Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Top 30 mest efterspurgte kompetencer for ingeniøren

De vigtigste kompetencer som ingeniør

Er du uddannet ingeniør på udkig efter nyt job, eller er du stadig i gang med uddannelsen? Så er det bare med at få styr på, hvilke kompetencer, der adskiller dig fra de andre. Du skal jo have fat i dit drømmejob. 

På Finduddannelse.dk har vi gennemgået mere end 1200 jobannoncer rettet mod ingeniører for at finde de 30 mest efterspurgte kompetencer.

Altsammen for, at du kan finde hoved og hale i, hvilke kompetencer du bør fremhæve for dig selv; både når du skriver din ansøgning og sidder til samtalen. 

De 30 mest efterspurgte kompetencer
for ingeniøren i 2018

1. Selvstændig

2. Trives med udfordringer

3. Drive

4. Engelsk

5. Innovativ

6. Dynamisk

7. Koordineringsevner

8. Struktureret

9. Engageret

10. Fleksibel

11. Udadvendt

12. Initiativrig

13. Overblik

14. Analytisk

15. Dokumentation

16. Ambitiøs

17. God til elektronik

18. Effektivisering

19. Netværker

20. Målrettet

21. Humor

22. Systematisk

23. Proaktiv

24. Kvalitetsbevidst

25. Nysgerrig

26. Resultatorienteret

27. Stabil

28. Nærværende

29. Vedholdende

30. Synlig


Baseret på 1278 jobannoncer fra Jobnet.dk & Jobindex.dk

Selvstændig, der trives med udfordringer, er det dig? 

Den absolut mest efterspurgte kompetence blandt ingeniører er selvstændighed. Kan du tage et projekt, og køre det i hus? Kan du selv fejlfinde, og sørge for, at tingene bliver færdige til deres deadline - så er det dig, arbejdsgiverne søger! Hvis du samtidig trives med udfordringer, og ser dem som læring undervejs, så går der ikke længe, før du har jobbet i hus! 

Er du drevet, udadvent og dynamisk?

Så sørg for Guds skyld at fremhæve det i din ansøgning. Arbejdsgiverne er interesserede i at få engagerede medarbejdere, og jobannoncerne flyder over med superlativer som initiativrig, ambitiøs, godt humør, netværker, nysgerrig, proaktiv og serviceminded.  Det kan altså konkluderes, at det i høj grad handler om at vise dine menneskelige kvalifikationer, når du søger drømmejobbet. 

Struktureret, systematisk og vedholdende

Er bestemt også egenskaber du skal fremhæve for dig selv. Vis, at du kan lede et projekt og gøre det færdigt. Vis, at du kan bevare overblikket og arbejde målrettet, koordinerende og resultatorienteret. På den måde kan din kommende arbejdsgiver nemt se dig i en arbejdskontekst i hans eller hendes virksomhed.

Om undersøgelsen

Vi har systematisk gennemgået1278 jobannoncer fra Jobnet.dk & Jobindex.dk rettet til ingeniører. 

Senest opdateret: 19 feb 2019