Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Top 30 pædagog kompetencer 2017

Jobsøgende pædagog? Disse kompetencer gør dig attraktiv

Hvilke egenskaber skal du besidde for at få foden inden for i den pædagogiske verden? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1.600 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye pædagoger.

De 30 mest efterspurgte kompetencer er gode at have kendskab til, hvis du er på jagt efter et nyt job som pædagog. Lad dem fungere som inspiration til din ansøgning og dit CV eller få et indblik i, hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer ved.

De 30 mest efterspurgte kompetencer hos pædagoger i 2017

1. Engageret

2. Erfaring fra praksis

3. Anerkendende

4. Ansvarlig

5. Fleksibel 

6. Aktiv

7. Selvstændig

8. Struktureret

9. Positiv

10. Overblik 

11. Pædagogisk uddannelse

12. Tydelig

13. Robust

14. God til at kommunikere

15. Refleksterende

16. Nærværende

17. Rummelig

18. Humor

19. Kreativ

20. Initiativrig

21. Målrettet

22. Inkluderende

23. Nysgerrig

24. God til koordinering

25. Stabil

26. Omstillingsparat

27. Gode samarbejdsevner

28. Loyal

29. Faglig baggrund

30. Godt humør

Baseret på 1.630 jobannoncer fra Jobindex og Jobnet

Har du ben i næsen?

Det vil måske overraske nogle, at en pædagogisk uddannelse ligger helt nede på 11. pladsen. Arbejdsgiverne ser derimod ud til at vægte de personlige egenskaber højere. De mest efterspurgte kompetencer tegner netop et billede af en pædagog med ben i næsen og et stort engagement. En pædagog, der har det forkromede overblik og tør tage ansvar.

Flertallet af arbejdsgivere foretrækker at ansætte en engageret og anderkendende pædagog med praktisk erfaring med faget. Vi kender alle til at være engagerede, men hvad vil det egentlig sige at være anerkendende? I hvilke sammenhænge kan det være et plus af være anerkendende, og kan man lære at blive det på et kursus?

Efterspørges: Evnen til at være anerkendende

I disse inklusionstider kan det som pædagog ikke undgås at møde mange børn, unge og voksne med forskellige behov og kompetencer. Derfor kræves det, at man er anerkendende overfor forskellighed både blandt sine kollegaer, de børn, unge eller voksne, man beskæftiger sig med, og ikke mindst forældrene hertil. På den måde kommer man nemlig bedst konflikterne til livs i det daglige pædagogiske arbejde.

Lær at blive en anerkendende pædagog

Der findes udbydere af kurser i konflikthåndtering, som lærer dig om anerkendelse af andres behov og kompetencer. Et sådant kursus vil styrke dine evner som en god pædagog, og det vil samtidig vise din potentielle arbejdsgiver, at du har tilegnet dig lige præcis de faglige kompetencer, som er yderst efterspurgt i pædagogiske institutioner. 

Kurser i konflikthåndtering

Om undersøgelsen

I alt er 1.630 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer pædagogik inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Af digital kommunikationsassistent, Amalie Klæstrup Nielsen

Senest opdateret: 31 okt 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-11-2018

Top 30 lederkompetencer - i 2017

Tjek vores liste over de 30 mest attraktive kompetencer, som efterspørges af arbejdsgiverne, når de er på udkig efter ledere. Her kan du blive klogere på, hvilke lederkompetencer, du skal stille skarpt på i ansøgning og CV, hvis du ønsker at tage din karriere til nye højder. Du kan også identificere de områder, du bør styrke for at score titlen som chef.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2018

Efterspurgte kompetencer inden for dit arbejdsområde

Er du opdateret på de egenskaber og kompetencer der er vigtige at besidde inden for dit arbejdsområde og ved du hvad arbejdsgiverne kigger efter når de søger kandidater som dig? Vi har samlet lister over de 30 mest efterspurgte kompetencer og egenskaber blandt arbejdsgiverne inden for din branche.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

Top 30 efterspurgte kompetencer hos sygeplejersken

Ansvarsfuld, engageret og energisk. Sygeplejersken anno 2017 skal kunne bevare overblikket med et smil. Find ud af, hvilke 30 kompetencer, der hitter hos sygeplejersker. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2016

De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for jura i år 2016

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde når man arbejder med jura og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til juridisk arbejde? Finduddannelse.dk har gennemgået over 200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye jurister. 

Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!