Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Top 30 kompetencer inden for IT-branchen

De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for IT-branchen 

Finduddannelse.dk har undersøgt over 1500 aktuelle jobannoncer i forsøget på at klarlægge hvilke egenskaber og kompetencer der lige nu er de mest efterspurgte inden for rekruttering af IT-folk.

Det er altid godt at have kendskab til de mest efterspurgte kompetencer og egenskaber, hvis du er på jagt efter et nyt job. Udover at fungere som inspiration til dine jobansøgninger og dit CV, kan nedenstående liste over kompetencer give dig et indblik i, hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer og erfaring.

De 30 mest efterspurfte kompetencer inden for IT-branchen

1. Gode samarbejdsevner

2. Selvstændig

3. Struktureret

4. Innovativ

5. Godt overblik

6. Udadvendt

7. Positiv

8. Ambitiøs

9. Kan tage ansvar

10. Fleksibel

11. Relevant uddannelse

12. Microsoft Office

13. Nysgerrig

14. Sprog

15. Teknisk erfaring

16. Godt humør

17. Målrettet

18. Teknisk forståelse

19. Grundig

20. Gode formidlingsevner

21. Teamplayer

22. Løsningsorienteret

23. Analytisk

24. Systematisk

25. Teknisk know-how

26. Initiativrig

27. Certificeret

28. Agil udvikling

29. Erfaring med IT-drift

30. Beslutningsdygtig

Vis at du både kan arbejde selvstændigt og samarbejde i teams

På listens første og andenplads finder vi kompetencerne gode samarbejdsevner og selvstændighed. Arbejdsgiverne søger altså IT-folk der både kan arbejde godt i teams og som kan arbejde selvstændigt med egne opgaver. Når du søger jobs i IT-branchen er det derfor vigtigt, at du viser, at du er selvkørende og kan blive et produktivt asset for arbejdsgiveren - men vis også, at du er en holdspiller der kan give plads til andres tanker og som kan samarbejde med andre om at finde de rigtige løsninger.

Der findes et stort udbud af kurser og uddannelser hvor du kan udvikle og forbedre dine samarbejdsevner. 

Du kan finde information om disse kurser og uddannelser her.

Projektlederkompetencer efterspørges i IT-branchen

Som IT-medarbejder vil du ofte være en del af og eventuelt lede større IT-projekter i virksomheden. Ovenstående liste viser, at arbejdsgiverne efterspørger IT-folk der er strukturerede, innovative og som har et godt overblik. Dette er bl.a. kompetencer  der er vigtige ift. arbejdet med at lede projekter, da du som IT-projektleder vil være ansvarlig for at styre projekterne fra godkendt oplæg til færdig produkt/løsning. Har du tidligere været en del af større projekter vil det derfor være en fordel at nævne dette i din ansøgning. Læg vægt på hvordan du arbejdede struktureret og formåede at bevare overblikket i pressede situationer. Giv derudover gerne eksempler på tidspunkter hvor du mener, at du før har været innovativ i dit arbejde og i din tankegang. 

De mest populære IT-værktøjer i 2016

Ud fra undersøgelsen fandt vi også frem til de mest populære IT-værktøjer blandt virksomheder i 2016. Dette kan give dig et billede af de tekniske færdigheder der efterspørges i IT-branchen lige pt. Se listerne nedenfor:

Mest populære blandt arbejdsgiverne

Forretnings- og softwareløsninger: 

- Dynamics

- SAP

- Cloud

- ERP

- CRM

- Business Intelligence

- Oracle

- SharePoint

- CAD/CAM

Programmeringssprog:

- CSS

- SQL

- .NET

- JavaScript

- C#

- Java

- HTML

- Python

Systemudviklings- og projekstyringsmetoder:

- SCRUM

- Agile

- ITIL

 Mangler du erfaring inden for nogle af områderne, vil det være oplagt at tage eventuelle kurser eller efteruddannelser, der kan styrke dine kompetencer i systemerne og dermed styrke din position over for andre ansøgere til jobbet.

Du kan finde kurser og efteruddannelse inden for IT her.

Vis dine kompetencer og få arbejdsgivernes opmærksomhed

Da du ofte er én blandt mange ansøgere, er et godt trick at fange arbejdsgivernes opmærksomhed ved at vise dine kompetencer frem for “bare” at formulere dem i en ansøgning. Ring fx. til dem først, inden du sender ansøgningen og vis, at du er motiveret og har gåpåmod. Begreberne er jo i og for sig bare tomme ord, som alle og enhver kan skrive i deres jobansøgning.

Toplister over kompetencer

Denne neddykning i IT-branchen er en del af en større undersøgelse af jobannoncer som Finduddannelse.dk har udarbejdet, hvor der er blevet kigget på de mest eftertragtet kompetencer inden for forskellige erhverv og arbejdsfunktioner. Vi har f.eks. også undersøgt de vigtigste kompetencer inden for HR-medarbejdere, pædagoger, projektledere, sælgere og ledere.

Senest opdateret: 30 okt 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-03-2019

Kanban den alternative (og humane) vej til agilitet

Er du en af dem, der gerne vil arbejde agilt, men er i tvivl om, hvilken vej du skal vælge, så tag et grundigt kig på Kanban. Det er den alternative (og humane) vej til organisatorisk agilitet.

IT
Læs mere
Sidst opdateret 19-12-2017

Programmering er næste generations udtryksform

... og bør ifølge eksperter komme på skoleskemaet. Hør, hvad Eva Fog fra digipippi.dk og Birgitte Hass fra IT-Branchen siger om undervisning i teknologi her. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-11-2018

GDPR - hvad, hvor & hvorfor?

Du har sikkert allerede hørt om den nye europæiske persondataforordning, GDPR, som træder i kraft den 25. maj 2018. Men hvad betyder loven i praksis, og hvordan påvirker det dit daglige arbejde?

Læs mere
Sidst opdateret 06-12-2017

Relationer er motiverende for tilegnelsen af digitale kompetencer

Hvordan motiveres ældre borgere til at tilegne sig digitale kompetencer? Både Digitaliseringsstyrelsen og Ældre Sagen peger på vigtigheden af relationer. Læs mere her. 

IT
Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!