De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for jura i år 2016

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde når man arbejder med jura og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til juridisk arbejde? finduddannelse.dk har gennemgået over 200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye jurister. 

De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for jura i 2016

Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Hvilke egenskaber er vigtige at besidde når man arbejder med jura og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til juridisk arbejde? Finduddannelse.dk har gennemgået over 200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye jurister.

Det er altid godt at have kendskab til de mest efterspurgte kompetencer og egenskaber, hvis du er på jagt efter et nyt job som jurist eller advokat. Udover at fungere som inspiration til dine jobansøgninger og dit CV, kan nedenstående liste over kompetencer give dig et indblik i, hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer og erfaring.

Top 30 kompetencer inden for jura i 2016

Erhvervserfaring er et must

Resultaterne fra undersøgelsen viste, at 90 % af arbejdsgiverne søger kandidater med solid og relevant erhvervserfaring inden for stillingens juridiske felt. Når du søger en juridisk stilling, er det derfor vigtigt, at du i din ansøgning og i dit CV, lægger vægt på den erfaring du har fra tidligere jobs og dem du har fået gennem dit studie.

Føler du, at du mangler erfaring inden for visse juridiske felter og områder, vil det være oplagt at tage eventuelle kurser eller efteruddannelser, der kan styrke din erfaring og dermed give dig flere kompetencer, der kan styrke din position over for andre jobsøgere.

Du kan finde kurser og efteruddannelse inden for Jura her

Vis at du både kan arbejde selvstændigt og samarbejde i teams med andre

På listens anden og tredjeplads finder vi kompetencerne gode samarbejdsevner og selvstændighed. Arbejdsgiverne søger altså jurister der både kan indgå og arbejde godt i team og kan arbejde selvstændigt med egne opgaver. Når du søger jobs er det derfor vigtigt, at du viser, at du er selvkørende og kan blive et produktivt asset for arbejdsgiveren - men vis også, at du er en holdspiller der kan give plads til andres tanker og som kan samarbejde med andre om at finde de rigtige løsninger.

Der findes et stort udbud af kurser og uddannelser hvor du kan udvikle og forbedre dine samarbejdsevner. 

Du kan finde information om disse kurser og uddannelser her

Din uddannelsesmæssige baggrund er vigtig

Arbejdsgiverne efterspørger i 2016 jurister med en relevant uddannelsesmæssig baggrund som har gode karakterer på afgangsbeviset. Gå derfor efter at søge de stillinger hvor din uddannelse er relevant og kan komme i spil. Er du nyuddannet, så vis gerne i din ansøgning hvordan arbejdsgiveren vil få gavn af de kompetencer som du har opnået via dit studie. Fortæl gerne hvordan du vil omsætte din viden til praksis.

Har du brug for at tage din faglige viden til et højere niveau, kan du finde et bredt udbud af jurakurser her

Få arbejdsgivernes opmærksomhed

Da du ofte er én blandt mange ansøgere, er et godt trick at fange arbejdsgivernes opmærksomhed ved at vise dine kompetencer frem for “bare” at formulere dem i en ansøgning. Ring fx. til dem først, inden du sender ansøgningen og vis, at du er motiveret og har gåpåmod. Begreberne er jo i og for sig bare tomme ord, som alle og enhver kan skrive i deres jobansøgning.

Inspiration til jobansøgningen

På listen ovenfor finder du de 30 mest attraktive kompetencer og egenskaber, som netop nu efterspørges i jobannoncer til juridiske stillinger. Disse er gode at have for øje, hvis du ønsker at tage din karriere til nye højder og mangler inspiration til ansøgning og CV eller hvis du ønsker at videreuddanne dig.


Annoncer