fordele ved e-learning

Er et kursus via fjernundervisning noget for dig?

Fjernundervisning, e-learning, e-læring, online kurser, digital læring... kært barn har mange navne. Uanset hvilket udtryk du foretrækker, og hvad din holdning er til at tage en uddannelse bag en computerskærm, så er det et faktum, at den i stigende grad vinder indpas verden over. 

Flere og flere gange falder valget på e-learning frem for traditionel klasseundervisning, når den kommende efter- eller videreuddannelse skal planlægges. Men hvad med dig? Har du stadig svært ved at gennemskue fordelene ved fjernundervisning frem for klasseundervisning? Så se vores 8 bud på, hvorfor du skal vælge et e-learning kursus næste gang du skal efteruddanne dig.


Hvad er fordelene ved e-learning? Se listen her!

➜ Hvor sidder du lige nu? Og hvor er du mest motiveret, når du skal tilegne dig ny viden? Med kurser via e-learning kan du deltage lige meget hvor i verden, du befinder dig og uanset, om det er i sofaen, på biblioteket, på kontoret, i hængekøjen - alt du skal bruge er en internetforbindelse!

➜ Hvornår passer det dig bedst at lære nyt og få ny viden og kompetencer? Passer aften eller weekend bedst ind i din travle hverdag? Du kan deltage i kurser via e-learning lige når det passer dig og ikke mindst uanset, hvilken tid på døgnet det er.

➜ Du sparer penge med e-learning! Online kompetenceudvikling er typiske billigere end undervisning, hvor du skal møde op i et klasselokale. Udbyderen har netop færre omkostninger til ting som lokaler og undervisere, når de udvikler e-learning forløb.

4 ➜ Du sparer transporttid og -omkostninger med e-learning! Når du vælger et online kursusforløb vælger du helt selv, hvor det skal finde sted. Så hvis det passer dig, kan du roligt lade bilen stå eller droppe togturen for denne gang og blive hjemme eller i nærområdet.

5 ➜ Bare rolig, du skal ikke kun sidde og se videoklip. E-learning i dag kombinerer typisk video med interaktive tiltag som f.eks. en online chat, webbaseret undervisning, blogs eller individuel sparring med underviseren via Skype, telefon eller andet.

6 ➜ Er du lærenem? Eller skal du lige have den et par gange, før ny viden og nye kompetencer sidder fast? Fjernundervisning gør det muligt for dig at lære i netop det tempo, der passer dig, så er du i tvivl, kan du altid gå tilbage og tage lektionen endnu en gang.

7 ➜Ligger det kursus, du står og mangler lige en uge for sent? Med e-learning er der typisk løbende optag, så du kan melde dig til, når det passer ind i dine planer. Mange steder vil du endda kunne tilrettelægge en personlig plan til dig, så undervisningen passer til dine behov og ønsker.

8 ➜ E-learning giver dig oftest en samlet platform, hvor du har adgang til kursusmateriale, undervisningsplan og måske endda et forum, hvor du kan få svar på dine spørgsmål døgnet rundt. Mange steder har du sågar adgang til forummet efter endt kursus, så du kan fortsætte med at dele viden og netværke, når du er tilbage på kontoret.

Har ovenstående givet dig blod på tanden efter at prøve e-learning af i praksis? Du kan her se en liste over kurser og uddannelser, du kan tage via fjernundervisning. Men husk: E-learning kræver selvdisciplin. Du skal kunne arbejde selvstændigt, og du skal tage ansvar for din egen tid og ikke mindst det udbytte, et online kursus kan give dig med i bagagen. Held og lykke med dit næste kursus!


Af Information Manager Matilde Løhr Andersen

Senest opdateret: 29 feb 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-04-2016

Hør andres erfaringer med fjernundervisning

Prøv det! Det er det bedste råd fra Dorthe og Henrik, der har taget efteruddannelse via e-learning. Dorthe og Henrik deler her deres erfaringer og gode råd omkring fordele og udfordringer ved at tage efteruddannelse bag computerskærmen.

Læs mere
Sidst opdateret 01-06-2016

Hvad er fordelene ved blended learning?

Undervisning i klasselokale, i virksomheden eller foran en computerskærm ─ der findes adskillige typer efter- og videreuddannelse på markedet. En læringsform, der i den grad har set dagens lys er blended learning. Du kan her læse mere om, hvad læringsformen byder på af fordele, så du kan tage blended learning med i dine betragtninger, når næste uddannelse står for døren.

Læs mere
Sidst opdateret 10-11-2015

Derfor skal danske uddannelsesorganisationer satse på MOOCs

Uddannelse bliver mere og mere tilgængeligt for alle, uanset hvor i verden man befinder sig. Her er MOOCs - Massive Open Online Courses - en stor spiller på markedet. Men hvorfor skal de danske kursusudbydere afsætte ressourcer til at udvikle online uddannelse målrettet hele verden? Læs vores interview med Lone Guldbrandt Tønnesen, som er specialiseret inden for MOOCs.

Læs mere